Magic of Five

Magic of Five: Favoriete Young Adult boeken uit 2018

Het jaar 2018 is alweer bijna voorbij en voor je het weet zitten we alweer in 2019. Graag wil ik samen met jullie terugblikken op het afgelopen boekenjaar. Ik heb van dit jaar genoten, omdat er zoveel prachtige boeken zijn verschenen! Helaas heb ik ze zeker nog niet alle Young Adult boeken gelezen, maar wel een heleboel. Nu ga ik met jullie een Magic of Five met mijn favoriete Young Adult boeken uit 2018 met jullie delen!

1. Legendary (Meester Legende) – Stephanie Garber

Voor mij staat op de allereerste plaats Legendary (oftewel Meester Legende) van Stephanie Garber! Dit is het vervolg op Caravel en zit vol met bedrog, intriges en spelletjes! Ik ben er gek op, dus dit boek is echt mijn ultieme favoriete boek uit 2018.

Maar waarom is Legendary mijn favoriete boek uit 2018? Ten eerste staat het boek vol met ontzettend veel mooie quotes, zoals: “Your future can be whatever you wish. We all have the power to choose our own destiny.” Hier kan ik heel erg van genieten! Ten tweede ben ik gek op tarotkaarten en Stephanie Garber heeft een eigen versie hiervan bedacht voor in haar boek: Deck of Destiny. Dit vind ik ontzettend knap gedaan en ik zou zelf ook weleens de toekomst willen voorspellen met dit deck. Tot slot heb ik heerlijk gezwijmeld bij het liefde die tot bloei komt in Legendary. Heerlijk! De liefde wordt erg goed opgebouwd en dat is dan ook de kracht ervan.

Caraval was geweldig, maar Legendary is legendarisch!

2. Schaduw van de Vos – Julie Kagawa

Legendary wordt echt op de voet gevolgd door Schaduw van de Vos van Julie Kagawa. Wat heb ik genoten van de Japanse mythes en legendes die tot leven komen in dit boek! Het verhaal is ontzettend magisch en fantasierijk, een echte Kagawa. De wereld wordt erg sterk opgebouwd en de lezer heeft het gevoel zelf in Japan rond te lopen. Daarnaast is Yumeko een ontzettend fijn personage om over te lezen, omdat ze ook een mooie ontwikkeling doormaakt. In het begin is ze vrij verlegen en soms een beetje naïef, maar dat verandert naarmate ze meer mensen ontmoet. Door haar warme persoonlijkheid zie je dat ook de personages om haar heen veranderen! Kortom, Schaduw van de Vos staat terecht op de tweede plek van deze Magic of Five.

3. Bloed en Beenderen – Tomi Adeyemi

Op de derde plek staat Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi. Dit boek las ik aan het begin van dit jaar en ik ben er echt verliefd op geworden. Tomi Adeyemi heeft een indrukwekkende wereld weten te creëren met goden, godinnen en Maji’s. Door de verschillende perspectieven waaruit je leest, leer je beide kanten van het verhaal weten ( zowel die van de Maji als van de koninklijke familie). Door de beeldende schrijfstijl zie je het verhaal zich als een film voor je ogen afspelen. Alles komt tot leven. Van de mooie tempels tot de bossen en dorpen. Wat mij vooral intrigeert aan dit verhaal zijn de verschillende soorten magie waar de Maji’s over kunnen beschikken. Deze zijn heel uitlopend, van het beheersen van vuur tot het oproepen van de doden. Geweldig!

4. Koninginnen – Kendare Blake

Ook Koninginnen van Kendare Blake staat in mijn Magic of Five met favoriete Young Adult boeken uit 2018. Het verhaal volgt drie totaal verschillende koninginnen: Katharine, Mirabella en Arsinoe. Alleen één van deze koninginnen kan de troon bestijgen, de anderen zullen het niet overleven. Ze behoren alle drie tot een andere groep magiehebbers. Je hebt de gifmengers, de elementalisten en de naturalisten. De schrijfster weet alle koninginnen een eigen persoonlijkheid te geven, waardoor je met iedereen een band opbouwt. Daarnaast heeft Kendare Blake heel veel moeite en tijd gestoken in de bijpersonages waardoor zij ook tot leven komen. Dit geeft het boek echt de nodige diepgang!

5. Ash Princess – Laura Sebastian

We sluiten deze Magic of Five met favoriete Young Adult boeken uit 2018 af met Ash Princess van Laura Sebastian. Hoewel er wel een aantal clichés in het verhaal zitten, zoals een driehoeksverhouding, vond ik het toch erg origineel en verrassend. Laura Sebastian brengt diepgang in het verhaal door de lezer ook mee te nemen naar het verleden en te vertellen over de verschillende mythes en legendes! Ash Princes pakt vanaf de allereerste pagina de aandacht van de lezer, het verhaal is luguber, wreed en heftig. Er worden monden dichtgenaaid en mensen vermoord in opdracht van de Kaiser. Dit maakt voor mij het boek erg bijzonder. Zeker in veel YA boeken wordt alles gesugarcoated, maar dat is in dit boek zeker niet het geval.

Wat is jouw favoriete Young Adult boek van 2018?

Tagged , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.