Boeken, Magic of Five

Magic of Five: Favoriete personages uit Nasleep

Waarschijnlijk hebben jullie wel gezien dat onlangs de recensie van Nasleep, geschreven door Tinka Floor op mijn blog is verschenen. Het is een complex verhaal met veel personages en verhaallijnen. Maar het verhaal zat wel heel erg goed in elkaar. In deze ‘Magic of Five’ vertel ik je wie mijn 5 favoriete personages uit dit boek zijn!

Floris

Het hoofdpersonage in Nasleep is de 15-jarige Floris, die op zoek gaat naar zijn vader. Hij is ontzettend stoer, sterk en moedig. Want ook al zijn er naasten die liever niet willen dat hij gaat, hij durft voor zichzelf te kiezen. Hij houdt voet bij stuk en is erg daadkrachtig! Floris is zeker een personage dat je al snel in je hart sluit en je hoopt dat hij de antwoorden gaat vinden die hij zoekt.

Simona

Simona is een meisje dat Floris ook op zijn reis tegenkomt. Ze is zwanger geraakt op haar 16de en heeft nog geen echtgenoot. In de tijd waarin zij leeft is dat eigenlijk een schande, maar ze houdt haar hoofd omhoog. Ze is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Maar je kan ook om haar lachen, wanneer ze Floris bijvoorbeeld een ‘dronken aardbei’ noemt. Een verfrissend personage met een mooi verhaal.

Menko

Het personage Menko is een iets oudere man en Floris komt hem al vrij snel op zijn reis tegen. Ik vond hem een tof personage, omdat hij mij een beetje aan mijn opa deed denken en hij was erg lief (en dus schattig)! Hij vertelde allemaal mooie verhalen, ook al wilde Floris daar eigenlijk niks van weten. Ik kon het wel waarderen en genoot van de verhalen die hij vertelde.

Jorinde

In Nasleep is Jorinde een jonkvrouw en zij heeft Markenrode van haar vader geërfd, nadat hij en haar broer tegelijk zijn overleden. Jorinde denkt anders, heeft een goed hart en brengt sympathie op voor haar medemens. In een wereld waarin mannen het voor het zeggen hebben, durft zij haar mening te laten horen en dat kan ik alleen maar in haar bewonderen.

Marthe

Marthe is de moeder van Floris en heeft een erg zwaar leven gehad. Ze heeft dingen meegemaakt die niemand mee zou mogen maken, maar toch probeert ze positief te blijven. Ze vindt het erg moeilijk dat Floris op zoek gaat naar zijn vader en is bang om hem kwijt te raken. Toch zet ze haar eigen gevoelens aan de kant en laat ze Floris vrij. Ze is een van de sterkste personages uit Nasleep.

 

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.