Magic Netflix Tip

Magic Netflix Tip: October Faction

Vanaf nu deel ik eens in de zoveel tijd een ‘Magic Netflix Tip’ met jullie! Naast lezen vind ik het namelijk ook heerlijk om in bed of op de bank naar Netflix te kijken. Het maakt niet uit of het films of series zijn, ik bingewatch het allemaal. Onlangs heb ik het eerste seizoen van de serie October Faction gekeken en ik moet zeggen dat ik fan ben geworden! Waarom? Dat zal ik je vertellen!

Laat ik beginnen met te vertellen waar October Faction precies overgaat. De serie is een combinatie van fantasy, horror en drama. Het verhaal gaat over de familie Allen, die bestaat uit Deloris, Fred, Viv en Geoff. Wanneer de vader van Fred komt te overlijden keert hij samen met zijn familie terug naar zijn ouderlijk huis. Al snel blijkt dat de familie Allen helemaal geen normale familie is. Fred en Allen leiden een dubbelleven en jagen op monsters, zoals vampieren of demonen. En Viv en Geoff zijn een tweeling en hebben zo hun eigen problemen. Want kan Viv echt in de toekomst kijken? En hoe weet Geoff iemands grootste geheim zonder dat diegene het hem verteld?

Klinkt tof en interessant toch?! Dit is de trailer van October Faction:

Waarschijnlijk herken je wel een aantal bekende gezichten in de trailer van October Faction. Zo verschijnen o.a. Tamara Taylor uit Bones, Gabriel Darku uit Slasher en Maxim Roy uit Shadowhunters op het toneel! Stuk voor stuk natuurlijk goede acteurs en ook de rest van de acteurs/actrices zijn erg getalenteerd. Ze laten hun personages allemaal mooi tot leven komen en zetten de emoties realistisch neer. Je voelt hun pijn, frustratie en liefde tijdens het kijken.

Toegegeven; October Faction zit vol met clichés. Maar is dat echt zo erg? Want deze serie is gewoon een heerlijke Guilty Pleasure vol met fijne humor, afschrikwekkende monsters en een goede dosis familiedrama. Daarnaast zit er ook zeker een sterke verhaallijn in. Er liggen veel geheimen verborgen in het stadje waar Fred is opgegroeid. Duistere geheimen die eigenlijk verborgen moeten blijven. Als kijker vraag je, je continu af wat er precies aan de hand is. Er worden kleine puzzelstukjes gegeven, maar die zijn net niet genoeg om het verhaal te ontrafelen. Zo blijft het verhaal spannend en is October Faction bingewatchwaardig!

Er is in October Faction ook ruimte voor maatschappelijke onderwerpen en problemen zoals racisme en homofobie. Hierdoor krijt de serie dus zelfs een beetje diepgang, al zijn de dialogen soms wat oppervlakkig. Al met al is October Faction een echte Magic Netflix Tip en dus een echte aanrader. Zeker als je gek bent op series zoals Shadowhunters en Supernatural..

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.