Boekenliefde, Overig

8 redenen waarom ik Rhysand zo leuk vind

Het duurt nu echt niet lang meer voordat we van de novelle, A Court of Frost and Starlight (Hof van Ijs en Sterren) van Sarah J. Maas kunnen genieten! In mei zal het boek eindelijk in de winkels verschijnen. Gelukkig maar, want ik mis Feyre en Rhysand (maar vooral natuurlijk de laatste!) ontzettend erg. Tijdens het lezen van de ACOTAR-serie ben ik namelijk als een blok gevallen voor de charmes van Rhysand (wie niet?!). Om het wachten wat dragelijker te maken heb  ik 8 redenen voor jullie op een rijtje gezet waarom ik Rhysand nou eigenlijk zo leuk vind!

Let op: Er kunnen spoilers voor de ACOTAR-serie volgen. Verder lezen is dus op eigen risico!

1. Rhysand is een Bad Boy

Geef toe: een Bad Boy valt meestal wel in de smaak toch?! Alles wat slecht is, voelt toch eigenlijk gewoon heel erg goed. En eerlijk gezegd is Rhysand natuurlijk geen echte Bad Boy, behalve dan voor de buitenwereld. Dus wat is er nou leuker dan een Bad Boy die eigenlijk super lief is?!

2. Rhysand is een goede luisteraar 

Het is altijd fijn als iemand gewoon de tijd neemt om naar je verhaal te luisteren en Rhysand weet hoe hij dat moet doen! Daarnaast doet hij ook niks wat Feyre niet wil en dat is gewoon zo schattig. Hij laat haar zelf de keuzes maken en staat voor 100% achter haar!

3. Rhysand stelt het geluk van een ander boven dat van zichzelf 

Rhysand heeft meer dan eens het geluk van een ander boven dat van zichzelf gesteld de ACOTAR-serie. En daarbij kwam vooral het geluk van Feyre voor hem op de eerste plaats. Als hij haar had moeten laten gaan (zodat ze samen met Tamlin kon zijn), dan had hij dat zonder na denken gedaan!

4. Rhysand is zorgzaam

Rhysand geeft om alles en iedereen. Hij wil gewoon dat iedereen gelukkig is. Hij geeft zelfs om de mensen, terwijl alle anderen die het liefste zo snel mogelijk uit de weg zouden ruimen! Daarnaast doet hij natuurlijk alles voor zijn geliefde, Feyre! Hij zorgt er echt wel voor dat haar niks overkomt.

5. Rhysand offert zichzelf op voor hetgeen waar hij in gelooft

En hij maakt absoluut geen kleine offers voor de mensen van wie hij houdt. Hij is zelfs 50 jaar lang Amarantha’s hoer geweest om ervoor te zorgen dat iedereen in Velaris veilig is! Een mooiere opoffering dan dit is er eigenlijk niet? Alleen een echte held zou dit voor zijn volk op kunnen brengen!

6. Rhysand doet alles voor degenen van wie hij houdt

Niet alleen voor Feyre doet Rhysand alles, maar ook voor degene die het dichtst bij hem staan (o.a. Mor, Amren, Azriel en Cassian) en van wie hij onvoorwaardelijk houdt. Je mag jezelf dus echt gelukkig prijzen als Rhysand van je houdt. Hij gaat namelijk echt door het vuur voor je!

7. Rhysand is een dromer

“To the people who look at the stars and wish. To the stars who listen and the dreams that are answered.” Bij deze quote heeft Rhysand zeker mijn hart gestolen. Best. Quote. Ever. Rhysand droomt van een wereld waarin iedereen gelijk is en ook zo behandeld wordt.

8. Rhysand is de knapste, leukste, liefste en meest arrogante Edelheer van heel Prythian

En Rhysand weet dit zelf ook. Dat maakt hem zo geweldig leuk natuurlijk. Meer dan eens hebben we uit zijn mond gehoord dat hij de meest knappe, sterkste en verrukkelijke Edelheer is. Ik kan helaas niet anders dan hem hierin gelijk geven! Waarom? Zie de eerste 7 redenen!

Waarom vind jij Rhysand zo leuk? Of vind je totaal iemand anders uit de ACOTAR-serie veel leuker?

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.