Boeken, Magic of Five

Magic of Five: Favoriete Young Adult boeken van 2020

Vandaag is het alweer de laatste dag van 2020 en ik wil jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling toewensen! Vandaag is het ook tijd voor een nieuwe Magic of Five! De vorige keer heb je kunnen lezen wat mijn favoriete kinderboeken van 2020 waren, maar dit keer vertel ik jullie over mijn 5 favoriete Young Adult boeken van 2020. Jeetje, wat was het moeilijk om maar 5 boeken te kiezen!

5. Geestverwanten – Hilda Spruit

Ik ben nog niet zo heel vaak een Young Adult boek tegengekomen waarin paranormaliteit centraal staat. Maar dit jaar las ik Geestverwanten van Hilda Spruit en mijn zesde zintuig had gelijk; dit is een toppertje! En daarom kan dit boek niet in deze blog ontbreken. Hilda Spruit weet je soms de stuipen op het lijf te jagen en er komt veel paranormaliteit voorbij in Geestverwanten. Van glaasje draaien tot auralifters tot voorspellende dromen! Ze laat duidelijk zien dat sommige geesten goed zijn en andere geesten slecht. Een boek waarbij je zeker op het puntje van je stoel zit.

4. Eerlijk duurt het langst – Karen M. McManus

Eerlijk duurt het langst is het vervolg op Een van ons liegt van Karen M. McManus. Desondanks zou je de boeken ook gewoon los kunnen lezen! Eerlijk duurt het langst zit onwijs goed in elkaar, er is aan alle details gedacht waardoor het verhaal erg sterk is. Karen M. McManus zorgt ervoor dat je als lezer zelf mee kan puzzelen en als echte speurder kan jij vlak voor de onthulling misschien wel raden wie de dader is. Eerlijk duurt het langst houdt constant je aandacht vast, omdat er op ieder moment wel iets spannends gebeurd!

3. Nacht van de draak – Julie Kagawa

Op de derde plek staat Nacht van de Draak, geschreven door Julie Kagawa. Dit is het derde en laatste deel van de Schaduw van de Vos-serie! Voor degenen die mij al een tijdje volgen is dit vast geen verrassing, want ik ben groot fan van deze serie. Het is ontzettend origineel, verrassend en spannend. Met Nacht van de Draak heeft Julie Kagawa zichzelf echt overtroffen. Ze weet precies hoe ze het hart van haar lezers in een miljoen stukjes moet breken. De eindstrijd gaat namelijk niet zonder slag of stoot voorbij. Toch is het einde ook heel erg mooi!

2. Bijna echt – Lisa van Campenhout

De tweede plaats is voor Bijna echt van Lisa van Campenhout. Een verhaal over een meisje wiens leven door leugens aan elkaar hangt. Ze is niet wie ze zegt dat ze is. Lisa van Campenhout weet Brenda moeiteloos te transformeren in Aurélie en houdt het realistisch door de problemen waar ze tegenaan loopt gedetailleerd te beschrijven. Je zou bijna geloven dat dit is wie ze echt is.. Maar ze is niet de enige met geheimen, ook de personages om haar heen hebben lijken in hun kasten liggen. Bijna echt is een uniek, verrassend en spannend verhaal.

  1. De Wrede Prins – Holly Black

Mijn absolute nummer 1 onder de Young Adult boeken van 2020 is toch echt wel De Wrede Prins van Holly Black!! Wauw, wauw, wauw.. wat heb ik van dit boek genoten. De verschillende personages weten je hart te veroveren en de worldbuilding is gewoon geweldig! Er komen heel veel magische wezens voorbij en voor de fantasy liefhebbers is dit gewoon simpelweg genieten. De Wrede Prins is intrigerend, verslavend, magisch, duister en rauw; een echte must-read voor de liefhebbers! En psssst.. Ik wil meer van Cardan.

Wat zijn jouw favoriete Young Adult boeken van 2020?

Tagged , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.