Films, Magic of Five

Magic of Five: Romantische Winterfilms

De laatste weken lijkt het al echt winter te zijn; het is koud, er valt sneeuw en in de ochtend mogen de auto’s lekker gekrabd worden. Maar niets is minder waar, we zitten namelijk nog steeds in de herfst. Het duurt echter niet lang meer en vanaf 21 december is het officieel winter. En met de Kerst die eraan komt is het altijd fijn om even lekker op de bank te kruipen met een romantische winterfilm! Daarom heb ik voor jullie mijn Magic Top 5 van favoriete romantische winterfilms op een rijtje gezet!

1. Serendipity (2001)

Op de allereerste plaats staat de romantische winterfilm Serendipity! Wanneer Sara (Kate Beckinsale) en Jonathan (John Cusack) elkaar ontmoeten zitten ze allebei nog in een relatie. Ondanks dat ze een hele leuke dag hebben gehad, twijfelt Sara of ze wel voorbestemd zijn voor elkaar. Om dit te testen laat zij Jonathan op een biljet van 5 dollar zijn naam en telefoonnummer schrijven en daar koopt zij dan een pakje kauwgom van. Zelf schrijft Sara haar naam en telefoonnummer in het boek Love in the Time of Cholera en verkoopt het boek. Als Sara en Jonathan later de items weer in handen krijgen, weten ze dat ze voorbestemd zijn voor elkaar! Hierna maken we een sprong in de tijd. Zeven jaar later staat Jonathan op het punt om te gaan trouwen en Sara is net ten huwelijk gevraagd. Maar ze kunnen elkaar niet vergeten en besluiten naar elkaar op zoek te gaan. Wat is er nou romantischer dan dat? Pak de warme chocolademelk er maar alvast bij, want met Serendipity ga je echt genieten!

2. Sleepless in Seattle (1993)

Sleepless in Seattle is echt al een oudje, maar verdient gewoon de tweede plaats in mijn top 5 van romantische winterfilms! Sam (Tom Hanks) is zijn vrouw, en Jonah zijn moeder, verloren. Sam is nu op zoek naar een nieuwe vrouw en Jonah ziet een nieuwe moeder eigenlijk ook wel zitten. Het is dus tijd om verder te gaan en Jonah doet voor zijn vader een oproep op de radio. Hier reageren wel honderden vrouwen op! Onder deze vrouwen bevindt zich Annie (Meg Ryan). Zij is verloofd met Walter, maar is helemaal niet zeker van haar relatie. Jonah vindt dat Annie de perfecte kandidaat is en doet er alles aan om haar met zijn vader in contact te brengen. Dit is toch wel een heel erg hartverwarmend verhaal. Deze klassieker moet je daarom ook echt gezien hebben als je van romantische films houdt.

3. The Holiday (2006)

De bronzen medaille is voor de romantische film The Holiday! Wat doe je als je gewoon even helemaal niet tevreden bent over je huidige leven? Juist! Dan ruil je even met iemand anders! Amanda (Cameron Diaz) woont in Amerika en haar relatie loopt helemaal niet lekker. Om even van al dat gezeur af te zijn besluit ze om gedurende de vakantie haar huis te ruilen tegen die van een onbekende Engelse. Dit is Iris (Kate Winslett). Ook in haar leven is het nodige gaande en het enige dat zij wil is een beetje rust. Ze nemen tijdelijk elkaars leven over en dat bevalt ze eerlijk gezegd nogal goed. Op zijn tijd is het zeker geoorloofd om even lekker weg te zwijmelen bij een goede romantische film (en om even je eigen leven te vergeten) en daar is The Holiday uiterst geschikt voor!

4. New Year’s Eve (2011)

Iedereen heeft een beetje romantiek nodig in zijn leven en de romantische film New Year’s Eve laat zien dat iedereen dit kan hebben! Is het niet in de liefde, dan wel in de vriendschap! New Year’s Eve gaat over de verstrengelde verhalen van een groep New Yorkers die hun weg naar romantiek proberen te vinden in de loop van Oudejaarsavond. We volgen onder andere een verbitterde stervende man in een ziekenhuis (Robert de Niro), een gefrustreerde directiesecretaresse (Michelle Pfeiffer) die eindelijk haar onvervulde dromen probeert waar te maken, een vrouwelijke producer (Hillary Swank) van de befaamde Times Square Oudejaarsavond-show en een jongeman (Ashton Kutcher) die een hekel heeft aan Oudejaarsavond. Zoals je het misschien al kon raden: kijk New Year’s Eve op 31 december voor de beste beleving (dan is hij namelijk het allerleukste!).

5. Love Actually (2003)

Op de vijfde plaats staat de romantische film Love Actually. Net als in de voorgaande film volgen we de verhalen van verschillende mensen! Je volgt het verhaal van acht Londenaren in de aanloop naar Kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote. Dan heb je natuurlijk ook nog de jongen die verliefd wordt op een meisje dat al best wordt. Heerlijke clichés die het waard is om lekker samen met je vriend(inn)en te kijken!

Welke Romantische Winterfilm staat er ook in jouw Top 5?

Bron Beeld: Miramax, TriStar Pictures, New Line Cinema, Universal Studios

Lees ook: Mijn Top 5: Marvel films

Tagged , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.