Overig

Boekpresentatie: Alpengloed – Eva Linden

Een paar weken geleden kreeg ik van Eva Linden een uitnodiging om aanwezig te zijn bij haar boekpresentatie van Alpengloed. Ik had haar eerste boek, Maanziek, al een aantal keer voorbij zien komen dus ik was eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar haar boeken. Gisteren, zaterdag 9 december, was het dan eindelijk zover! Gelukkig viel er niet al te veel sneeuw en kon ik rustig aan naar Utrecht rijden!

Bij aankomst werd ik hartelijk begroet door Eva Linden zelf en Lisette (de boekpresentatie vond bij haar thuis plaats)! Ik kreeg meteen een kopje thee met een koekje aangeboden en toen was het wachten op de rest van de gasten zodat de boekpresentatie van Alpengloed kon beginnen! Het was niet heel erg druk, maar wel erg gezellig! Maanziek en Alpengloed waren prachtig op de tafel uitgestald en ook de bijpassende boekenleggers ontbraken niet!

Niet iedereen had het eerste boek, Maanziek, al gelezen (zoals ik)! Daarom begon Eva Linden met een korte introductie van haar serie. In Maanziek en Alpengloed draait het allemaal om ‘lucide dromen’. Bij een ‘lucide droom’ is de dromer zich bewust van het feit dat hij droomt. Door de journalistieke opleiding die Eva Linden volgde kwam zij toevallig met dit onderwerp in aanraking en zij vond dit zo interessant dat zij er alles over wilde weten. Voor ze het wist had ze eigenlijk al een half manuscript geschreven. Hieruit is Maanziek voortgekomen! In eerste instantie was het de bedoeling dat het een stand-alone werd, maar na de adviezen van haar proeflezers heeft Eva Linden ervoor gekozen om Maanziek een ander einde te geven, zodat ze nog een boek kon gaan schrijven. En dat is Alpengloed geworden. Maar ook dit is niet het laatste boek van deze serie! Eva Linden is op dit moment namelijk bezig met het derde, en volgens haar hopelijk laatste, boek in de serie!

Ik vond het bijzonder om meer te weten te komen over het schrijfproces van Eva Linden. Zij maakt hierbij gebruik van haar eigen dromen. Haar dromen zijn dus eigenlijk gewoon haar inspiratiebron! Eva Linden heeft daarom een notitieboekje en een pen naast haar bed liggen. Als ze midden in de nacht wakker wordt kan ze meteen haar droom opschrijven, zodat ze deze niet meer vergeet. Ondanks het feit dat de meeste schrijvers in de avond of nacht schrijven, doet Eva dit in de ochtend. Op dat moment heeft zij de meeste inspiratie, het is ook van belang dat ze voor het schrijven nog niks anders heeft gedaan.

De kat van Eva Linden, Ainsa, is het er niet altijd mee eens dat ze zoveel aan het schrijven is! Zij wordt dan een beetje jaloers en gaat dan over haar toetsenbord rollen. Het blijkt nu dat Ainsa niet alleen een beetje jaloers was, maar ook gewoon graag een rolletje in het boek wilde hebben. Sinds dat Eva Linden dat aan Ainsa heeft beloofd liet zij haar rustig schrijven! Hierdoor ben ik natuurlijk wel erg benieuwd naar haar rol in Alpengloed. Hieronder zie je een foto van Ainsa!

 

Na deze korte introductie heeft Eva Linden een stukje uit Alpengloed aan ons voorgelezen! Het was erg leuk om op deze manier alvast kennis te maken met Alpengloed. Eva Linden zorgde er gelukkig voor dat er geen spoilers te horen waren voor degenen die Maanziek (nog) niet hadden gelezen. Maar hier bleef het niet bij, Eva Linden had namelijk ook nog een prachtige boektrailer gemaakt bij Alpengloed. Nadat wij deze hadden gezien was het tijd voor het signeren van de boeken! Bij de boeken had Eva Linden ook nog hele leuke goodies, namelijk Alpengloed-thee, een spiegeltje, een button,  labello, pennen en posters! Ik ben vooral heel nieuwsgierig naar de Alpengloed-thee. Als je de thee namelijk lang genoeg laat trekken worden de kleuren van de Alpengloed zichtbaar!

De boekpresentatie van Alpengloed was dus zeker geslaagd en ik ben erg benieuwd naar de boeken! Eva Linden is een hele lieve vrouw en heeft van de presentatie iets bijzonders gemaakt! Zodra ik Maanziek en Alpengloed heb gelezen zullen de recensies hierover natuurlijk op Magic of Books verschijnen!

Heb jij Maanziek van Eva Linden al gelezen?

Tagged , , ,

4 thoughts on “Boekpresentatie: Alpengloed – Eva Linden

  1. Echt een heel leuk artikel heb je van deze gezellige middag gemaakt.
    En, ja, ik heb Maanziek al gelezen. Ik zal niets verklappen maar het is een enorm leuk en spannend verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.