Magic of Five

Magic of Five: Young Adult boeken die ik in 2018 móét lezen zodra deze verschijnen #2

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een ‘Mijn Top 5’ artikel heb gepost op Magic of Books, maar het is nu eindelijk weer zover. Omdat ik 4 van de 5 boeken uit mijn eerdere blog met Young Adult boeken die ik in 2018 móét lezen zodra deze verschijnen heb gelezen, vond ik dat het tijd werd voor een deel 2. In het laatste half jaar van 2018 zijn er namelijk echt nog een paar pareltjes die ik graag meteen wil lezen als deze verschijnen. En dit zijn ze:

Koninginnen – Kendare Blake (10 juli 2018)

Koninginnen is het eerste deel van de Three Dark Crowns-serie van Kendare Blake. Ik heb de Engelse boeken al heel erg vaak voorbij zien komen en elke keer dacht ik die wil ik lezen. Het kwam er elke keer maar niet van, omdat ik op de één of andere manier elke keer voor een ander boek koos. Maar nu wordt deze serie dus in het Nederlands vertaald en kan ik niet anders dan dit boek direct lezen zodra het verschijnt. Ik ben namelijk erg benieuwd naar de drie zussen die gaan strijden om de troon. Zal ik een favoriet hebben?

Ash Princess – Laura Sebastian (22 augustus 2018)

Door de prachtige cover lijkt Ash Princess mij een erg interessant verhaal (het is waar: I judge a book by it’s cover). Misschien heb je het nu wel al een beetje gemerkt, maar ik ben gek op verhalen over royaals. Daarom kan het ook niet anders dan dat ik dit boek over prinses Theodosia (Theo) wil lezen. Theo is van haar moeder en kroon beroofd toen ze nog maar een klein kind was. Al die tijd heeft ze gehoorzaamd aan de keizer, maar als hij haar laatste sprankje hoop vernietigt ontwaakt er een vlam in haar. Zij zal vechten voor haar kroon!

Torenhoog – Katherine McGee (31 augustus 2018)

Duizend hoog en Duizelingwekkende hoogte heb ik vorig jaar achter elkaar uitgelezen en wat heb ik genoten van de intriges die plaatsvinden in de toren! 31 augustus kan voor mij dan ook niet snel genoeg komen, ik moet gewoon weten hoe iedereens verhaal gaat aflopen! Kan iedereen zijn geheimen bewaren? Of zal de waarheid toch boven water komen drijven? Hier hoop ik in Torenhoog een antwoord op te krijgen. En ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd wie het slachtoffer in Torenhoog zal zijn.

Schaduw van de Vos – Julie Kagawa (25 september 2018)

Vorige week maakte HarperCollins bekend dat er een nieuwe serie van Julie Kagawa gaat verschijnen. Het eerste deel, Schaduw van de Vos, verschijnt al op 25 september! Yes! Yumeko, een shapeshifter) krijgt een eeuwenoude perkamentrol in handen waarmee ze de Kami-draak kan oproepen en een wens kan doen. Maar er zijn duistere krachten die ook op zoek zijn naar deze perkamentrol. Weet zij dit geheim te bewaren? En kan zij de perkamentrol uit handen van de duistere krachten houden?

Queen of Air and Darkness – Cassandra Clare (4 december 2018)

Ik heb van Lady Midnight genoten, maar Lord of Shadows moet ik helaas nog steeds lezen. Ik heb dit uitgesteld omdat ik overal lees dat het met een mega grote cliffhanger eindigt. Daarom kijk ik dan ook erg uit naar Queen of Air and Darkness. Dan kan ik de serie lekker meteen doorlezen! Helaas zal ik nog moeten wachten tot december, maar het is wel een mooi cadeautje om voor Sinterklaas of Kerst te vragen. Dat is al het eerste boek dat op mijn verlanglijstje komt te staan.

Welke boeken wil jij in 2018 gaan lezen?

Bron: HarperCollins, Leopold, Moon, Simon & Schuster 

 

Tagged , , , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.