Films, Magic of Five

Magic of Five: Marvel films

Vandaag is het tijd voor My Magic Top 5 van Marvel films. Het overgrote deel van de Marvel films heb ik gezien, van X-Men tot Ghost Rider tot Iron-Man. Stuk voor stuk heb ik van de films genoten en het was dus een hele klus om Mijn Top 5 samen te stellen, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Omdat ik echt niet kan kiezen welke film ik het allerleukste vind, staan de onderstaande Marvel films in willekeurige volgorde.

1. Doctor Strange

Doctor Strange wordt gespeeld door niemand minder dan Benedict Cumberbactch, ook wel bekend uit de serie Sherlock! Stephen Strange is een uitermate arrogante neurochirurg, maar door een auto-ongeluk verliest hij het gevoel in zijn handen. Hij zal nooit meer kunnen opereren. Hij laat het hier niet bij zitten en reist af naar Kamar-Taj. Daar ontmoet hij The Ancient One, die haar krachten aan Stephen zien en onthult het astrale vlak en andere dimensies (zoals Mirror Dimension). Stephen smeekt haar om het hem ook te leren en ze besluit hem te helpen, omdat hij haar doet denken aan Kaecilius. Langzaamaan leert hij de krachten te gebruiken. Hij staat voor een moeilijke keuze: Gaat hij de wereld redden of blijft hij een neurochirurg?

2. Deadpool

Een betere acteur voor de rol van Deadpool hadden ze niet kunnen vinden! Ryan Reynolds is echt geweldig in deze film vol met humor. In Deadpool volgen we het verhaal van Wade Wilson die te horen krijgt dat hij terminale kanker heeft. Op dat moment stort zijn wereld totaal in. Vlak hierna ontmoet hij een recruiter van een geheime organisatie die hem kan genezen, maar dan wordt hij ook een superheld. Hij gaat akkoord, hij wil zijn knappe vriendin, Vanessa, namelijk niet kwijt. De behandeling slaat aan en hij wordt immuun tegen alles, maar het zorgt er ook voor dat hij verminkt raakt. Wade durft Vanessa niet meer onder ogen te komen en besluit zijn krachten in te zetten om een held te worden. Ook gaat hij achter Francis aan, hij is de enige die Wade kan genezen van de verminkingen.

3. Ant-Man

Ant-Man, Paul Rudd, is een heerlijke anti-hero. Scott Lang is namelijk een zwendelaar die net uit de gevangenis komt als hij een inbraak pleegt bij Hank Pym. Hier maakt hij het Ant-Man-pak buit en natuurlijk probeert hij deze meteen uit. Hij krimpt en schrikt hier zo van dat hij het pak direct terug wil brengen, maar dan wordt hij gearresteerd. Pym is onder de indruk van Scott (en houdt hem al een tijdje in de gaten) en helpt hem ontsnappen uit de gevangenis. Maar Pym leent zijn hulp natuurlijk niet zomaar en Scott moet het Ant-Man-pak gebruiken, zodat hij het Yellowjacket-pak kan stelen. De maker heeft hele slechte bedoelingen en moet dus gestopt worden. Tijdens zijn training leert Scott o.a. mieren te commanderen en wordt super sterk.

4. Spider-Man: Homecoming

In Captain America: Civil War maakte je al kennis met de nieuwe Spider-Man, Tom Holland. Niet veel later was het natuurlijk tijd voor een eigen film! Het leuke aan deze film is dat Iron-Man ook af en toe te zien is. Na de ontmoeting met The Avengers keert Peter weer naar huis, onder begeleiding van Tony Stark. Maar zijn grote avontuur met The Avengers smaakt naar meer en hij droomt ervan om de wereld te redden. Ondanks de waarschuwingen van Tony Stark gaat hij toch achter een bende wapenhandelaren aan en komt hij zijn grote vijand The Vulture onder ogen. Peter werkt zichzelf behoorlijk in de problemen. Tony is hier niet blij mee en pakt zijn pak af. Gelukkig laat Peter zich niet tegenhouden, maar met Homecoming wordt het allemaal wel erg heftig!

5. Guardians of the Galaxy

Een film waarin Chris Pratt de hoofdrol speelt is altijd goed, maar in Guardians of the Galaxy is hij toch wel heeeel erg leuk (en grappig)! Ook zijn Rocket, Groot, Gamora en Drax helemaal fantastisch. Als Peter Quill een mysterieuze bol van de planeet Mordag steelt, wordt er een prijs op zijn hoofd gezet door Yondu. Peter brengt de bol naar Xandar waar hij hem wil verkopen. Maar daar steekt Gamora een stokje voor en ook Rocket en Groot zitten achter de bal aan. Helaas worden ze all vier gearresteerd door het Nova Corps. Ze worden opgesloten in de Kyln en ontmoeten Drax. Samen met hem weten ze te ontsnappen en reizen naar Knowhere. Ze nemen de bol mee naar The Collector en komen erachter dat het een infinity stone is!

Voor deze Top 5 heb ik Marvel films gekozen, waarbij je niet heel veel voorkennis nodig hebt van eerdere films. Ik vond Thor: Ragnarok namelijk ook geweldig, maar daarvoor moet je echt heel veel andere films (zoals Doctor Strange, Iron: Man, Captain America, The Avengers etc.) gezien hebben! Ik kan jullie wel aanraden om alle films te kijken als je van superhelden houdt. Ik hoop dat jullie weer genoten hebben van Mijn Top 5.

Wat is jouw favoriete Marvel film? 

Bron: Marvel Studios

Lees ook: Filmrecensie: Thor: Ragnarok

 

Tagged , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.