Magic of Five

Magic of Five: Favoriete Young Adult boeken van 2019

Het is een tijdje geleden dat ik een Magic of Five met jullie heb gedeeld, eigenlijk een jaar om precies te zijn! Dus het werd wel weer eens tijd voor een nieuwe en daarom heb ik besloten om mijn 5 favoriete Young Adult boeken van 2019 met jullie te delen. Ik heb er lang over na moeten denken (want er zaten nogal een paar toppertjes tussen), maar het is me uiteindelijk gelukt:

De geest in de rivier5. De geest in de rivier – Carrie Jones & Steven E. Wedel

Op de vijfde plek staat De geest in de rivier van Carrie Jones & Steven E. Wedel. Dit boek heeft me namelijk ontzettend erg verrast. Ik ben gek op films waarin geesten en paranormaliteit voorkomen, maar ik lees er eigenlijk nooit boeken over. Ik dacht stiekem dat het dan minder eng zou zijn, gelukkig bewijst De geest in de rivier het tegendeel. Dit boek was namelijk dreigend, spannend en luguber! Het verhaal kruipt moeiteloos onder de huid van de lezer en voor de liefhebbers zit er ook nog romantiek in het verhaal.

4. Day Dreamer – Luna van Roosen Day Dreamer

Een prachtig boek dat ook zeker een plaatsje in deze Magic of Five verdient is Day Dreamer van Luna van Roosen. Dit is het eerste deel van een tweeluik en ook nog eens een debuut. Als lezer word je meegenomen in een betoverend verhaal met allemaal verschillende sprookjes! Toch weet Luna van Roosen het verhaal ook een klein beetje realistisch te houden en dat maakt Day Dreamer uniek! Verder is het verhaal heel erg mysterieus, samen met het hoofdpersonage ga je op onderzoek uit. Day Dreamer is een eigentijds sprookje met prachtige jurken, gemaskerde ballen en prinsen.

3. Het Schaduwjaar – Kim LiggettHet schaduwjaar

Op de derde plaats is Het Schaduwjaar van Kim Liggett geëindigd. Dit boek is een combinatie tussen The Hunger Games en The Handmaid’s Tale en dat zegt eigenlijk al genoeg. Het verhaal is aan de ene kant gruwelijk en weerzinwekkend, maar aan de andere kant realistisch en krachtig. Je wordt meegenomen naar de toekomst, naar een wereld die heel vrouwonvriendelijk is! De mannen hebben het voor het zeggen, maar spreken zij wel altijd de waarheid? Betreed samen met Tierney het Schaduwjaar en kom achter alle geheimen die verborgen worden gehouden!

Ziel van het Zwaard2. Ziel van het Zwaard – Julie Kagawa

Het op één na beste Young Adult boek van 2019 vond ik toch echt wel Ziel van het Zwaard van Julie Kagawa. Het is het vervolg op Schaduw van de Vos en net zo sterk geschreven! Het verhaal zit vol met verrassingen en niks is wat het lijkt. Het is ontzettend tof dat je de wereld van Japanse mythes en legendes wordt ingetrokken. En ondanks dat dit een vervolg is weet Julie Kagawa vernieuwend te zijn! Daarnaast word er heel erg in gegaan op wat er in het verleden is gebeurd en hierdoor krijgt Ziel van het Zwaard verschillende lagen en diepgang. Geweldige worldbuilding dus!

Jinxed1. Jinxed – Amy McCulloch

De absolute topper onder de Young Adult boeken voor mij dit jaar was Jinxed van Amy Mcculloch. Ondanks dat ik deze al aan het begin van dit jaar heb gelezen is het mijn favoriet. Lacey is een sterk hoofdpersonage, die weet wat ze wil en daarvoor vecht. In dit deel wordt vooral de wereld opgebouwd, iedereen heeft een robothuisdier. Deze worden geweldig omschreven en komen tot leven. Zeker Jinx (mag ik hem hebben, alsjeblieft)! Er zijn nogal wat geheimen en Amy McCulloch weet de lezer continu nieuwsgierig te maken. In één woord: geweldig!

Wat zijn jouw favoriete Young Adult boeken van 2019?

 

 

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.