Boeken, Magic of Five

Magic of Five: Redenen om de Truth or Dance-trilogie te lezen

Ik wil Spooky October op Magic of Books graag aftrappen met een blog over misschien wel mijn favoriete YA thriller van dit moment! En dat is natuurlijk de Truth or Dance-trilogie van Chinouk Thijssen. In Truth or Dance, Break a Leg en Dance or Die volgen we de vriendinnen India, Nikki, Lisa & Zoë die allemaal zenuwslopende opdrachten moeten doen om hun danscarrière (en leven) te redden. In deze blog vertel ik je 5 redenen waarom jij deze trilogie moet lezen!

  1. Pretty Little Liars meets de balletwereld

De Truth or Dance-trilogie van Chinouk Thijssen doet mij een beetje denken aan de populaire tv-serie Pretty Little Liars! Alleen speelt het zich niet af op een normale middelbare school, maar in de balletwereld. Chinouk Thijssen neemt je mee in een wereld vol leugens, bedrog en duistere opdrachten. De vier vriendinnen worden toegevoegd aan de groepschat Truth or Dance; hoever zullen zij gaan voor hun danscarrière? De ene opdracht is nog vreselijker dan de andere en je weet nooit wat ze te wachten staat..

2. In Truth or Dance wordt je interesse voor de rest van de trilogie gewekt

Chinouk Thijssen begint Truth or Dance meteen met een zenuwslopend proloog. Hierin word je eigenlijk meegenomen naar het ‘einde’ van de trilogie. Je vangt een kleine glimp op van wat de vriendinnen te wachten staat en dat is net genoeg om je nieuwsgierig te maken naar de vervolgdelen. Want hoe heeft het zover kunnen komen en wie zit er achter dit lugubere spelletje?

3. Dreigende, onderhuidse spanning

In ieder deel wordt de spanning verder opgebouwd. Zo wordt de spanning in Break a Leg ontzettend dreigend. Op geen enkel moment weet je namelijk wat er gaat gebeuren of met wie. Niemand is namelijk veilig voor Truth or Dance, zelfs onschuldige omstanders kunnen het slachtoffer worden. De vier vriendinnen moeten alles op het spel zetten, zelfs hun leven. Wie kunnen ze nog vertrouwen? Wie is er goed? Wie is er slecht? En wie zit er achter Truth or Dance?

4. Puzzelstukjes

Chinouk Thijssen is een meesteres in het verstoppen van kleine puzzelstukjes in het verhaal. Zo klein dat je heel goed moet zoeken tijdens het lezen om ze te vinden. Als je ze vindt dan zorgen ze geheid voor de nodige twijfel over wie Truth or Dance is. Je zal nooit zeker weten wie erachter zit, totdat Chinouk Thijssen het tijd vindt om het te onthullen. Misschien had je het bij het juiste eind, misschien zat je er totaal naast en word je totaal verrast.. Je weet het niet!

5. Een spectaculair einde met een twist

Al vanaf het eerste boek wordt er opgebouwd naar het einde van Dance or Die. In elk boek lees je een proloog waarin een stukje van het einde wordt onthuld, maar het grootste gedeelte blijft nog open zodat je niet precies weet wat er gaat gebeuren. Je kan duidelijk merken dat Chinouk Thijssen al vanaf het begin weet hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen. De puzzelstukjes die ze je geeft leiden naar het einde waar alles op zijn plek valt. Denk maar niet dat je van Truth or Dance af bent, want als je denkt dat het verhaal afgelopen is shockeert Chinouk Thijssen de lezer nog een allerlaatste keer!

Wist jij ook al dat er eind oktober een nieuwe YA Thriller van Chinouk Thijssen gaat verschijnen? Op 28 oktober verschijnt namelijk Je hebt één nieuwe volger en het belooft weer een ontzettend spannend verhaal te worden. En dat wil je zeker niet missen!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.