Boeken, Magic of Five

Magic of Five: Jeugdboeken voor Halloween

Oh, wat ben ik toch gek op deze periode. Lekker griezelen! Natuurlijk kan dat gewoon het hele jaar door, maar met Halloween is het altijd extra leuk. Speciaal voor mijn lieve volgers heb ik een paar van mijn favoriete jeugdthrillers op een rijtje gezet (in willekeurige volgorde). Perfect voor Halloween.

Snitch – Margje Woodrow

Snitch van Margje Woodrow las ik alweer 2,5 jaar geleden, maar het is een boek dat ik me nog goed voor de geest kan halen. In deze jeugdthriller zijn Roos en Quinty vriendinnen totdat Fenna om de hoek komt kijken. Roos raakt betrokken bij een aantal ongelukken van haar klasgenoten waar ze niks mee te maken heeft. De waarheid blijkt namelijk veel duisterder te zijn! Margje Woodrow heeft een fijne schrijfstijl en maakt het verhaal moeiteloos bloedstollend spannend.

Black Friday – Maren Stoffels

Van dit boek staat de recensie nog niet eens online, maar Black Friday van Maren Stoffels hoort hoe dan ook in dit rijtje thuis! Wat een ontzettend goede jeugdthriller is dit, zeg. Het verhaal gaat over Ris en Megan, zij doen mee aan de ontgroeningsweek van een studentenvereniging. Hiervoor moeten zij gruwelijke dingen doorstaan en die zijn gewoon onmenselijk. Het einde van Black Friday is zo sterk en de plottwist is geweldig. Aanrader voor Halloween, dus!

Het verlaten huis – Sandra J. Paul

Het verlaten huis is een losstaand vervolg op De duistere school van Sandra J. Paul (dus lees dat boek vooral ook een keertje). Als je zin hebt in iets duisters en iets mysterieus dan is Het verlaten huis jou op het lijf geschreven. Tijdens het lezen weet je namelijk niet zo goed wat er nou aan de hand is in Kraaiendorp, hierdoor is het verhaal extra spannend en lopen de rillingen over je rug. Het verlaten huis is net even wat enger dan andere jeugdthrillers, want je weet niet wat je te wachten staat in het verlaten huis!

Jacht – Cis Meijer

Bloedstollend spannend, zo zou ik Jacht van Cis Meijer omschrijven! Dit boek is namelijk gruwelijk goed geschreven. Door de kleine details kruipt de spanning onder je huid en kijk je toch een aantal keer over je schouder tijdens het lezen. Het hoofdpersonage Sam laat zich niet klein krijgen en is ontzettend dapper. Met gevaar voor eigen leven probeert ze uit te zoeken wat er precies aan de hand is en dat terwijl ze haar weg door het bos moet zoeken..

Geestverwanten – Hilda Spruit

Ben jij meer van de boeken over geesten? Dan is mijn aanrader voor jou Geestverwanten van Hilda Spruit. In dit boek komt van alles aan bod, zoals flesje draaien, auralifters en voorspellende dromen. Dit boek is niet voor mensen met een zwakke maag en zeker in de avond is het een beetje griezelig om dit boek te lezen. Maar voor iedereen met stalen zenuwen is Geestverwanten van Hilda Spruit het perfecte boek voor Halloween. Oh en pssst.. het losstaande vervolg Verschijningen is ook net verschenen!

Welk spannende boek ga jij lezen op 31 oktober?

Tagged , , , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.