Magic of Five

Magic of Five: Book Cover Buys

Ik denk dat iedereen het stiekem weleens doet: je koopt een boek omdat de cover prachtig is. Soms pakt het goed uit en soms iets minder goed. Ook ik heb mezelf hier al een paar keer schuldig aan gemaakt. Sommige covers kan je gewoon niet laten liggen! Ik heb voor jullie een Magic Top 5 gemaakt van mijn Book Cover Buys! En natuurlijk laat ik bij elk boek weten of het uiteindelijk de moeite waard is om echt te kopen en te lezen!

1. De Royals: Verleiding – Erin Watt

Dit boek heb ik puur vanwege de cover gekocht. De kleuren spraken me aan en natuurlijk die mooie tiara! Maar mijn aandacht werd vooral getrokken door één klein zinnetje: Deze Royals maken je kapot. Ik ben eigenlijk meer van de fantasy en niet zo heel erg van de romans, maar als er mensen kapot worden gemaakt dan ben ik wel nieuwsgierig te krijgen. Ik wilde dus wel weten wie de Royals kapot zouden maken en waarom! En wat ben ik blij dat ik dit boek gekocht heb en vooral gelezen! Eerlijk is eerlijk: ik ben verslaafd!

2. Iskari: De laatste Namsara – Kirstin Ciccarelli

Op de cover staat een stoere vrouw en in de lucht vliegt er een draak. Do I Need to Say More?! Daarbij zit er ook nog een prachtige poster om de eerste uitgave van Iskari. Dit boek moest daarom gekocht worden! Zelfs al voordat ik de samenvatting had gelezen was ik verkocht! Ook het verhaal stelt niet teleur. Ik lees zelden over zo een sterk vrouwelijk hoofdpersonage als in Iskari. Asha is sterk, onafhankelijk en zet door tot het bittere einde. Dat is pas echte Girlpower! Ook de draken die in het verhaal voorkomen zijn gewoon adembenemend en laten we de oude verhalen niet vergeten!

3. De slaapster en de spintol – Neil Gaiman

Op het plaatje hiernaast zie je het niet zo heel goed, maar deze cover is echt prachtig! De illustratie is wit met goud en zwart. De harcover zit in een geweldige slipcase. Het is simpelweg de droom van ieder meisje dat van sprookjes houdt! Het verhaal is een hervertelling van Sneeuwwitje en Doornroosje, maar het heeft toch wel een duister tintje! Daarbij is ook in dit boek niet een man, maar een vrouw de held.

4. De Selectie – Kiera Cass

Ik zag dit boek een keertje ergens voorbij komen, ik weet niet meer precies waar (ik denk gewoon op Facebook). Ik dacht alleen maar ik wil weten wie dat knappe meisje in die jurk is! Je ziet niet haar hele gezicht zodat je fantasie nog even aan het werk mag! En in het verhaal strijden 35 meisjes om de hand van één man. Dat moet wel een lekker Guilty Pleasure zijn dacht ik. Het verhaal in De Selectie is te vergelijken met de serie De Bachelor. Dus vind je dat leuk? Dan vind je dit boek zeker geweldig!

5. Drakendal – Scarlett Thomas

De cover van dit boek is naar mijn mening echt hartstikke magisch. Mijn blik werd meteen naar het boek getrokken, waardoor ik mezelf afvroeg wat er met dat boek aan de hand is. Is het een speciaal boek, komt er magie bij kijken? En wat is de Bovenwereld? Komen er ook draken voor in dit boek? Allemaal vragen waar ik een antwoord op moest hebben! Uiteindelijk heeft Scarlett Thomas me weten te verrassen met de magie die boeken bezitten! Ik heb dus zeker van Drakendal genoten!

Met deze boeken heb ik dus zeker de juiste keuze gemaakt door het te kopen op basis van de cover. Tot nu toe is het ook nog niet voorgekomen dat ik een boek echt verschrikkelijk vond, terwijl het een prachtige cover had. Maar wie weet gebeurt dat nog wel in de toekomst.

Welk boek heb jij weleens alleen op het uiterlijk van de cover gekocht? Was het verhaal uiteindelijk net zo mooi als de cover?

Bron Beeld: De Fontein, Blossom Books, van Goor

Tagged , , , , , ,

3 thoughts on “Magic of Five: Book Cover Buys

  1. Wauw, wat een mooie covers. Iskari blijft echt prachtig, ik heb hem alleen nog niet gekocht of gelezen, haha. Ik ben nu ook wel benieuwd naar De Royals, de cover van Drakendal ziet er ook mysterieus uit. Ik wilde Flame in the Mist vooral lezen om de cover, maar ik heb het nog steeds niet gedaan, dus ik weet niet of het verhaal net zo mooi is.

  2. Mooie covers!! Ik ben ook echt een cover-lover, haha.. maar ik lees wel altijd nog voor de zekerheid de achterflap hoor!
    Ik kocht onder andere “verdermeer”, “welkwoud”, “de horlogemaker van londen”, “nevermoor” en “bravelands de outsider” om de prachtige covers!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.