Films, Magic Netflix Tip, Netflix

Magic Netflix Tip: Locke & Key

Je kan er bijna niet omheen op social media, want deze serie is helemaal hot & happening op dit moment! Ik heb het natuurlijk over Locke & Key. Dit is één van de nieuwste Netflix Original Series en mijn Magic Netflix Tip voor vandaag. Locke & Key is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Joe Hill en je begrijpt het al; deze komen op mijn verlanglijstje te staan.

Na de moord op haar man, Rendell Locke, verhuist Nina samen met haar drie kinderen, Tyler, Kinsey en Bode, naar het landhuis (Keyhouse) waar haar man is opgegroeid. Al snel ontdekt Bode dat er magische sleutels in Keyhouse verstopt liggen. Elke sleutel heeft zijn eigen krachten, zo brengt de Anywhere Key je bijvoorbeeld naar elke plek die je maar wilt zolang daar een deur te vinden is! Bode is niet de enige die de sleutels graag wil gebruiken. Er is namelijk een duistere entiteit dat er alles aan doet om de sleutels in haar bezit te krijgen. Gelukkig staat Bode er niet alleen voor en heeft hij Tyler en Kinsey die hem helpen!

Wat ik als eerste wil zeggen over Locke & Key is dat het gewoon een ontzettend originele serie is. Ik ken namelijk geen enkele serie die er echt op lijkt, al doet het misschien wel een beetje denken aan Stranger Things. Gewoon de sfeer, de duistere entiteit en het groepje kinderen dat hiertegen vecht. Verder is het concept uniek. En dit komt vooral door de verschillende sleutels die er te vinden zijn in Keyhouse en de krachten die deze sleutels bezitten. Dit is erg mooi uitgewerkt.

Locke & Key is ook een heel erg mysterieuze serie. Beetje bij beetje wordt het verleden onthuld en langzaam kom je erachter wat er precies aan de hand is. Hierdoor is de serie heel erg spannend en zit je zeker op het puntje van je stoel tijdens het kijken. Ik kan jullie verklappen dat het moeilijk is om de volgende aflevering niet meteen te gaan kijken. Dus zorg dat je dit weekend geen plannen hebt zodat je lekker kan bingewatchen! Want als je eenmaal bent begonnen met Locke & Key dan kan je niet meer stoppen en moet je weten wat Bode, Tyler en Kinsey te wachten staat in het Keyhouse!

De acteurs in Locke & Key zijn allemaal erg goed gecast. Zeker Bode, Tyler en Kinsey hebben een mooie, sterke chemie met elkaar. En dat is belangrijk, want het verhaal draait vooral om hen. Stuk voor stuk zetten ze hun karakters geloofwaardig neer en komen de emoties erg realistisch over.

Locke & Key is een echte aanrader voor iedereen die houdt van originaliteit, spanning en mysterie! Verwacht vooral geen horror, want dat zal Locke & Key je niet gaan geven. Het is gewoon een heerlijke fantasy-serie.

 

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.