Magic of Five

Magic of Five: Griezelboeken voor Halloween

Heb jij al een beetje zin in Halloween? Ik namelijk wel. En weet je wat echt niet mag ontbreken tijdens Halloween? Een goed griezelboek natuurlijk. Toen ik nog maar een klein meisje was vond ik griezelboeken al geweldig. Dolfje Weerwolfje en De Griezelbus heb ik echt verslonden! Vandaag de dag hou ik nog steeds van heerlijk spannende griezelboeken. En Halloween is natuurlijk wel het ideale moment om deze griezelboeken te lezen!

Dus heb jij zien in een lekker griezelig avondje? Of wil jij jezelf gewoon voorbereiden op Halloween? Lees dan snel veder en kom erachter wat mijn Magic of Five van Griezelboeken voor Halloween zijn.

Diabolik – Tom Thys

De catwalk was een brug van beenderen, gespannen over een rivier van tranen en bloed. Diabolik is een afspiegeling van onze duistere verlangens, onze verborgen obsessies, de ware kleur van onze ziel, zonder maskers, zonder grenzen. Deze observatie valt uiteen in twaalf verhalen waarin de personages in een neerwaartse spiraal van geweld, seks, middelenmisbruik en normvervaging terechtkomen. Kunst en expressie blijken telkens de drijfveer die hen naar de afgrond van de samenleving dwingt.

 

Hex – Thomas Olde Heuvelt

Sinds de zeventiende eeuw wordt het pittoreske dorpje Beek in de greep gehouden door de Wylerheks.  Gebonden in kettingen en met haar ogen en mond dichtgenaaid houdt ze de vloek in stand. De bewoners van Beek kunnen nooit langer dan een paar dagen weg. De aanwezigheid van de heks is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken…

 

Lockwood & Co – Jonathan Stroud

Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle. De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt, maar geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd.

 

Anna dressed in blood – Kendare Blake

Cas Lowood heeft een ongewone roeping: hij doodt de doden.
Dat deed zijn vader al voor hem, tot hij op gruwelijke wijze vermoord werd door een geest. Hij gaat op zoek naar een geest die door de lokale bevolking Anna Dressed in Blood genoemd wordt, en vindt een geest zoals hij nog nooit gezien heeft. Ze draagt nog steeds de jurk waarin ze vermoord werd in 1958: toen maagdelijk wit, nu rood gevlekt en druipend van het bloed. Sinds haar dood heeft Anna iedereen die ook maar een voet in haar verlaten Victoriaanse thuis heeft gezet gedood. En dan spaart ze het leven van Cas.

Dodenwake – Stephen King

Als Dr. Louis Creed met zijn vrouw, drie kinderen en de kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor de honden en katten uit de buurt, en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven. Als de kat overreden wordt en deze op de begraafplaats achter het huis begraven wordt, komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt, en betekent dat het begin van de ondergang van het gezin.

Wat is het engste griezelboek dat jij ooit gelezen hebt?

Tagged , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.