Films, Netflix

De perfecte horrorfilms op Netflix voor Halloween 2020

Halloween komt er alweer bijna aan! En hoe kan je de aanloop daarnaartoe nou beter besteden dan met horrorfilms?! Ik ben altijd al groot fan geweest van horrorfilms en ik heb Scream denk ik zo een 100x gezien. Daarom heb ik voor jullie Netflix afgespeurd naar horrorfilms die ik vermakelijk vond. Van films met geesten tot een klassieke slasherfilm; er zit voor iedereen wel iets tussen!

Insidious (2010)

Een van de beste horrorfilms over geesten (of demonen) die ik heb gezien is Insidious. Je zit op het puntje van je stoel tijdens deze film en er zitten onwijs goede jump scares in. Het is dus geen film voor mensen met een zwak hart. Josh en Renai verhuizen met hun kinderen naar een nieuw huis. Al snel denken ze dat het spookt in hun huis, maar het blijkt dat hun zoon Dalton behekst is. Ze schakelen hulp in, maar misschien is het al te laat..

Escape Room (2019)

Tegenwoordig is het helemaal hot; Escape Rooms. Grote kans dat je er weleens aan eentje hebt mee gedaan! Er zijn meerdere horrorfilms over Escape Rooms te vinden, maar deze uit 2019 vind ik de beste. De verschillende kamers waaruit de deelnemers moeten ontsnappen zitten erg goed in elkaar. Het is een race tegen de klok, een spel op leven en dood. En er zitten zeker een aantal gruwelijke doden in!

Sleepy Hollow (1999)

Heb jij wel een beetje zin in iet nostalgisch? Dan denk ik dat Sleepy Hollow heel leuk is om dit jaar met Halloween te kijken. Dit was denk ik een van de eerste ‘enge’ films die ik in mijn leven heb gezien en ik vind het heerlijk om hem zo af en toe opnieuw te kijken. De film neemt je mee naar het stadje Sleepy Hollow waar mensen op mysterieuze wijze worden onthoofd, Ichabod Crane (Johnny Depp) gaat op onderzoek uit..

In The Tall Grass (2019)

Voor iedereen die gek is op Stephen King-films is In the Tall Grass toch wel een film die je dan gezien moet hebben. Hij is anders dan andere horrorfilms en het gaat vooral om de mysterieusheid van het verhaal. Het is dus zeker een film waarbij je goed op moet letten! Een broer en een zus stoppen langs de weg en horen dan een jongetje vanuit het gras om hulp roepen. Al snel raken ze verdwaald en beseffen ze dat er iets kwaadaardigs in het gras aanwezig is.

Friday the 13th (2009)

Een echte slasher film mag natuurlijk niet in het rijtje van horrorfilms voor Halloween ontbreken, daarom heb ik gekozen voor Friday the 13th. Hierin gaat Clay op zoek naar zijn zusje bij Lake Chrystal nadat ze 6 weken geleden opeens verdween. Een film waarin iedereen op lugubere wijze wordt vermoord. Het bloed vliegt in de rondte. Verwacht dus geen film met een goed en sterk plot, maar gewoon hersenloze moord en doodslag!

Hush (2016)

De film Hush heb ik alweer een tijdje geleden gezien, maar hij is me altijd bijgebleven. Het gaat over een dove schrijfster en zij woont helemaal in haar eentje in het bos. Plotseling verschijnt er een gemaskerde moordenaar voor haar raam. Doordat ze niks hoort maakt dit de film extra spannend en je schrikt je zeker helemaal dood als de de moordenaar opeens achter haar staat. Maar wie heeft het op haar gemunt? En waarom?

The Bye Bye Man

Als laatste vind ik dat The Bye Bye Man ook nog in dit rijtje thuishoort. Het is niet de beste film uit dit rijtje, maar ik heb me zeker vermaakt. Zodra je zijn naam hebt uitgesproken of er alleen al aan denkt, ontkom je niet meer aan je lot. The Bye Bye Man rust namelijk pas als iedereen dood is en zelfs dan weet je niet zeker of hij wegblijft..

Nou, met deze 7 horrorfilms op Netflix kom jij Halloween 2020 vast wel door! En zo niet dan kan je altijd nog naar The Haunting of Bly Manor kijken, dat is een echte aanrader als je van series over geesten houdt.

Bron afbeelding: Blumhouse productions, Netflix, Blumhouse productions

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.