Covers: Original vs. Dutch, Overig

Covers: Original vs. Dutch #2

Een nieuwe maand betekent een nieuw ‘Covers: Original vs. Dutch’ artikel. En ik heb goed nieuws voor jullie! Ik heb weer drie boeken gevonden waarbij de originele cover anders is dan de Nederlandse cover. Ook bij deze drie boeken hebben de uitgeverijen weer goed nagedacht over zowel de cover, als de titel. Of de titel is totaal anders geworden, of de cover heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen. Het is soms zelfs helemaal niet meer duidelijk dat het om hetzelfde boek gaat. 

Hieronder laat ik jullie natuurlijk weten welke cover ik zelf mooier vind: de originele of de Nederlandse? Maar ik wil ook heel graag weten wat jullie favoriet is!

The Last Magician – De Laatste Magiër (Lisa Maxwell)

Het eerste boek dat ik wil bespreken is De Laatste Magiër van Lisa Maxwell. De covers van deze boeken zijn totaal verschillend. De enige overeenkomst is de donkere (blauwgroene) kleur van de boeken. Op de Nederlandse cover staan wel een aantal herkenbare elementen. Je ziet de Brooklyn Bridge en New York op de achtergrond. Op die manier is het meteen duidelijk dat het verhaal zich in onze wereld afspeelt en dat het niet een full fantasy boek is. De originele cover heeft daarentegen wel weer iets mysterieus en je ziet daarbij duidelijker dat het om een fantasy boek gaat. Ik vind beide covers erg mooi. Maar uiteindelijk zou ik het boek eerder kopen met de originele cover.

Twisted Palace – Geheimen (Erin Watt)

Het tweede boek waarvan ik de covers wil bespreken is De Royals: Geheimen van Erin Watt. De covers zijn niet totaal verschillend, zoals hierboven, maar hebben wel een hele andere kleur gekregen. Daarnaast zie je dat bij de originele cover het hek een beetje op diamant lijkt. Dat vind ik wel meer bij De Royals passen, dan het rode hek. Maar ik vind de Nederlandse cover dan wel weer leuker staan bij Verleiding en Verraad. Die covers zijn namelijk geel en blauw. Bij dit boek zijn niet alleen de covers anders, maar ook de titels. Dat is natuurlijk wel begrijpelijk. Als je Twisted Palace letterlijk zou vertalen dan zou de titel Gedraaid Paleis zijn en dan vind ik Geheimen toch veel mooier! Ik vind het een moeilijke keuze, maar ik zou bij dit boek voor de Nederlandse cover gaan!

Arrowood (Mick Finlay)

Het laatste boek dat ik deze maand wil bespreken is Arrowood van Mick Finlay. De enige overeenkomst tussen deze twee covers is de man met de hoge hoed.    Wat mijn aandacht bij beide covers meteen trekt is de naam ‘Sherlock Holmes’. Ik houd van boeken over speurneuzen en in dit boek wordt er een nieuwe geïntroduceerd: Arrowood. Ik vind de klok en de felle kleuren op de Nederlandse cover er wel echt uit springen! Door de klok vraag je, jezelf meteen af of Arrowood een race tegen de klok moet lopen. Ook bij dit boek ga ik voor de Nederlandse cover!

Welke cover vind jij het mooiste?

Bron: Simon Pulse, Boekerij, Everafter Romance, De Fontein, MIRA, HarperCollins

Tagged , , , , , , ,

2 thoughts on “Covers: Original vs. Dutch #2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.