Magic of Five

Magic of Five: YA boeken over rebellen

De boekenweek 2020 is begonnen en het thema van dit jaar is ‘Rebellen & Dwarsdenkers’. Heerlijk, want ik lees graag verhalen over iemand die vecht voor hetgeen waar hij of zij in gelooft. Dit leek mij dus het ideale moment om mijn favoriete YA boeken over rebellen met jullie te delen! Dus zet je schrap, want hieronder vind je mijn Magic of Five met YA boeken over rebellen.

Ash Princess5. Ash Princess – Laura Sebastian

Een van mijn favoriete YA boeken over rebellen is toch zeker wel Ash Princess van Laura Sebastian. Het verhaal gaat over de jonge koningin Theodosia. Zij is jarenlang zwaar mishandeld en vernederd door de Kaiser (de grote slechterik in het verhaal). Maar al die tijd is er een klein vlammetje van hoop en opstand in haar hart blijven branden. Ze is vastbesloten om haar volk te redden en wil hier echt alles voor opofferen. Ash Princess bevat verschillende plotwendingen en is echt een aanrader!

 

Bloed en Beenderen4. Bloed en Beenderen – Tomi Adeyemi

Op de vierde plek staat natuurlijk Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi. Dit is een boek dat je aandacht vanaf de allereerste pagina vastgrijpt. Zélie’s volk wordt heel erg onderdrukt en uitgebuit. Wanneer Zélie de weggelopen prinses tegen het lijf loopt, komt ze eindelijk in opstand. Als lezer kom je terecht in een wereld vol met magie, sluwe personages en discriminatie. Het verhaal is uniek en door de vlotte schrijfstijl van Tomi Adeyemi lees je Bloed en Beenderen bijna in een ruk uit.

 

Het Claiming Ritueel3. Het Claiming Ritueel – Bernadette Lugies

De bronzen medaille is voor Het Claiming Ritueel van Bernadette Lugies. Ash Princess en Bloed en Beenderen waren natuurlijk echte fantasy boeken, maar dit is een dystopisch verhaal. Sophie leeft in de toekomst, in een wereld zonder elektriciteit. Ze is een echte doorzetter en is niet bang om ergens in te geloven waar anderen niet in geloven! Ze maakt haar eigen keuzes en komt uiteindelijk in opstand tegen het regime in haar dorp. Sophie is een sterk personage waar je een voorbeeld aan kan nemen.

 

Adder

2. Adder – Bex Hogan

De ‘runner up’ is het geweldige boek Adder van Bex Hogan! Dit boek is anders dan de meeste YA boeken; het is gruwelijk, rauw en spectaculair. Er wordt niemand gespaard en de moorden/martelingen vliegen je om de oren. Marianne is voorbestemd om ooit de nieuwe Adder te worden, een rol die ze niet op zich wil nemen. Het zal moeilijk worden om het tegen haar gruwelijke vader op te nemen, maar ze moet het doen om de eilanden te beschermen. Marianne is een rebel in hart en nieren!

 

Het schaduwjaar1. Het Schaduwjaar – Kim Liggett

Last but definitely not least: Het schaduwjaar van Kim Liggett. Dit verhaal is duister, gruwelijk en indrukwekkend. Tierney leeft in een hele vrouwonvriendelijke wereld waarin ze niks te zeggen heeft en de mannen alles bepalen. Ze is een meisje dat niet alles gelooft wat ze hoort, maar zelf op zoek gaat naar de waarheid. In Het Schaduwjaar is niks wat het lijkt en Kim Liggett weet de lezer keer op keer te verbazen. Hierdoor kan ik niet anders dan dit als mijn favoriete YA boek over rebellen te bestempelen.

 

Wat zijn jouw favoriete YA boeken over rebellen?

 

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.