Boeken, Magic of Five

Magic of Five: Favoriete Kinderboeken van 2020

Het is bijna tijd om afscheid te nemen van het jaar 2020 en het jaar 2021 te verwelkomen. Het was een vreemd en raar jaar. Een jaar vol met tegenslagen, een jaar dat niet snel vergeten zal worden. Gelukkig waren er ook een aantal lichtpuntjes! Waaronder alle mooie kinderboeken die ik heb mogen lezen. In deze blog vertel ik je welke 5 boeken in mijn Magic of Five met Favoriete Kinderboeken uit 2020 staan!

5. Ottilie en de monstermacht – Rhiannon Williams

Op vijfde plek staat voor mij Ottilie en de monstermacht, geschreven door Rhiannon Williams. De stoere Ottilie had mijn hart al veroverd in het eerste deel, Ottilie en de drochtenjagers, en in dit deel ben ik nog meer van haar gaan houden. Ze is niet alleen stoer, maar ook dapper, lief en slim! Ze geeft anderen hoop en laat zich door niemand tegenhouden om te bereiken wat ze wil. Verder beland je met deze serie gewoon in één groot avontuur en is het moeilijk om te stoppen met lezen!

4. Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag – Dominique Valente

In deze blog mag Starfell: De zoektocht naar afgelopen dinsdag van Dominique Valente zeker niet ontbreken. Wat ik zo tof vind aan dit boek is dat Willow niet zo heel bijzonder lijkt, maar dat stiekem wel is! Magie staat centraal in dit verhaal en ik weet zeker dat je heel erg zal moeten lachen om de kobold Oswin. Jeetje, wat is hij ontzettend grappig. Verder vind je zo af en toe een prachtige illustratie van Sarah Warburton en die passen perfect bij het verhaal zodat het nog meer tot leven komt.

3. De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba – Michael Reefs

De derde plaats is veroverd door De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba van niemand minder dan Michael Reefs. Dit is echt een boek dat zelfs kinderen die niet van lezen houden aan het lezen krijgt! Het zit vol met avontuur, spanning en gevaarlijke gebeurtenissen die elkaar in hoog tempo opvolgen. De auteur neemt je moeiteloos mee naar de jungle en samen met de hoofdpersonages ga je op zoek naar Kivamba. Zal het ze gaan lukken is de grote vraag, want ze zijn niet de enige die hiernaar op zoek zijn.. Gevaar ligt constant op de loer!

2. Het verlangen van de prins – Marco Kunst

De zilveren medaille gaat naar het prachtige sprookje Het verlangen van de prins, geschreven door Marco Kunst. Soms kom je van die boeken tegen die een onvergetelijke indruk op je achterlaten en dit is daar zeker één van! De schrijfstijl van de auteur is magisch en al snel weet hij van Het verlangen van de prins een waar sprookje te maken. Het is een verhaal om van te genieten en het zit vol met mysteries, avontuur, spanning en een hele bijzondere vloek die ontrafeld moet worden.

1. Nevermoor: Morrigan Crow en het Wondergenootschap – Jessica Townsend

Oh jeetje, wat was het moeilijk om te kiezen welk boek er op de tweede plaats zou eindigen en welke op de eerste plaats. Maar ik kon niet anders dan de eerste plaats aan Nevermoor: Morrigan Crow en het Wondergenootschap van Jessica Townsend geven. Dit boek heeft echt alles wat ik in een kinderboek zoek! Het verhaal start heel mysterieus, maar langzaam aan leer je steeds meer over de wereld waarin Morrigan Crow terecht is gekomen. Het is magisch, maar ook spannend en griezelig. Een boek waarin je helemaal kan verdwijnen tijdens het lezen.

Wat zijn jouw favoriete kinderboeken van 2020?

Tagged , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.