Wrap Up! & Book Haul

Wrap Up! & Book Haul: november 2017

November loopt alweer op zijn eind en dus is het tijd voor een Wrap Up! & Book Haul. November was een goede maand en ik heb hele leuke boeken gelezen! In deze blog zet ik alles op een rijtje en laat ik jullie kort weten wat ik ervan vond. De meeste recensies zijn op Magic of Books verschenen, maar sommige op Chicklit.nl. Daarnaast heb ik ook weer een ‘bescheiden’ Book Haul, waarin ik alle boeken op een rijtje zet die ik in november gekocht, gekregen of gewonnen heb!

Wrap Up!

Duizend hoog (Katharine McGee) 4 out of 5 stars

In Duizend hoog heeft Katharine McGee een realistische futuristische wereld geschept waar je zelf zou willen wonen (maar dan wel op de hogere verdiepingen natuurlijk). Daarnaast zit het verhaal lekker vol met sappige geheimen, intriges, problemen en wraak. Wel zijn het natuurlijk vooral tienerproblemen en gaat het niet heel erg de diepte in. Maar dat hoort ook gewoon bij een Young Adult en maakt het boek makkelijk leesbaar!

Lees hier de recensie van Duizend hoog

Scarlet (Marissa Meyer) 5 out of 5 stars

Net als Cinder en Kai sluit je Scarlet en Wolf direct in je hart! En ik moet stiekem bekennen dat ik Wolf eigenlijk leuker vind dan Kai. Hij heeft een lekker ruig uiterlijk, heeft een klein hartje, is mysterieus en is een echte anti-held. Daar heb ik een echte zwak voor en ik ben er gewoon gek op! Vanaf het allereerste moment dat ik over Wolf las dacht ik meteen: ja, hij is mijn favoriete mannelijke personage uit The Lunar Chronicles! Hoewel Thorne ook een erg leuk karakter heeft, lekker bijdehand met een vleugje humor!

Lees hier de recensie van Scarlet

Duizelingwekkende hoogte (Katharine McGee) 4 out of 5 stars

Duizelingwekkende hoogte zit weer lekker vol met drama! Avery heeft een geheime relatie met haar adoptie broer (Atlas), Leda worstelt met haar schuldgevoel, Rylin is nog steeds gek op Cord, Watt moet ervoor zorgen dat zijn geheim over de kwant veilig is en Calliope is bezig om Atlas op te lichten. Ondertussen worden ze ook nog door iemand in de gaten gehouden die wraak wil. Dit zijn natuurlijk de ideale elementen voor een boek als Duizelingwekkende hoogte. Heerlijk om over al die intriges en wraakplannen te lezen!

Lees hier de recensie van Duizelingwekkende hoogte

De Beer en de Nachtegaal – Katherine Arden 4 out of 5 stars

De Beer en de Nachtegaal van Katharine Arden is zeker een aanrader voor iedereen die van een magisch, meeslepend en duister sprookje houdt. Na de langzame start word je betoverd door het verhaal van Vasja, de domovoi, de vazila en de roesalka! Je wordt door de beeldende schrijfstijl meegesleurd in de wereld van Russische sprookjes en volksverhalen.

Lees de recensie van De Beer en de Nachtegaal op Chicklit.nl

S.T.A.G.S. – M.A. Bennett 3.5 out of 5 stars 

Al met al is S.T.A.G.S. van M.A. Bennett een goede en bij vlagen spannende (niet bloedstollend spannend) YA-thriller en past zeker goed bij de doelgroep. De auteur weet in een originele setting een redelijk verrassend verhaal neer te zetten met S.T.A.G.S.! Wie wil er nou niet over een dodelijk weekend lezen waarbij er op echte mensen gejaagd, geschoten en gevist wordt?! En wie weet kunnen we ooit nog een vervolg verwachten!

Lees hier de recensie van S.T.A.G.S.

Aristoteles & Dante ontdekken de Geheimen van het Universum-Benjamin Alire Sáenz 4 out of 5 stars 

Het is erg interessant dat Ari & Dante de wereld nogal filosofisch benaderen. Hoe kan het ook anders? De twee hoofdpersonen zijn naar twee hele bekende filosofen vernoemd. Toch is het ook erg opvallend, omdat de jongens pas 15/16 jaar zijn (meestal zijn die niet heel erg filosofisch ingesteld). Maar dit maakt hen dus juist heel erg bijzonder. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz is een prachtig, herkenbaar en intrigerend verhaal voor iedereen!

Lees hier de recensie van Aristoteles & Dante ontdekken de Geheimen van het Universum

Book Haul

Forest of a Thousand Lanterns – Julie C. Dao

Language of Thornes – Leigh Bardugo

S.T.A.G.S. –  M.A. Bennett

De Edele – Taran Matharu

Bemind – P.C. Cast & Kirstin Cast

Forest of a Thousand Lanterns en Language of Thrones heb ik in mijn Fairyloot ‘Villainous’ Box van oktober ontvangen en S.T.A.G.S heb ik gewonnen met een actie op Facebook! De Edele van Taran Matharu en Bemind – P.C. Cast & Kirstin Cast ga ik voor Chicklit.nl recenseren!

Book Haul: Blossom Books Garage Sale

De 100 – Kass Morgan

Dag 21 – Kass Morgan

Verdermeer – Tahereh Mafi

Wink, Poppy & Midnight – April Genevieve Tucholke

Unplugged – Donna Freitas

Harteloos – Marissa Meyer

Aristoteles & Dante ontdekken de Geheimen van het Universum – Benjamin Alire Sáenz

Op 17 november hield Blossom Books een Garage Sale en daar moest ik natuurlijk bij zijn! Mijn vriend was zo lief om mee te gaan en de boeken te dragen. Dat was natuurlijk wel nodig, ik heb er maar liefst 7 gekocht.

Book Haul: Black Friday Boekenkraam

Drakendal – Scarlet Thomas

The Jewel – Amy Ewing

Dans van Schaduwen – Yelena Black

Dans van Vlammen – Yelena Black

Last but not least: mijn bestelling bij de Boekenkraam op Black Friday. Ik was echt, echt, echt van plan om deze maand geen boeken meer te kopen. Maar toen zag ik de sale bij boekenkraam en ja hoor ik ben gezwicht. Wat een straf ook dat je pas bij 30 euro geen verzendkosten hoeft te betalen haha.

Welke boeken heb jij in november gelezen/gekocht/gekregen?

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.