Boeken, Magic of Five

Magic of Five: Zomerse (Feelgood) Boeken 2020

Jullie hebben het natuurlijk vast allemaal wel al gemerkt; het is hartje zomer! Oké, eerlijk toegegeven, het weer werkt helaas niet altijd helemaal mee en een hevige onweersbui ligt aldoor op de loer. Maar dat betekent gewoon dat we er zelf een leuk feestje van moeten maken! Speciaal voor deze gelegenheid heb ik mijn favoriete zomerse feelgoodboeken van 2020 op een rijtje gezet.

 

Het winkeltje in Cockleberry BayHet winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May

Op zoek naar de ultieme feelgood van deze zomer? Stop! Je hebt hem nu gevonden, dat is namelijk Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola May. Dit boek heeft namelijk alles om je een heerlijk zomers gevoel te geven, zoals interessante personages, een heerlijke vakantiebestemming, intriges, liefde en natuurlijk HOT. En deze teckel laat je hart echt smelten. Dus ga deze zomer met hem en Rosa mee naar Cockleberry Bay waar zij een winkeltje heeft geërfd, maar van wie? Dat is de grote vraag!

 

Cinder & Ella 1Cinder & Ella – Kelly Oram

Oke sssst.. Dit is niet per se een feelgoodboek, maar een young adult. Toch heb ik hem in dit lijstje opgenomen, omdat ik gewoon zo ontzettend van Cinder & Ella heb genoten. Het verhaal speelt zich af in het zonnige en warme Californië (vakantiegevoel aanwezig!). Ella herstelt van een zwaar auto-ongeluk en heeft Cinder al heel lang niet gesproken. Hij is haar beste (blog)vriend en stiekem is ze eigenlijk ook een beetje verliefd op hem. Kelly Oram heeft het sprookje Assepoester in dit boek opnieuw verteld.

 

Misverstand in de middle of nowhereMisverstand in de Middle of Nowhere – Lis Lucassen

Blijf jij liever in eigen land? Dan weet ik zeker dat je Misverstand in de Middle of Nowhere van Lis Lucassen deze zomer wel zult waarderen. Het verhaal speelt zich af in een oerhollandse dorpje waar Dorothee het huis van haar opa erft, maar daar zit een voorwaarde aan! Ze moet er 30 dagen wonen en in de eerste instantie voelt dit als een korte vakantie. Maar als ze aankomt ontdekt ze dat de knappe Wes er ook woont, de spanningen lopen hoog op. Maar wat moet ze doen? Haar hart volgen? Of de makkelijke weg kiezen?

 

Begin Again 1Begin Again – Mona Kasten

Dit is zo een heerlijke ‘Guilty Pleasure’ en hoewel er geen zon, zee en strand in dit boek voorkomt is Begin Again van Mona Kasten wel een boek om in het zonnetje van te genieten (dan ziet namelijk niemand dat je wangen rood kleuren!). In Begin Again volgen we het verhaal van Alli, die een nieuwe start probeert te maken. Ze trekt bij Kaden in en hij legt haar allemaal regels op waar ze zich niet aan kan houden. Hoe lang kan dit nog goed gaan. Bereid je voor op een paar hete scènes.

 

stranddagboekStranddagboek – Emily Henry

Een boek dat ook zeker niet mag ontbreken deze zomer is Standdagboek van Emily Henry. Het verhaal gaat over January en Gus, die beiden een writers block hebben en voor het einde van de zomer een bestseller moeten schrijven! En jawel, ze gaan elkaars boek schrijven. Als dat maar goed gaat?! Alleen de cover van dit boek geeft natuurlijk al heerlijke zomerse vibes. Dit boek moet je dus eigenlijk op het handdoekje op het strand gaan lezen, want dan kan je volop genieten!

 

Hoewel niet alle boeken officieel in het Feelgood genre vallen zijn dit mijn favorieten voor deze zomer! Tijdens het lezen geven ze me namelijk een heerlijk gevoel en ik heb er volop van genoten. Jullie hopelijk ook!

Welke zomerse feelgoodboeken ga jij binnenkort lezen?

Tagged , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.