Magic of Five

Magic of Five: Boeken voor Valentijn

Over een paar dagen is het alweer Valentijnsdag. Ben jij er al klaar voor? Heb je al een Valentijn? Of ga je het gewoon lekker alleen vieren, dat kan natuurlijk ook! Maar als jij wel al een Valentijn op het oog hebt ben je misschien nog op zoek naar een leuk cadeautje. Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik heb namelijk Mijn Top 5 samengesteld met boeken die ideaal zijn om met Valentijn te lezen, geven of krijgen! 

1. De Royals: Verleiding – Erin Watt

Daar is hij weer: De Royals: Verleiding. Ik ben lichtelijk verslaafd geraakt aan De Royals-serie tijdens het lezen en het verhaal spookt nog steeds door mijn hoofd. Ik kijk dan ook al reikhalzend uit naar het derde deel, Geheimen, dat op 13 maart zal verschijnen! Daarom staat dit boek met stip op nummer 1 van deze Top 5! Ik hou echt van zo een all consuming love, waarbij je wordt meegesleept en niet meer weet wat onder en boven, goed of slecht en voor of achter is! Die liefde is zeker aanwezig in dit verslavende boek!

2. De Strijd om Verona – Melinda Taub

Eigenlijk wilde ik in deze Top 5 ook Romeo en Julia opnemen, omdat het mijn all time favourite love story is, maar in plaats daarvan heb ik gekozen voor De Strijd om Verona! In dit boek gaat het verhaal na de dood van Romeo en Julia verder en het is net iets moderner dan het verhaal van Shakespeare. De schrijfstijl van Melinda Taub doet wel een beetje aan Shakespeare denken en daardoor voelt het aan alsof je even mee terug in de tijd genomen wordt. In dit boek draait het niet alleen om liefde, maar ook om vertrouwen en strijd! Een prachtig verhaal als je van historische romans houdt.

3. Twilight – Stephenie Meyer

Er zullen vast een paar mensen zijn die het niet met mij eens zijn, maar ik houd gewoon van Twilight. Het is voor mij echt het ultieme liefdesverhaal: een gewoon mensenmeisje die verliefd wordt op een gevaarlijke vampier. Ondanks de verschillende werelden waaruit ze komen vallen ze voor elkaar en doen er alles aan om samen te kunnen zijn! Een boek (of eventueel film) die zeker niet mag ontbreken tijdens Valentijnsdag. Het geeft je een ultiem liefdesgevoel!

4. Pride & Prejudice – Jane Austen

Jane Austen is toch wel een legende wat betreft haar romantische verhalen en de mooiste hiervan vind ik toch wel Pride & Prejudice (hoewel ik Sense & Sensibility ook prachtig vind). Laat je met dit boek lekker meevoeren naar de 19de eeuw. De sfeer van het boek is dus gewoon perfect voor Valentijnsdag. Na de moeilijke start tussen Elizabeth Bennett & Mr. Darcy kan je kan heerlijk weg zwijmelen tijdens hun opbloeiende liefde! Daarnaast is het natuurlijk prachtig dat Elizabeth haar eigen keuzes maakt in de liefde en zich niet laat vertellen wat ze moet doen. Een mooie boodschap voor de Dag van de Liefde! Iedereen moet zijn/haar partner zelf kunnen kiezen!

5. Liefdesbrieven aan de sterren – Ava Dellaira

Voor de laatste uit het rijtje boeken voor Valentijn heb ik gekozen voor Liefdesbrieven aan de sterren! Het boek begint met een opdracht: schrijf een brief aan een overleden persoon! Laurel kiest ervoor om naar iemand te schrijven die haar overleden zus geweldig vond: Kurt Cobain! Na die opdracht blijft Laurel brieven schrijven aan de sterren. Ze vraagt zich af hoe zij iemand kan vergeven na wat zij haar aangedaan heeft. Geen standaard liefdesverhaal, maar wel eentje met een prachtige boodschap voor Valentijnsdag: probeer te vergeven, hoe moeilijk dat soms ook is!

Wat is jouw ultieme liefdesboek om met Valentijn te lezen?

 

Tagged , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.