Magic of Five

Magic of Five: Young Adult boeken 2017

Het jaar 2017 is alweer bijna voorbij en voor je het weet zitten we alweer in 2018. Graag wil ik samen met jullie terugblikken op het afgelopen boekenjaar. Dat was een prachtig jaar, met een heleboel boeken die zijn uitgegeven! Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt ben ik gek op Young Adult boeken! Ik heb er dit jaar ontzettend veel gelezen (natuurlijk niet alles) en heb daarom besloten om My Magic Top 5 met jullie te delen.

1. Iskari – De Laatste Namsara (Kirsten Ciccerelli)

Op de allereerste plaats staat Iskari – De Laatste Namsara (Kirsten Ciccerlli). Het boek is uitgegeven door Blossom Books en om de eerste uitgave zit een prachtige poster! De poster brengt alles in het boek tot leven en ik heb gewoonweg genoten van het verhaal!

Maar waarom dan de eerste plaats? Draken en een kick-ass vrouwelijk hoofdpersonage: Do I need to say more?! Asha is een sterke vrouw, laat zich door niemand vertellen wat ze wel of niet mag doen en bepaalt uiteindelijk haar eigen lot. In het boek maakt zij een grote ontwikkeling en daar hou ik gewoon van! Daarnaast is het af en toe ook lekker emotioneel en mag je best weleens een traantje wegpinken tijdens het lezen!

2. De Nieuweling (Taran Matharu)

De nummer 1 wordt op de hielen gevolgd door De Nieuweling (Taran Matharu). Het is het eerste deel van de Summoner-serie en speelt zich af in een wereld vol met dwergen, elfen, summoners en orks! Hier zal ik wel nooit genoeg van krijgen.

Wat maakt De Nieuweling nou zo bijzonder? Taran Matharu heeft actuele thema’s weten te verwerken in De Nieuweling, waaronder discriminatie. Dit speelt een grote rol in het verhaal en dat is mooi om te lezen. Daarnaast is er gewoon een prachtige, nieuwe, magische wereld gecreëerd door de schrijver. Ook ben je vanaf het allereerste moment verliefd op Fletcher en zijn salamander-demon. Fletcher is heel bescheiden en schiet iedereen te hulp die het nodig heeft. Hartverwarmend dus!

3. Vogelvrij (Sebastien de Castell)

Op de derde plaats staats Vogelvrij (Sebastien de Castell). Dit is pas het eerste deel van de zesdelige Spellslinger-serie! Dus we hebben nog wat om naar uit te kijken de komende tijd!

Ook in dit boek draait het om magie, maar op een andere manier dan we gewend zijn. Ik heb duidelijk iets met magie zoals je wel hebt gemerkt. In Vogelvrij is dit op een hele bijzondere manier in het verhaal verwerkt. Als Jan’Tep moet je namelijk armringen activeren om een bepaalde soort magie te kunnen gebruiken! Kellen heeft nog geen enkele armring geactiveerd en maakt zichzelf hier heel veel zorgen over. Hij blijkt uiteindelijk een achte anti-held te zijn! Dat zie je niet vaak in verhalen

4. De strijd om Verona (Melinda Taub)

Ik ben gek op Romeo en Julia van Shakespeare, daarom is mijn keuze voor de vierde plaats gevallen op De strijd om Verona (Melinda Taub)! Het verhaal na de tragische dood van Romeo en Julia gaat verder, maar dan met Benvolio en Rosalina!

Dit is even een heel ander genre dan hiervoor, maar daarom niet minder mooi. Melinda Taub weet op een indrukwekkende manier de wereld van Shakespeare te verwerken in De strijd om Verona. Ze gebruikt dezelfde taal, maar zonder dat het oubollig wordt. De strijd om Verona is een prachtig romantisch verhaal, dat je hart zeker niet onberoerd zal laten! Laat je weer meeslepen naar de wereld van de Capuletti en Montecchi, maar dan met een compleet nieuw verhaal.

5. Inkt (Alice Broadway)

Last but definitely not least: Inkt (Alice Broadway). Dit verhaal trok mij heel erg aan door het onderwerp: tatoeages. Ik heb er zelf eentje en was dan ook heel nieuwsgierig naar hoe dit verwerkt zou worden in dit verhaal. Inkt is het eerste boek van een trilogie!

Alice Broadway heeft een uniek en origineel verhaal neergezet met Inkt. Door middel van de tatoeages op je lichaam wordt je leven vastgelegd. Als je een goed leven hebt geleefd zal je voortleven in de vorm van een boek, anders zal je worden verbrand! Door de merktekens kan je bijna geen geheimen voor iemand anders hebben, behalve de vader van Leora. Hij heeft haar iets heel belangrijks niet verteld en na zijn dood komt zij in een rollercoaster terecht!

Wat is jouw favoriete Young Adult boek uit 2017?

Lees ook: Magic of Five: Thriller boeken

Tagged , , , , , ,

4 thoughts on “Magic of Five: Young Adult boeken 2017

  1. Leuk artikel! Vogelvrij vond ik zeker ook een leuk boek, ik ben ook erg benieuwd naar deel 2. Ik ben nog steeds er benieuwd naar Iskari 🙂 Mijn favoriete YA-boeken waren denk ik toch wel The Hate U Give, A List of Cages, They Both Die At The End en Caraval!

    1. Neeee heb je Iskari nog niet gelezen?? Is echt een toppertje! Caraval vond ik ook echt heel gaaf inderdaad.. De rest heb ik nog niet gelezen?

  2. Mijn favoriet boek van 2017 is uiteraard het begin deze maand verschenen Young Adult fantasy boek ‘Hybrid 2 : De kleuren van het licht’ van Vlaamse schrijfster Greet Ilegems.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.