Magic of Five

Magic of Five: De lentekriebels van ‘Lente met muis’

YES! Vanaf vandaag is het officieel lente. En dat betekent dat we weer lekker buiten in het zonnetje van onze boekjes kunnen genieten. Tenminste.. als we mazzel hebben natuurlijk. Misschien zijn jij en je kindje er al helemaal klaar voor, maar misschien moet jullie nog een beetje in de ‘mood’ komen. Ik weet zeker dat jullie door Lente met muis van Pauline Baartmans de lentekriebels gaan krijgen! Waarom? Hieronder vind je 5 redenen!

1. Korte gedichtjes en vrolijke illustraties

Lente met Muis is door Pauline Baartmans in rijmvorm geschreven en dit tovert meteen een glimlach op je gezicht. Je wordt er gewoon vrolijk van en krijgt (lente)kriebels in je buik. Tel daar de vrolijke illustraties van Muis & Beer bij op en je hebt het perfecte boekje om de lente mee te beginnen.

2. Pasen vieren!

Als je aan de lente denkt dan is één van de eerste dingen die je te binnen schiet waarschijnlijk Pasen. Gezellig met de hele familie aan het paasontbijt en samen eieren zoeken of ze in vrolijke kleurtjes schilderen. Ook Muis laat deze feestdag natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij gaan en viert het samen met Beer. Wie weet brengen sommige eieren wel een leuke verrassing met zich mee.

3. Dieren, bomen en plantjes

Tijdens de lente begint de natuur weer een beetje te ontwaken. Vogeltjes beginnen vrolijk te tjirpen, vlindertjes & bijtjes vliegen in het rond en er groeien weer mooie, groene bladeren aan de bomen. In Lente met Muis laat Pauline Baartmans dit allemaal voorbij komen en Muis geniet er met volle teugen van!

4. Koningsdag

Ook Muis en Beer vieren de verjaardag van de koning uitbundig! In slechts een paar bladzijden weet Pauline Baartmans de sfeer en kern van Koningsdag op de lezertjes over te brengen. En zonder de verjaardag van de koning is het natuurlijk geen lente in Nederland.

5. Buiten spelen

De lente brengt de zon met zich mee. Het wordt langzaam warmer en dus is het weer tijd om lekker buiten te spelen. In Lente met Muis kom je erachter hoe heerlijk het kan zijn om lekker te schommelen of door de bloemen te rollen. Lekker ravotten! Iets waar ik zelf altijd de lentekriebels van krijg!

Wat doet jou echt aan de lente denken?

 

 

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.