Overig

7 tekenen dat je verslaafd bent aan jouw favoriete karakter

De meesten van ons hebben het weleens meegemaakt: je wordt verliefd op een karakter uit een boek, film of serie. Hij of zij is lief, grappig, schattig, knap, sarcastisch… en zo kan je nog wel even doorgaan. Langzaamaan heeft het personage een plekje in jouw hart veroverd en je begint misschien zelfs wel (een beetje) van hem te houden. Maar laten we eerlijk zijn: overal waar ‘te’ voor staat is niet goed voor je. En dat geldt ook zeker in dit geval. Je vindt het karakter bijvoorbeeld ‘te’ leuk of (nog erger!) je houdt ‘te’ veel van hem of haar. Voor je het weet raak je verslaafd aan jouw favoriete karakter en dat is echt niet gezond. Dus als je één of meer van de onderstaande 7 tekenen herkent dan is het misschien wel tijd om even afstand te nemen van jouw favoriete karakter!

1. Je mist hem of haar
Heb je even geen tijd om te lezen of de serie te bingewatchen over jouw favoriete karakter?! Ja, dat is heel erg zwaar. Je moet het wel aan jezelf toegeven: je mist hem of haar! Maar hoe kan dat als je diegene nog nooit in het echt hebt gezien? Tja, dat weet je zelf eigenlijk ook niet echt.

2. Je denkt aldoor aan hem of haar
Als je iemand mist betekent dit dat je ook veel aan diegene moet denken. Er is bijna niks dat je gewoon eventjes kan doen zonder dat je aan jouw favoriete karakter moet denken. Obsessie? Mwaaah, nee hoor!

3. Je fantaseert over hem of haar
Oh no, you didn’t? Yes, you did. Helaas betrap jij jezelf de laatste tijd regelmatig op het fantaseren over jouw favoriete karakter! Wat voor gesprekken zouden jullie voeren? Wat zou er nu gebeuren als hij of zij bij je was? En ga zo nog maar even door…

4. Je zit over hem of haar te dagdromen
Zwijmel, zwijmel, zwijmel.. Je zou hem of haar wel willen zoenen! Die ogen, die lach en dat lichaam!! Hoe kan iemand zo goddelijk zijn?! Nou, je mag drie keer raden…

5. Je vergelijkt echte mensen met hem of haar
Oké… het begint nu toch wel een beetje creepy te worden! Je gunt de echte mensen om je heen geen blik meer waardig. Niemand is namelijk zo perfect als jouw favoriete karakter. Maar dat is eigenlijk ook niet zo gek toch? Hij of zij bestaat namelijk niet echt! Logisch dat niemand aan hem of haar kan tippen!

6. Je blijft naar hem of haar terugkeren
Dit teken moet je natuurlijk niet al te letterlijk nemen, aangezien jouw favoriete karakter niet echt bestaat. Maar elke avond kruip je lekker met hem of haar onder de dekens als jij je boek erbij pakt of de film of serie gaat kijken waar hij of zij in voorkomt! Je blijft hem maar opzoeken. Daar hebben we maar één woord voor: STALKER!

7. Je leest fanfiction
Als je dit teken herkent dan heb je misschien wel een klein probleempje en ben je toch wel diep gezonken. Terwijl jij eigenlijk hele andere dingen moet doen, zit je stiekem fanfiction over jouw favoriete karakter te lezen. En dit gaat gewoon rustig door tot drie uur in de nacht… HOUSTON, WE GOT A PROBLEM!

En? Maak jij je schuldig aan één of meer van de bovenstaande tekenen? Dan heb je dus (zeer) waarschijnlijk last van een verslaving en daar kom je niet zo snel meer van af. Je krijgt namelijk hele enge afkickverschijnselen (lees: trillen, zweten, spierkrampen, hallucineren) als je stopt! Nee hoor, dat is maar een grapje. Maar toch is de enige manier om van je verslaving af te komen door jouw favoriete karakter uit je leven te verbannen. Al is het maar voor een tijdje!

Aan welk karakter ben jij weleens verslaafd geweest?

Bron Beeld: Disney

Lees ook: 38 gedachten die elke boekenliefhebber heeft in een boekenwinkel

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.