Boeken, Magic of Five

Magic of Five: Thriller Boeken

Vanaf vandaag zal ik regelmatig een leuke Magic top 5, van boeken, films of series met jullie delen! Hierin zijn dan de boeken, films of series te vinden die ik het leukste vind binnen het genre. Vandaag is het de beurt aan thriller boeken. Dit is één van mijn favoriete genres en vooral als ik op vakantie ben hou ik wel van een goede thriller.

Ik vind het bij thrillers vooral erg belangrijk dat ze spannend en verrassend zijn. Niks is zo vervelend als meteen weten wie de dader is en waarom hij/zij het heeft gedaan. Dan is de spanning er meteen af en heb je gelijk geen zin meer om verder te lezen. Gelukkig zorgen de onderstaande thrillers dat de lezer zijn adem in moet houden tijdens het lezen!

  1. Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge

Niet alleen Iene Miene Mutte is een geweldig goede thriller, ook alle andere delen in de Helen Grace-serie zijn erg goed. In Iene Miene Mutte ontvoert een seriemoordenaar tweetallen die de keuze krijgen tussen leven en dood. De tweetallen worden opgesloten in een ruimte waaruit zij niet kunnen ontsnappen en waar zij geen beschikking hebben over eten en drinken. Het enige dat voor hen is achtergelaten, is een pistool. Zij moeten beslissen wie er mag blijven leven. Degene die het spel overleeft zal voor altijd moeten leven met het feit dat hij hier iemand voor vermoord heeft. Iene Miene Mutte is een bloedstollend spannende thriller, die als een trein leest.

  1. Methode 15/33 – Shannon Kirk

Een meisje van zestien is zwanger en wordt ontvoerd. Gelukkig is het geen normaal meisje, zoals jij en ik, maar is ze heel erg intelligent, analytisch, bedachtzaam en vooral koelbloedig. Hierdoor kan zij wetenschappelijke theorieën in haar voordeel gebruiken en dat is natuurlijk heel handig als je opgesloten zit in een kamer. Tijdens haar ontvoering maakt zij verschillende berekeningen en een tijdlijn van haar verblijf bij de ontvoerder. Alles wat zij onderweg ziet, hoort en wat zij in haar kamer heeft staan ziet zij als een voordeel. Hiermee ontwikkelt zij uiteindelijk methode 15/33 die haar zal helpen om te ontsnappen uit de hel waarin zij is beland.

  1. De Pier – Claire Douglas

Bij de pier wordt er een voet gevonden, die waarschijnlijk van de 20 jaar geleden verdwenen Sophie Collier is. Haar broer, Daniel, heeft nooit geloofd dat het om een ongeluk ging. Hij belt meteen de beste vriendin van Sophie, Frankie Howe, op om te vragen of zij wil helpen met het identificeren van de voet. Met tegenzin gaat zij terug naar haar geboortestad, Oldcliffe. Het liefst zou zij in Londen blijven en de verschrikkelijke nachtmerries over Sophies verdwijning achter zich laten. Eenmaal in Oldcliffe gebeuren er rare en onverklaarbare dingen in het stadje en de vraag is of Frankie hier wel tegen bestand is. Vooral het einde van deze thriller is erg verrassend!

  1. Een verdiende dood – Peter Swanson

Een verdiende dood zit echt vol met verrassende wendingen en aan het begin van het boek kan je echt nog niet bedenken hoe alles in elkaar steekt, een top thriller dus! Lily Kintner en Ted Severson ontmoeten elkaar op het vliegveld van Heathrow. Ze drinken samen een paar martini’s en maken dan plannen om de vrouw van Ted Severson, Miranda, te vermoorden. Maar wie is Lily Kintner? Is zij te vertrouwen? Waarom wil Lily de vrouw van Ted vermoorden? Heeft zij daar ook belang bij? Of zal zij hem verraden? Een verdiende dood is zeker een thriller die je in verwarring achterlaat en waar je nog dagen over blijft nadenken!

  1. Schaduwkinderen – Linda Jansma

Schaduwkinderen is zo een thriller waar het persoonlijke leven van de hoofdpersoon ook een grote rol speelt in het boek. Twintig jaar geleden is de vader van Jules vermoord. Haar broer is hiervoor veroordeeld, maar zij gelooft heilig in zijn onschuld. Maar misschien is er iets dat zij niet weet? Ondertussen krijgt zij, als Officier van Justitie, een zenuwslopende zaak waarin een man en een kind zijn omgekomen bij een auto-explosie. Als er kort daarna een tweede explosie volgt weet Jules dat er meer aan de hand is. Deze zaak moet zo snel mogelijk opgelost worden voordat er nog meer slachtoffers vallen!

Dit was Mijn Top 5 van Thriller Boeken, ik hoop jullie hiermee geïnspireerd te hebben om de boeken te gaan lezen! Het zijn namelijk echte aanraders.

Wat is jouw favoriete thriller?

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.