Magic of Five

Magic of Five: Young Adult boeken die ik in 2018 echt moét lezen zodra deze verschijnen!

Soms heb je van die boeken die zo verslavend zijn dat je de hele serie eigenlijk in één keer wil lezen. Maar heel erg vaak kan dit niet. Je moet bijvoorbeeld nog moet wachten op het volgende deel dat pas over een half haar wordt uitgegeven. En dat is gewoon killing! Helaas staan er op mijn verlanglijstje ook een aantal boeken waarop ik echt niet meer kan wachten en die ik meteen wil lezen zodra deze in de winkels verschijnen. Daarom heb ik deze even voor jullie op een rijtje gezet in een mooie Magic Top 5!

1. De Royals 3: Geheimen – Erin Watt (13 maart 2018)

Afgelopen weekend heb ik de eerste twee delen van De Royals verslonden (ja, in 2 dagen tijd). Het eerste deel, Verleiding, eindigde met zo een grote cliffhanger dat ik niet anders kon dan direct verdergaan met het tweede deel, Verraad. Het is dus echt geen verrassing dat ik heel erg naar Geheimen uitkijk. Ik kan niet wachten om weer in de wereld van De Royals te duiken en om erachter te komen hoe het verder gaat met Reed & Ella. De Royals zijn een heerlijke Guilty Pleasure!

2. A Court of Frost and Starlight – Sarah J. Maas (1 mei 2018)

Aangezien de A Court of Thornes and Roses-serie één van mijn favorieten aller tijden is, kan ik gewoon niet wachten tot het nieuwste deel, A Court of Frost and Starlight verschijnt! En zodra ik die in mijn handen heb ga ik heerlijk lezen! Gelukkig is dit boek nog uit de oogpunten van Feyre en Rhysand geschreven, ik ben er namelijk nog steeds niet klaar voor om hen los te laten! In dit boek zal Feyre de Winter Solstice voor het eerst als Edelvrouwe meemaken!

3. Schaduwzwart – Sebastien de Castell (15 maart 2018)

Vogelvrij van Sebastien de Castell was één van mijn favoriete Young Adult boeken uit 2017. Ik vond het heerlijk om eindelijk is over een personage te lezen die niet direct een typische held is, maar keihard moet werken. Daarnaast heeft Sebastien de Castell een erg originele wereld gecreëerd, waarbij je armringen activeert om magie te kunnen gebruiken! Ik kan niet wachten om meer te ontdekken over Kellen en zijn vrienden. Want na Vogelvrij ben je zeker verliefd geworden op Reichis.

4. De kracht van velen – Mirjam Hildebrand (21 mei 2018)

Vorige week las ik het eerste deel in deze serie: Voorlopers. Ik was direct verliefd op dit boek en kan daarom echt niet wachten op het tweede deel, De kracht van velen. Ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat met Emma, Kasper, Philana, Alex en de rest! De samenvatting, van De kracht van velen, klinkt echt al heel veelbelovend: Voorlopers raken op een mysterieuze manier hun voorlopers-vaardigheden kwijt! Het verspreidt zich razendsnel onder de bewoners. De vraag is of dit tegengehouden kan worden of dat de Voorlopers langzaam verdwijnen.

5. Eeuwige leven – Gena Showalter (17 april 2018)

Eeuwige leven is het laatste deel in de Eerste Leven-serie van Gena Showalter! In de eerdere twee delen, Eerste Leven en Levensbloed, heb ik echt genoten van de liefde die ontstaat tussen Tenley en Killian. Ik wil echt zo graag weten of het goed gaat aflopen met die twee. Is hun liefde sterk genoeg hen te redden van de duisternis? Of zal het hun ondergang betekenen? Daarnaast ben ik ook erg benieuwd of het Tenley en de anderen gaat lukken om Myriad en Troika samen te brengen!

Eerlijk toegegeven: een top 5 is echt te klein! Ondanks dat de volgende boeken net niet in Mijn Top 5 staan verdienen ze toch echt wel een plekje in deze blog: De Strijdmagiër – Taran Matharu, Hazelwoud – Melissa Albert, Onoverwinnelijk – Lesley Livingston en Queen of Air and Darkness – Cassandra Clare.

Welke boeken wil jij in 2018 gaan lezen?

Bron: De Fontein, Bloomsbury, Hot Key Books, Kluitman, HarperCollins

Tagged , , ,

2 thoughts on “Magic of Five: Young Adult boeken die ik in 2018 echt moét lezen zodra deze verschijnen!

  1. Mooi lijstje. Ik ben ook erg benieuwd naar Schaduwzwart, ik vond Vogelvrij echt heel leuk. Ik kijk ook uit naar Legendary (deel 2 van Caraval) en Leah on the Off-Beat van Becky Albertalli.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.