Magic of Five

Magic of Five: Favoriete kinderboeken van 2019

Na mijn Magic of Five met favoriete Young Adult boeken van 2019 is het natuurlijk ook tijd voor mijn andere grote liefde en dat zijn kinderboeken! Ik heb er het afgelopen jaar best wel veel gelezen en er zaten geweldige boeken tussen. Sommigen waren grappig, anderen ontroerend of ze verborgen een indrukwekkende boodschap. Het heeft even geduurd, maar ik ben er eindelijk uit. Dit zijn mijn favoriete kinderboeken van 2019:

 

94099de3-1e9e-489a-b59e-0cd1909fe15e5. Het gestolen sterrenstof – Geert Klaasen

Op plekje nummer 5 staat Het gestolen sterrenstof van Geert Klaasen. Het is een heel dun boekje, maar er gebeurt echt veel in! Finn gaat op avontuur in ‘Dromenland’ en het is daar ontzettend fantasievol. Niks is gek genoeg. Je komt er ridders, koningen en slechteriken tegen. Daarnaast is het hartstikke spannend, mysterieus, avontuurlijk en verrassend. Gelukkig is Het gestolen sterrenstof  pas het eerste deel, want ik kan niet wachten om nog meer over Finn te lezen!

 

Het raadsel van de zee4. Het raadsel van de zee – Jonne Kramer

De vierde plek is veroverd door Het raadsel van de zee van Jonne Kramer! De auteur weet in weinig woorden een wereld te beschrijven waarin vervloekte schepen, monsters en zeerovers de normaalste zaak van de wereld zijn. Ravian neemt je mee op avontuur om de geheimen van de zee te ontdekken. Een belangrijk onderwerp in dit boek is vriendschap. Op de meest onverwachte momenten kan dit om de hoek komen kijken en het raakt de lezer tot diep in het hart. Prachtig en indrukwekkend!

 

Ik ben echt niet bang3. Ik ben écht niet bang – Rick Meijer

Ik ben écht niet bang van Rick Meijer is echt GE-WEL-DIG! Dit is het enige prentenboek in deze Magic of Five en hij is het helemaal waard om op de derde plek te staan! Het verhaal is in rijm geschreven en de illustraties zijn warm, donker en geven de ideale sfeer aan het boek! Ik ben écht niet bang is perfect om samen te lezen. Het laat zien dat niks is wat het lijkt. Als je er op een andere manier naar kijkt kan iets veranderen van heel eng in heel mooi. Een boek dat niet mag ontbreken in de boekenkast.

 

De knerpers2. De Knerpers – Tom Fletcher

Plekje nummer 2 is voor De Knerpers van Tom Fletcher. Jeetje, wat heb ik toch genoten van dit verhaal. Het zit vol met humor! Af en toe spreekt de auteur ook direct tot de lezer en dat maakt het boek natuurlijk net even iets specialer. Het lijkt hierdoor net alsof je er echt bij bent. De Knerpers zelf zijn misschien een klein beetje eng, maar toch ook wel weer erg grappig! Ze wonen in Redno en deze magische wereld komt met voldoende details helemaal tot leven.. Je zou bijna willen blijven!

 

Stormwachter1. Stormwachter: De kaarsenmaker van Arranmore – Catherine Doyle

Mijn absolute nummer 1 van dit jaar is Stormwachter: De kaarsenmaker van Arranmore van Catherine Doyle. Dit boek heeft het allemaal: magie, geheimen, verrassingen, avontuur en verwondering. Fionn is dapper, avontuurlijk, sympathiek en stoer. Hij maakt een hele ontwikkeling door en je sluit hem zonder moeite in je hart. Daarnaast zit de wereld en de magie sterk in elkaar. De auteur heeft er een hele originele draai aan weten te geven. Dit boek móét je lezen en inmiddels kan je meteen door met deel 2!

 

Wat is jouw favoriete kinderboek van 2019?

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.