Overig

6 redenen waarom de herfst het ideale seizoen is voor boekenliefhebbers

De zomer is alweer voorbij en het is nu ‘officieel’ herfst in ons kikkerlandje! En over dit prachtige seizoen hebben we natuurlijk genoeg te klagen: het regent, het is koud, je moet weer een dikke jas aan en je glijdt uit over de natte bladeren op de weg. Maar er zijn ook een heleboel positieve punten over de herfst op te noemen! Het bos is weer gehuld in prachtige herfstkleuren en het belangrijkste: het is een ideaal seizoen voor de boekenliefhebbers! Waarom vraag jij jezelf misschien af? Nou ik heb 6 redenen voor je op een rijtje gezet.

  1. Warme drankjes

Een lekkere cappuccino, een warme chocolademelk of een kopje thee smaakt echt 10x beter als het herfst is. Natuurlijk kan je het ook in de zomer drinken, maar als het iets kouder buiten is smaakt het toch net iets lekkerder. Daarbij is het natuurlijk een perfecte combinatie met lezen. Heerlijk op de bank liggen met jouw favoriete warme drankje en een goed boek is namelijk pas echt genieten!

  1. Het wordt vroeg donker

De lange warme zwoele zomeravonden zijn voorbij. Het wordt eindelijk weer lekker vroeg donker. Dat betekent dat je jezelf nu dus niet meer verplicht hoeft te voelen om nog even met je vrienden of vriendinnen een terrasje in de avond te pakken of om iets anders actiefs te gaan doen. Je kan lekker een boek erbij pakken en de hele avond lezen! Herfst = meer leestijd!

  1. Het wordt kouder

Naast dat we lange avonden hebben om te lezen wordt het ook weer een stuk kouder buiten. En dat is natuurlijk het ideale excuus om lekker binnen te blijven. Je stookt de open haard een beetje op, maakt het je comfortabel en je pakt er een boekje bij! Je ‘to be read’ lijst is in no time een stuk kleiner!

  1. Dekentjes en warme huispakken

Dit is toch wel één van mijn favoriete redenen waarom ik van lezen in de herfst houd. Je kan heerlijk in je huispak rondlopen (zonder dat dit raar is, in de herfst is dit namelijk geoorloofd) en als je het echt koud hebt pak je er gewoon een heerlijk dekentje bij en kruip je op de bank. Lekker cozy! En een boek maakt het plaatje dan natuurlijk helemaal af.

  1. Er worden veel boeken gereleased

In de maanden september en oktober worden meestal veel nieuwe boeken gereleased. Je kan weer lekker rondsnuffelen in de catalogussen en daarbij boeken uitkiezen die je echt moet lezen! De herfst is daarom het ideale seizoen voor de boekenliefhebbers!

  1. Bookish Candles

Omdat het weer heel vroeg donker wordt is het leuk om het iets gezelliger in huis te maken. Kaarsen zijn de ideale sfeermaker! Tegenwoordig kan je zelfs Bookish Candles kopen! Dus terwijl jij lekker een boek aan het lezen bent kan je een kaars aansteken die daarbij hoort. Zo kan je al helemaal opgaan in de magische wereld van een boek.

Wat vind jij fijn aan de herfst?

Lees ook: 7 tekenen dat je verslaafd bent aan jouw favoriete karakter

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.