Films, Netflix

Netflix gaat ‘De selectie’ van Kiera Cass verfilmen!

Een van de boekenseries waardoor ik van Young Adult ben gaan houden is toch wel De Selectie-serie van Kiera Cass (en dan vooral de eerste drie boeken). Voor iedereen die, net als ik, gek is op America en Maxon is er nu super goed en leuk nieuws. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt dat ze De Selectie van Kiera Cass gaan verfilmen. Eindelijk! Dat mocht tijd worden, want we wachten er al zo lang op.

In De Selectie van Kiera Cass volgen we America Singer, een meisje dat eigenlijk niet zit te wachten op een leven als koningin. Ze wil haar huidige leven en liefde er niet voor opgeven. Toch is zij 1 van de 35 meisjes die mee mag doen aan de selectie om het hart van prins Maxon te veroveren. En wanneer zij Maxon ontmoet, realiseert zij zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Bron: Giphy

Er is nog niet heel erg veel bekend over de verfilming van De Selectie, maar ik ga je natuurlijk vertellen wat ik tot nu toe tegen gekomen ben en dat is het volgende: Netflix heeft een regisseur gevonden! Het gaat om de getalenteerde Haifaa Al-Mansour uit Saudi-arabië. Eerder heeft ze al de Netflix film Nappily Ever After geregisseerd en dat was een groot succes. Ook zou je haar kunnen kennen van de films Mary Shelley en The Perfect Candidate. Dit belooft natuurlijk al veel goeds voor de verfilming van De Selectie!

Wanneer we de film kunnen verwachten is helaas nog niet bekend, maar gelukkig kunnen we in de tussentijd van Kiera Cass’ boeken genieten. En laat nou net op 4 mei haar nieuwste boek De Beminde (The Betrothed) bij Best of YA verschijnen. Het verhaal gaat over Hollis Brite en ze heeft er altijd van gedroomd om de aandacht van de toekomstige koning Jameson te trekken. Wanneer hij haar de liefde verklaart is ze dolblij, maar is dit echt wat haar hart wil? Op 4 mei lees je op deze blog mijn recensie over De Beminde!

Ben jij blij dat De Selectie van Kiera Cass door Netflix verfilmd gaat worden?

Bron: Netflix, Best of YA, Variety

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.