Films, Netflix

Halloween avondje? Deze 10 films op Netflix mogen niet ontbreken!  

Het is oktober en dat betekent dat Halloween binnenkort voor de deur staat. Jammer genoeg vieren wij Halloween niet op de manier zoals ze dat in Amerika doen! Het zou toch super leuk zijn als iedereen verkleed over straat loopt om snoep op te halen. Oké, je hebt gelijk! Dat is natuurlijk alleen voor de kleine kinderen, maar een leuk Halloweenfeest is ook niet gek! Maar goed, niet getreurd. Hier in Nederland kunnen we ook heel goed een griezelig Halloween avondje houden!

Tijdens Halloween is het weer lekker tijd om met je vrienden te griezelen! En hoe kan dat nou beter dan door en Halloween avondje te organiseren met griezelige films? Op Netflix staan genoeg films die hier uiterst geschikt voor zijn en de meeste heb ik gezien. Ik kan dus wel zeggen dat ik een expert ben op het gebied van horrorfilms en thrillers. Ik ben er echt gek op! Daarom heb ik voor jullie de 10 griezeligste films op Netflix opgezocht en deze mogen echt niet ontbreken op jouw Halloween avondje!

 1. You’re Next (2011)

Tijdens een familieweekend duiken er gemaskerde figuren op, die gewapend zijn met bijlen. Ze hebben het gemunt op de familie Davidson en niemand kan ontsnappen. Er staat iedereen een gruwelijke dood te wachten. Maar wie kan hieraan ontsnappen? Een heerlijke spannende, maar lugubere film met een wel erg verassende wending, die je misschien niet zal zien aankomen!

 1. Hush (2016)

Een jonge vrouw is al sinds haar tienerjaren doof. Ze leeft alleen in haar stille wereld en is erg teruggetrokken. Ineens verschijnt er een gemaskerd gezicht voor het raam van haar afgelegen huis. En dit gemaskerde gezicht heeft het op haar voorzien! De vrouw zal alles op alles moeten zetten om te overleven, maar dat is erg moeilijk als je niet kan horen of praten!

 1. Crimson Peak (2015)

Op een dag komt de knappe schrijfster, Edith Cushing, een mysterieuze man tegen. Als haar vader doodgaat houdt niks haar tegen om met deze man mee naar zijn huis te gaan. Maar dit huis blijkt te leven. Het ademt, het bloedt en het onthoudt. Ze ontdekt al snel dat het huis een mysterieus verleden heeft vol geheimen die haar achtervolgen.

 1. Friday the 13th (2009)

Dit is zeker een film die niet mag ontbreken op je Halloween avondje! De oude klassieker kent bijna iedereen wel en in deze nieuwe film word je mee teruggenomen naar waar het allemaal is begonnen! Een vriendengroep gaat samen naar Crystal Lake om te ontspannen, maar dan duiken de eerste lijken al op.. De vraag is natuurlijk of Jason terug is?

 1. When a Stranger Calls (2006)

Jill gaat een avondje babysitten, maar dat loopt niet zoals gepland. Als de kindjes slapen krijgt Jill een paar vreemde telefoontjes. De stem draag haar op om te kijken of de kinderen wel in orde zijn. Jill belt meteen de politie, maar dan komt ze erachter dat ze vanuit het huis zelf wordt gebeld. Zal Jill dit gruwelijke spelletje van de psychopaat overleven?

 1. Hostel: Part III (2011)

Op een Halloween avondje hoort ook een gruwelijk vieze horrorfilm natuurlijk! Tijdens een vrijgezellenavond in Las Vegas, gaan vier vrienden mee naar een privé party. Ze worden één voor één ontvoerd en langzaamaan komen ze erachter dat ze deel uitmaken van pervers martelspel, georganiseerd door de sadistische leden van de Elite Hunting Club. De vraag is niet wie het gaat overleven, maar op welke manier ze gedood zullen worden!

 1. Prom Night (2008)

Eindelijk heeft Donna de gruwelijke moord op haar familie een beetje achter zich kunnen laten. Met haar vrienden gaat ze naar Prom Night, het moet een avond worden om nooit meer te veregeten… En dat wordt het zeker! De psychopathische moordenaar is namelijk ontsnapt en heeft het nu op haar voorzien! En hij laat zich door niets of niemand weerhouden.

 1. Halloween II (2009)

Je dacht vast dat ik deze film vergeten was? Natuurlijk niet, deze film moet je natuurlijk zien met Halloween! Het lijkt erop dat Michael Meyers echt dood is, maar niks blijkt mineur waar. Myers keert terug om een paar smerige zaakjes op te lossen en laat al doende een spoor van dood en verderf achter. Een bloederig spoor dat alleen gestopt lijkt te kunnen worden door een onwaarschijnlijke heldin… Gaat het haar lukken?

 1. A Haunted House (2013)

Om de avond ook een beetje leuk te houden mag deze paranormale komedie natuurlijk niet ontbreken! Malcolm en Kisha verhuizen naar hun droomhuis. Maar ze blijken niet alleen in dit huis te wonen. Zelfs in hun slaapkamer worden ze door paranormale krachten gestoord. Ze schakelen de hulp in van onder andere een coke snuivende priester, een gestoorde psychiater en een groep amateur ghostbusters om hun leven weer terug te krijgen met alle hilarische gevolgen van dien!

 1. XX (2017)

In XX worden vier duistere verhalen vol moorden en bovennatuurlijke elementen verteld. De film is geschreven en geregisseerd door vrouwen. Annie Clark (alias St. Vincent) debuteert met “The Birthday Party”; Karyn Kusama exorciseert haar zoon in “Her Only Living Son”; Roxanne Benjamin doet gruwelkreten weerklinken in “Don’t Fall”; en Jovanka Vuckovic opent een doos met bizarre geheimen in “The Box”.

Pssst.. Nog een kleine tip: je hoeft helemaal niet te wachten tot Halloween om een griezelig Halloween avondje te organiseren! De hele maand oktober is hier namelijk geschikt voor!

Wat is de engste film die jij ooit hebt gezien?

Tagged , , ,

2 thoughts on “Halloween avondje? Deze 10 films op Netflix mogen niet ontbreken!  

 1. Leuke blogpost, helaas ben ik niet zo weg van enge films, haha. Ik heb wel Friday the 13th gezien, gelukkig was die niet al te eng (voor mij). Ik ben meer van thrillers dan van horror. Ik vond Scream wel een leuke horror/thriller film omdat het best wel voorspelbaar is af en toe, maar toch zitten er nog best wat schrikmomenten in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.