Boeken, Wrap Up! & Book Haul

Wrap up!: Oktober 2018

De nieuwe maand, november, is alweer begonnen! Toch wil ik nog even een korte Wrap Up! van oktober met jullie delen. Ik heb de afgelopen maand namelijk 5 boeken uitgelezen, ik zit dus eindelijk weer een beetje in een goede leesflow. Sommige boeken vond ik zeker beter dan de anderen en dat wil ik graag met jullie delen! Oh ja, ik moet jullie nog iets bekennen. Het is helaas niet gelukt om me aan mijn TBR voor oktober te houden, haha! 

Heimwee naar Bloed – Dario Correnti 2 out of 5 stars

Hoewel er regelmatig een moord wordt begaan door de moordenaar, vind ik dat het verhaal maar langzaam vooruit gaat. Dario Correnti vertelt onwijs veel onnodige details. Hij vertelt niet alleen over de moorden, de eerste Italiaanse seriemoordenaar en hoe dit met elkaar in verband staat, maar ook over de privélevens van Marco en Ilaria. Natuurlijk is het belangrijk dat we hen goed leren kennen, maar ik denk dat dit af en toe wel iets sneller had gekund. Ik heb echt heel vaak moeten lezen dat Marco graag in een goed restaurant eet en dat hij zijn vrouw bedrogen heeft met een stagiaire. Na twee keer is me dat echt wel duidelijk. Hierdoor betrapte ik mezelf erop dat ik soms toch stukken oversloeg door scannend te lezen.

Lees hier de recensie van Heimwee naar bloed.

King – T.M. Frazier 4 out of 5 stars

King van T.M. Frazier is niet zoetsappig, lief en voorspelbaar. Nee, King van T.M. Frazier is duister, hard en verrassend. Toen ik aan dit boek begon had ik al zo mijn vermoedens dat King geen standaard feelgoodboek zou worden en jeetje wat had ik gelijk! Dit boek is gewoon zo anders dan de gemiddelde feelgood roman en neemt je mee in de wereld van een harde crimineel en zijn verlangens.

Lees hier de recensie van King.

19% kans op geluk – Yvanka van der Zwaan 4 out of 5 stars

Zodra je begint met lezen zit je meteen lekker in het verhaal. Yvanka van der Zwaan heeft een prettige, toegankelijk en fijne schrijfstijl die je het chaotische leven van Ava intrekt. Eenmaal in haar leven wil je er alles van weten. Wie is Ava, waarom is ze zo een ‘control freak’ en hoe komt het dat ze maar 19% kans op geluk heeft? Een vraag waar je pas helemaal op het einde van het boek achterkomt. Yvanka van der Zwaan weet de spanning er dus zeker in te houden.

Lees hier de recensie van 19% kans op geluk.

Verslingerd – Susanne van den Beukel – Hendriks 2 out of 5 stars

Verslingerd van Susanne van den Beukel – Hendriks bevat een krachtige, maar heftige boodschap. Het is mooi om te zien dat de schrijfster aandacht geeft aan dit onderwerp om meisjes een hart om onder de riem te steken! Helaas kan ik het boek niet hoger beoordelen dan met 2 sterren, omdat het verhaal echt de nodige diepgang mist.

Lees hier de recensie van Verslingerd.

Truth or Dance – Chinouk Thijssen 4 out of 5 stars

Truth or Dance van Chinouk Thijssen is zeker één van de betere YA thrillers die ik heb gelezen. Ik zat tijdens het lezen op het puntje van mijn stoel en kon het boek maar niet aan de kant leggen. Ben jij gek op geheimen, intriges, de danswereld en spanning? Dan is Truth or Dance jouw boek! De enige zin waarmee ik Truth or Dance kan beschrijven is: Pretty Little Liars meets de Nederlandse balletwereld.

De recensie van Truth or Dance verschijnt binnenkort op Chicklit.nl.

Welke boeken las jij in oktober?

Tagged , , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.