Boeken, Verwachte boeken

Verwachte boeken: Oktober 2020

Binnenkort is het alweer oktober en dit is toch wel een van mijn favoriete maanden van het jaar (samen met december natuurlijk). In oktober vind ik het altijd extra leuk om lekker te griezelen. Gelukkig zijn er in september al genoeg boeken verschenen waarmee ik dat kan doen, maar in oktober verschijnen er ook weer hele toffe boeken. Neem snel een kijkje naar de boeken waar ik naar uitkijk!

Titel: Doris de Dappere en de ballon des doods

Serie: Doris de Dappere (3)

Auteur: Simon Mockler

Uitgeverij: Billy Bones

Prijs: €16,99

Verwacht: 1 oktober 2020

Doris de Dappere is niet zomaar een koningin, maar een ongelofelijk stoere. Ze is pas 10 jaar oud, maar dat heeft haar nooit eerder in de weg gestaan.
Nu ze de Draak van Raadselstad heeft verslagen, moet ze het paleis van haar ouders in Beluga eerder zien te bereiken dan haar tante Esmerelda de Verschrikkelijke en het Kwade Leger. Als ze daar niet in slaagt, zijn de gevolgen niet te overzien…
Om in Beluga te komen moet ze de Zee der Zinkende Schepen oversteken. En zoals de naam al doet vermoeden, is dat een nogal gevaarlijke tocht. Maar als je Doris de Dappere heet en je hebt Joh het jongetje, Hond de hond en Wilfred de Wijze aan je zijde, dan kun je alles aan…

Titel: Mijn waarheid

Auteur: Sandra J. Paul

Uitgeverij: Hamley Books

Prijs: €20,99

Verwacht: 7 oktober 2020

Twee vrienden. 
Een bruid die sterft. 
Twee versies. 
Eén onbetrouwbare verteller. 

Wie geloof jij, Nathan of Elias? De lezer beslist zelf welke versie hij het eerst leest en gelooft, maar de echte waarheid zit verborgen in het midden.

Titel: De Braniebende

Auteur: Tom Fletcher

Uitgeverij: Billy Bones

Prijs: €17,99

Verwacht: 9 oktober 2020

Frenkie popelt om te verhuizen naar zijn nieuwe stad, al zal hij zijn beste vriendin Dani wel echt missen…
Op een avond barst er een GROTE STORM los boven de stad, met donderend onweer en vreemde groene BLIKSEMSCHICHTEN. Vanaf dat moment beginnen de kinderen in Frenkies straat zich één voor één vreemd te gedragen.
Een beetje ongewoon.
Een beetje… MAGISCH. 
Al snel realiseert Frenkie zich dat er gevaar op de loer ligt voor hem en zijn nieuwe vrienden. Zo ontstaat de BRANIEBENDE…

Titel: Het dorpje Happiness

Serie: Happiness (1)

Auteur: Holly Martin

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Prijs: €17,50

Verwacht: 13 oktober 2020

Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Titel: Het huis zonder einde

Auteur: Danielle Bakhuis

Uitgeverij: van Goor

Prijs: €12,99

Verwacht: 13 oktober 2020

Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…

Titel: Twaalf dagen voor kerst

Auteur: Jenny Bayliss

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Prijs: €20,99

Verwacht: 13 oktober 2020

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag “Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar “bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Titel: Ottilie en de welkende wereld

Serie: Ottilie (3)

Auteur: Rhiannon Williams

Uitgeverij: Gottmer

Prijs: €16,99

Verwacht: 14 oktober 2020

Ottilie en het welkende woud – Rhiannon Williams (14 oktober)Als allereerste meisje ooit is Ottilie toegelaten tot het genootschap van drochtenjagers, waar ze zichzelf keer op keer bewezen heeft. Maar nu zijn de drochtenjagers zelf het doelwit van een gevaarlijker vijand dan ooit. Ottilie en haar vrienden moeten de strijd aangaan met een heks die hen vervloekt, en daarvoor moeten misschien nog wel veel meer regels gebroken worden dan ze al heeft gedaan.

Titel: Een vloek zo eenzaam

Serie: Vervloekt (1)

Auteur: Birgid Kemmerer

Uitgeverij: Blossom Books

Prijs: €19,99

Verwacht: 15 oktober 2020

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Titel: Mus en kapitein Kwaadbaard en de vijf slangen

Serie: Mus en kapitein Kwaadbaard (1)

Auteur: Kevin Hassing

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Prijs: €16,99

Verwacht: 15 oktober 2020

Mus is wees en woont in Zeeburgerdam. Op een dag wordt het havenstadje opgeschrikt door plunderende piraten. Hun leider, Ramon, maakte ooit deel uit van een beruchte bende: De 5 Slangen. Mus weet gelukkig op tijd te ontsnappen en gaat hulp halen. Met alleen een bedeltje en de vage aanwijzing van een vrouw om kapitein Kwaadbaard te zoeken, gaat ze op weg. Kwaadbaard was vroeger ook lid van De 5 Slangen en is de enige die Ramon kan verjagen. Maar Kwaadbaard vinden is één ding, hem overtuigen om het zwaard weer op te pakken is een tweede. Gelukkig heeft Mus een belangrijke troef achter de hand…

Titel: Feel Again

Serie: Again (3)

Auteur: Mona Kasten

Uitgeverij: Boekerij

Prijs: €20,-

Verwacht: 20 oktober 2020

Sawyer Dixon is jong, stoer – en een buitenstaander. Sinds de dood van haar ouders heeft ze voor niemand meer haar hart opengesteld. Dat verandert als ze Isaac Grant ontmoet. Met zijn nerdbril en vreemde kleding is hij eigenlijk precies het tegenovergestelde van het type waar Sawyer voor valt. Wanneer Isaac, die klaar is met het singlebestaan, haar om hulp vraagt, sluiten de twee een deal: Sawyer verandert Isaac in een bad boy en mag zijn ontwikkeling vastleggen als fotoproject voor haar studie. Maar Sawyer had niet verwacht dat Isaac en zij zulke intense gevoelens voor elkaar zouden krijgen.

Titel: Ravenburcht

Auteur: Ina de Man

Uitgeverij: Hamley Books

Prijs: €17,95

Verwacht: 20 oktober 2020

Als Kaat hoort dat ze haar zomervakantie op de paardenstoeterij van haar oom en tante door moet brengen, is ze daar niet blij mee. Veel liever was ze met haar ouders meegegaan op hun expeditie naar het Midden-Oosten. Maar als ze voor het eerst de spookachtige burcht ziet die vlakbij de boerderij ligt, wordt ze nieuwsgierig. Als ze met haar nichtje Eva niet ver van de burcht het lichaam van een jonge man ontdekt en een geheim document over de burcht vindt, weet Kaat dat haar vakantie avontuurlijker zal worden dan verwacht. 

Kaat en Eva gaan op onderzoek uit. Wat huist er in de geheimzinnige burcht, waarvan alleen de toren nog intact is? Een spook, of is er meer aan de hand? Al snel beseffen de meisjes dat ze in een gevaarlijke situatie zijn beland. Alleen vindingrijkheid en koelbloedigheid kan hen hieruit redden. Lukt het hen het geheim van de burcht te ontsluieren?

Titel: Het mysterieuze huis op de heuvel

Auteur: Mikki Lish, Kelly Ngai

Uitgeverij: van Goor

Prijs: €17,99

Verwacht: 20 oktober 2020

Wanneer broer en zus Spencer en Hedy berichten op stoffige fotolijsten ontvangen, verandert Kerstmis in het griezelige huis van hun opa op slag in een missie om het mysterie van de verdwijning van hun oma op te lossen. Houdt hun opa misschien iets voor hen achter? Met de hulp van een (pratend) hertenhoofd, een (ook pratend) berenkleed en andere (momenteel) lichaamloze geesten moeten Spencer en Hedy het opnemen tegen waterspuwers, raven en mysterieuze magiërs om achter de waarheid te komen.

Titel: When it’s real

Auteur: Erin Watt

Uitgeverij: De Fontein

Prijs: €17,99

Verwacht: 20 oktober 2020

Popster Oakley is hot en heeft miljoenen fans. De paparazzi smullen van zijn escapades. Maar als Oakley nog serieus genomen wil worden in de muziekindustrie, moet hij iets aan zijn imago doen. 

Wie kan hem daarbij beter helpen dan de doodgewone Vaughn? Ze hoeft zich alleen maar voor te doen als zijn nieuwe vriendin. Maar Vaughn vindt Oakley maar een arrogante sukkel. Oké, hij is hot, maar denk maar niet dat zij voor hem zal vallen.

Titel: Ziel

Serie: Bron (1)

Auteur: Nico de Breackeleer

Uitgeverij: Fantoom

Prijs: €17,99

Verwacht: 26 oktober 2020

Een meisje met een mysterieus verleden gaat op zoek naar haar identiteit, haar ziel…
De energieke Zo‘ heeft alles wat haar hartje begeert. Ze behaalt goede schoolresultaten, is een artistiek talent, leeft zich als dj uit op feestjes, en haar ouders steunen haar in alles wat ze doet. Bovendien heeft ze ook haar eerste vriendje: Justin.
Nadat ze betrokken raakt in een auto-ongeluk krijgt ze plots vreemde herinneringen. Herinneringen aan een leven dat ze niet heeft geleefd. Zijn het enkel dromen, nachtmerries, of is er meer aan de hand? Stilaan haalt ze de waarheid boven waterÉ een waarheid die heel haar wereld door elkaar schudt.

Titel: Je hebt één nieuwe volger

Auteur: Chinouk Thijssen

Uitgeverij: Clavis

Prijs: €18,95

Verwacht: 28 oktober 2020

Sterre, Liz, Brenda en Romy zijn jonge influencers die voor een promoreis worden uitgenodigd in een dorpje in Turkije. Daar aangekomen verblijven ze in een huis omringd door het bos, en al snel merken ze dat ze continu in de gaten worden gehouden en dat de organisator een dubbele agenda heeft. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Naar welke boeken die in oktober verschijnen kijk jij uit?

Tagged , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.