Magic of Questions

Magic of Questions: Emma Anna vertelt over ‘Mijn hele leven lang’

Mariska las onlangs het boek Mijn hele leven lang en was erg enthousiast over het boek. Tijdens het lezen van Mijn hele leven lang kwamen er steeds meer vragen over de auteur, Emma Anna, en haar boek boven drijven. Ze besloot dan ook de stoute schoenen aan te trekken en haar te interviewen! Hieronder vind je alles over Emma Anna en haar eerste New Adult boek.

Zou je jezelf in het kort willen voorstellen:

Mijn naam is Emma Anna (pseudoniem), ik ben 25 jaar, ben zeven jaar getrouwd en heb twee lieve kindjes. Naast schrijven ben ik gek op lezen, en af en toe een Netflix-serie in mijn eentje kijken met een bak Ben en Jerry’s vind ik ook niet verkeerd.

Mijn hele leven lang is je eerste Feelgood Roman 18+ verhaal. Is het schrijven in dit genre je bevallen? Zou je het vaker willen doen?

Ja, ik vond het vooral leuk om gewoon op te schrijven wat ik wilde opschrijven, en er geen doekjes om te winden. Momenteel ben ik bezig aan mijn nieuwe (New Adult) roman ‘Heel me’, wat een twee- of driedelige serie zal worden.

Hoe kwam je bij het onderwerp van het grote leeftijdsverschil? Heb je zoiets zelf meegemaakt?

Om te beginnen is het me heel vaak opgevallen dat verhalen waarin een groot leeftijdsverschil een grote rol speelt, nauwelijks goed aflopen. Het wordt altijd afgedaan als iets wat toch eigenlijk niet ‘kan’. Dit kan met films zijn of in boeken. Ik vind het jammer dat in een tijd waarin in principe alles kan, een oudere man en een jongere vrouw (of andersom) nog steeds als een taboe wordt gezien en mensen hun mening altijd snel klaar hebben. Ik vond het jammer dat er geen mooie happy-ends waren (in ieder geval, het is me niet bekend) met leeftijdsverschil, terwijl ik het van dichtbij wél heb meegemaakt. Mijn oma was 20 toen ze met mijn opa trouwde, die toen al 35 of 36 was. Ik heb dat dus altijd als iets doodnormaals beschouwd, en aangezien mijn opa en oma echt als twee handen op één buik zijn, vond ik dat er een boek moest komen met een mooi verhaal waarin leeftijdsverschil een grote rol speelt!

Je begint het verhaal in het nu, Lynn en Stephan zijn dan niet meer bij elkaar. Na het eerste hoofdstuk maak je een tijdssprong van drie jaar terug de tijd in, om het hele verhaal  van Lynn en Stephan vanaf het begin te vertellen. Heb je er bewust voor gekozen om de lezer vooraf  te laten weten dat de relatie over is in het nu? En waarom?

Toen ik begon met het schrijven van dit verhaal, was ik helemaal niet van plan het uit te geven. Het was mijn manier van mijn hart luchten/mijn ei kwijt kunnen. Lynn en Stephans verhaal maakte me happy op dagen dat ik dat niet was. Toen ik klaar was met ‘De gifmengster’ en ik een beetje ‘in rouw’ was, besloot ik verder te gaan aan Lynn en Stephans verhaal, en na een paar dagen goed te hebben nagedacht, had ik een fatsoenlijk plot in mijn hoofd. Ik heb de helft van het verhaal dus vóór de proloog geschreven.

Het verhaal speelt zich naast Nederland af in Ierland en Stephan is ook half Iers. Waarom Ierland, heb je zelf iets met dit land?

Haha, geen idee, ik vind het accent gewoon heel schattig en ik vond dat het wat toevoegde aan het verhaal. Daarbij heeft Ierland gewoon iets romantisch. 

Het verhaal is geschreven vanuit Lynn, waarom heb je daarvoor gekozen?

Eerlijk? Ik vond het makkelijker om me in één persoon te verplaatsen. Ik heb het niet geschreven met de intentie er een fantastisch en perfect uitgedacht verhaal van te maken, maar gewoon omdat het ontspannend was om te doen. Voor het einde heb ik er wel voor gekozen vanuit Lynn én Stephans perspectief te schrijven, meer als bonus voor de lezer.

Zijn er personages uit mijn hele leven lang afgeleid van mensen uit je eigen omgeving? (bijv. karakter eigenschappen of uiterlijke kenmerken die terugkeren in personages uit je boek)

Ja. Sandra, bijvoorbeeld. Er was ooit een doktersassistente waar ik een gloeiende hekel aan had, zo een die deed alsof je achterlijk was, terwijl ze zelf helemaal niet wist waar ze het over had. Toen ik over Sandra schreef, realiseerde ik me dat ik de kenmerken van die doktersassistente aan het beschrijven was!

De personages Lynn en Stephan kan ik niet echt plaatsen in mijn eigen omgeving, maar ik heb ze wel qua uiterlijk gebaseerd op bekende personen. Lynn kreeg het uiterlijk en de manier van doen van Kristin Kreuk, en Stephan van Jude Law. Uiteraard wel toen ze beiden nog wat jonger waren.

Waarom heb je de cover van het boek veranderd?

Ik kreeg van recensenten vaak als commentaar dat ze de eerste cover niet bij het verhaal vonden passen. Daarom heb ik de cover (en ook deels het binnenwerk) aangepast!

Als je mijn hele leven lang zelf moest omschrijven in 5 woorden, welke zouden dat dan zijn?

Leeftijdsverschil, Echte liefde, Cozy feelgood, Hete scènes en Ierland. Dat waren iets meer dan 5 woorden.

Wil je zelf nog iets kwijt?

Als je houdt van een romantische feelgood waarbij het beestje bij de naam wordt genoemd, is dit boek zeker een aanrader! Vind ik.

Wat zou jij nog van Emma Anna willen weten?

Lees ook de recensie over Mijn hele leven lang van Emma Anna.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *