Boeken, Verwachte boeken

Verwachte boeken: Juni 2020

Mijn favoriete maand van het jaar staat voor de deur. Ik ben namelijk niet alleen jarig (dus houdt mijn blog in de gaten voor een toffe winactie), maar er verschijnen ook weer onwijs veel mooie boeken. Ik kijk het allermeeste uit naar Bijna echt van Lisa van Campenhout, Trust Again van Mona Kasten en De naamloze koningin van Rebecca Mclaughlin! Lees snel verder om te zien naar welke boeken ik nog meer uitkijk in juni.

Bijna echtTitel: Bijna echt

Auteur: Lisa van Campenhout

Uitgeverij: Blossom Books

Prijs: € 18,99

Verwacht: 3 juni 2020

Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen.

Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een chic hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakend volle agenda… maar ook een gestolen creditcard, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en steeds meer dreigende privéberichten in haar inbox.

Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug. Toch?

 

De brief om middernachtTitel: De brief om middernacht

Auteur: Benjamin Read, Laura Trinder

Uitgeverij: Leopold

Prijs: € 17,99

Verwacht: 3 juni 2020

Midden in de nacht wordt er bij Emily thuis een geheimzinnige brief bezorgd. Daarop vertrekt haar moeder naar een onbekende bestemming – en ze komt niet meer terug. Wanneer ook Emily’s vader verdwijnt, is er maar één ding dat Emily kan doen: haar ouders zoeken. Een bloedstollende tocht dwars door de nacht, opgejaagd door een wezen dat rechtstreeks uit een nachtmerrie lijkt te zijn gekomen, leidt haar naar een deur die alleen om middernacht opengaat. Vanaf dat moment is Emily op zichzelf aangewezen, in een onbekende wereld vol magie. Maar wie kan ze vertrouwen?

 

Ottilie en de monstermachtTitel:Ottilie en de monstermacht

Serie: Ottilie (2)

Auteur: Rhiannon Williams

Uitgeverij: Gottmer

Prijs: € 16,99

Verwacht: 3 juni 2020

Ottilie Bolder is het eerste meisje dat ooit trainde als drochtenjager en ze is vastbesloten dat ze niet de laatste zal zijn. Drochten duiken binnen de muren van Fort Fiori op en niemand is meer veilig: de jagers niet, de rekruten niet en zeker de ongewapende meisjes niet. Ottilie probeert de leiders van de Engte te overtuigen om ook de meisjes te trainen – maar de tijd dringt, want de dreiging van de drochten neemt toe…

 

De playerTitel: De player

Auteur: Vi Keeland

Uitgeverij: Volt

Prijs: € 17,50

Verwacht: 4 juni 2020

Delilah Maddox is sportverslaggever. Ze heeft net promotie gemaakt en mag voor het eerst voor de camera spelers interviewen. Haar eerste gesprek is met de beroemde quarterback Brody Easton. Hij maakt het haar niet bepaald gemakkelijk, maar Delilah weet zich ondanks al zijn plagerige opmerkingen staande te houden. Wanneer ze hem de volgende wedstrijd weer moet interviewen, besluit ze hem terug te pakken.

Brody is erg onder de indruk van de knappe Delilah en hoe goed ze is in haar werk. Helaas wijst Delilah hem af als hij haar mee uit vraagt, omdat ze niet wil daten met een player. Maar zo gemakkelijk laat Brody het er niet bij zitten…

 

Alex M. en de boeken van de nachtTitel: Alex M. en de boeken van de nacht

Auteur: J. A. White

Uitgeverij: Lannoo

Prijs: € 16,99

Verwacht: 8 juni 2020

Alex M. schrijft griezelverhalen in zijn Boeken van de Nacht en dat maakt hem tot een buitenbeentje op school.

Maar wanneer hij in het holst van de nacht wordt opgeslokt door het magische appartement van Natascha, kunnen die griezelverhalen nog van pas komen …

 

Trust AgainTitel: Trust Again

Serie: Again (2)

Auteur: Mona Kasten

Uitgeverij: Boekerij

Prijs: € 20,-

Verwacht: 9 juni 2020

Dawn Edwards weet één ding zeker: happy endings gebeuren alleen in films. Sinds ze haar ex op heterdaad betrapte met een ander heeft ze mannen afgezworen en concentreert ze zich op haar studie en het najagen van haar dromen. Verder is in haar leven nergens ruimte voor. En al helemaal niet voor vrouwenverslinder Spencer Cosgrove, hoe creatief zijn versierpogingen ook zijn. Maar dan ontdekt Dawn per toeval een heel nieuwe kant van Spencer, en realiseert ze zich dat achter zijn vrolijke masker een donker geheim schuilgaat.

 

Drie keer kloppenTitel: Drie keer kloppen

Serie: De Tovenaars van Ooit (3)

Auteur: Cressida Cowell

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Prijs: € 18,99

Verwacht: 9 juni 2020

Xar en Wens weten niet beter dan dat hun families – de Tovenaars en de Krijgers – altijd op voet van oorlog met elkaar leven. Een vriendschap tussen de twee kinderen ligt dan ook niet voor de hand. Maar wanneer de Heksen terugkeren, moeten Xar en Wens wel samenwerken. De Koningsheks maakt jacht op een magisch voorwerp dat Xar en Wens per ongeluk in hun bezit hebben gekregen. Ze moeten gauw een betovering zien te vinden om de Heksen te laten verdwijnen. Maar hun zoektocht naar de betovering is extreem gevaarlijk. En iemand zal hen verraden…

 

UitverkorenTitel: Uitverkoren

Serie: Uitverkoren (1)

Auteur: Veronica Roth

Uitgeverij: Boekerij

Prijs: € 20,-

Verwacht: 15 juni 2020

Ergens vlak bij Chicago drong op een duistere dag het kwaad de wereld binnen en bracht chaos en verwoesting. Vijf schijnbaar doodgewone tieners – Sloane, Matt, Ines, Albie en Esther – werden opgeroepen zich te melden. Eén van hen zou “de uitverkorene’ zijn die de wereld kon redden. En waar of niet, het werkte: het kwaad werd verslagen en de aarde was veilig.

Tot nu. Tien jaar later is de wereld de tragedie bijna vergeten. Maar Sloane niet. Zij wordt nog elke dag achtervolgd door haar verleden: letterlijk, door de paparazzi die haar maar niet met rust laten, en figuurlijk, door het kwaad dat haar nog altijd nachtmerries bezorgt. Op het tienjarig jubileum van hun overwinning slaat het noodlot opnieuw toe: een van de vijf overlijdt. En als de overige vier zich verzamelen voor de begrafenis, op de plek waar het tien jaar geleden allemaal begon, doen ze een huiveringwekkende ontdekking die alles op losse schroeven zet.

 

De spiegel der duisternisTitel: De spiegel der duisternis

Serie: De orde van de Gouden Leeuw (2)

Auteur: Dorothée de Rooy

Uitgeverij: van Goor

Prijs: € 17,99

Verwacht: 15 juni 2020

Lucy en haar vrienden Alfred, Sam en Milstone moeten zes Onnavolgbare Opdrachten uitvoeren om te voorkomen dat Schaduwheer Jaldabaz het Rijk vernietigt. De Boom der Kennis vertelt Lucy wat haar derde opdracht is en de vrienden trekken verder.
Ondertussen wordt de situatie in het Rijk steeds grimmiger. Jaldabaz en zijn Legioen rukken verder op; zijn troepen marcheren door de straten van Biedelberg en de Antroponieten zijn overal. De kracht van de Hart Steen neemt snel af en de verantwoordelijkheid om het Rijk te redden drukt zwaar op Lucy’s schouders. Ze kan niet anders dan het duister in de ogen kijken. Zal het haar lukken om het licht te blijven zien?

 

de juwelendiefTitel: De juwelendief

Serie: Dader op het spoor (1)

Auteur: M. G. Leonard

Uitgeverij: DeFontein

Prijs: € 15,99

Verwacht: 16 juni 2020

Alex heeft echt zijn oom niet nodig als oppas, maar toch moet hij met de reisjournalist mee op de laatste reis van stoomtrein de Hooglanden-expres. Ook het Britse koningshuis is van de partij. Dan ontdekt Alex een verstekeling aan boord. Heeft die iets te maken met de kostbare juwelen die verdwijnen, of is er meer aan de hand? Geen van de volwassenen lijkt op het goede spoor te zitten, en dus is het aan Alex om de waarheid boven tafel te krijgen.

 

Liefde is voor losersTitel: Liefde is voor losers

Auteur: Wibke Brueggemann

Uitgeverij: De Fontein

Prijs: € 17,99

Verwacht: 17 juni 2020

De vijftienjarige Phoebe vindt dat liefde maar voor losers is. Ze gaat er niet aan beginnen. Tenminste, dat denkt ze. Totdat ze Emma ontmoet, die al haar plannen en theorieën in de war schopt. Vlijmscherp en hilarisch schrijft Phoebe haar kijk op het leven en wat haar overkomt op in haar dagboek. Ze is de volgende in een reeks sterke vrouwen als Bridget Jones en Georgia Nicholson, maar dan van nu.

 

De naamloze koninginTitel: De naamloze koningin

Auteur: Rebecca Mclaughlin

Uitgeverij: Volt

Prijs: € 17,50

Verwacht: 18 juni 2020

Iedereen verwachtte dat de dochter van de koning troonopvolgster zou zijn. Niemand had gedacht dat ík het werd.

Op zich ook wel logisch, want wie ben ik nou helemaal? Een Naamloze, iemand die hoort bij de laagste kaste in de maatschappij. Iemand die niet eens gemist zou worden als ze verdwijnt – zoals zo velen van ons de laatste tijd doen.

De kroontatoeage op mijn arm is echter onmiskenbaar. En die betekent dat ik de nieuwe koningin zal zijn. Ik zal moeten regeren in een paleis waarin de gangen gevaarlijker zijn dan de straat. Omringd door mensen die me liever dood zien, die me dwingen de troon af te staan, of anders… Maar wat gebeurt er met alle andere Naamlozen als ik hen hun zin geef?

 

dopTitel: Dop

Auteur: Jonne Kramer

Uitgeverij: Billy Bones

Prijs: € 18,99

Verwacht: 18 juni 2020

Als de dorpelingen ziek worden, wordt molenaarsknecht Dop beschuldigd van het vergiftigen van het meel!

Nu moet Dop haar onschuld bewijzen en ze ontdekt wie ze kan vertrouwen en wie niet…

Wanneer Dop door de molenaar in dienst wordt genomen als molenknecht, kan ze haar geluk niet op. Maar haar blijdschap is van korte duur, want wanneer de dorpelingen één voor één ziek worden, wordt Dop beschuldigd van het vergiftigen van de inwoners!

Dit is het begin van een raadselachtige zoektocht waarin Dop haar onschuld moet bewijzen en ontdekt wie ze kan vertrouwen en wie niet…

Want wat heeft de burgemeester voor plannen met het dorp? En waarom is Leo, de zoon van de molenaar, geen knecht geworden? En waarom is Dop eigenlijk hoofdverdachte? Komt het door haar verleden?

 

Koud als sneeuwTitel: Koud als sneeuw

Serie: The Forest of Good and Evil (1)

Auteur: Gena Showalter

Uitgeverij: HarperCollins

Prijs: € 19,99

Verwacht: 23 juni 2020

De zestienjarige Everly Morrow heeft er geen flauw idee van dat ze een sprookjesprinses is, tot ze ineens met spiegels blijkt te kunnen communiceren. Ze beseft dat ze dit beter geheim kan houden en laat haar klasgenoten in de waan dat haar voortdurende getuur in spiegels voortkomt uit ijdelheid. Dan wordt haar een vreselijke waarheid voorgespiegeld: ze is voorbestemd om Sneeuwwitjes grootste vijand te worden, de boze koningin! Nogal een verontrustend vooruitzicht, zeker wanneer ze verliefd wordt op Roth Charmaine, de vermeende prins Charming.

Als de voorspelling langzaam maar zeker uitkomt, wordt Everly door iedereen verraden. Lukt het haar zich te verzetten, of geeft ze toe aan haar duistere kant? De strijd tussen goed en kwaad is pas net begonnen…

 

Cinder & ellaTitel: Cinder & Ella

Serie: Cinder & Ella (1)

Auteur: Kelly Oram

Uitgeverij: De Fontein

Prijs: € 17,99

Verwacht: 23 juni 2020

Als haar moeder verongelukt moet Ella bij haar vader en zijn nieuwe gezin wonen. Ella mist haar moeder en haar blogvriend Cinder. Wat ze niet weet is dat hij de hotste acteur van Hollywood is.

Cinder & Ella van Kelly Oram is een heerlijk verhaal om bij weg te dromen voor meiden vanaf 13 jaar en fans van De Royals-serie van Erin Watt. Lees. Zwijmel. Geniet!

Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder, zij kwam om bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is…

 

Het geheim van de YouTube-sterTitel: Het geheim van de YouTube-ster

Auteur: Myron van der Velden

Uitgeverij: Leopold

Prijs: € 13,99

Verwacht: 24 juni 2020

Flo is het zusje van Iris. Iris, met 150.000 volgers op YouTube. Iris die naar filmpremières mag. Iris die overal herkend wordt. Iris die geen normale gesprekken met Flo meer kan voeren, omdat ze altijd een vlog aan het maken is. Flo wordt er gek van. Alles draait om Iris. Zelfs haar eigen moeder lijkt te zijn vergeten dat Flo überhaupt bestaat. Maar Flo kent Iris’ geheim. Wat nou als ze haar zus online ontmaskert? Dan vergeten ze vast nooit meer wie Flo is…

 

Het magische poederTitel: Het magische poeder

Auteur: Pei Mingxuan Cher

Uitgeverij: Clavis

Prijs: € 15,95

Verwacht: 30 juni 2020

Koko is anders dan de anderen. Niet omdat ze groot is of heel lange haren heeft, maar omdat haar linkeroor net heel klein is. Samen met het vogeltje Aureooltje gaat ze op zoek naar een magisch poeder. Daarmee kan ze haar oortje misschien groter maken. Maar onderweg leert ze dat haar oor zelf ook magisch is …

 

Welke boeken wil jij graag in juni lezen?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.