Boeken, Verwachte boeken

Verwachte boeken: Juli 2020

De zomer is nu echt begonnen en het zonnetje komt ons regelmatig verblijden. Soms is het een beetje te warm naar mijn mening, maar het is wel heerlijk om lekker in buiten een boek te lezen! Tenminste.. als het niet onweert natuurlijk. Ben je al door je leesvoer heen (als dat überhaupt kan)? Dan is het goed dat je hier even langskomt, want in juli verschijnen er weer een aantal hele mooie boeken!

Het geheim van EdisonTitel: Het geheim van Edison

Serie: Accelerati (2)

Auteur: Neal Shusterman & Eric Elfman

Uitgeverij: van Goor

Prijs: €17,99

Verwacht: 2 juli 2020

In Het geheim van Edison heeft Nick inmiddels uitgepuzzeld dat alle vreemde voorwerpen die op zijn zolder lagen samen één veel grotere uitvinding vormen: de Nieuwe Intensieve Kracht Straler, oftewel N.I.K.S., het levenswerk van de uitvinder Nikola Tesla. Het is voor hem verder een raadsel wat de N.I.K.S. zou doen als hij compleet was. Nick weet alleen dat hij het apparaat moet voltooien en dus gaat hij op zoek naar de ontbrekende “Teslanoïde Voorwerpen’.

Helaas kennen ook de leden van het duistere Accelerati-genootschap de kracht van de uitvinding. Hun leider zet alles op alles om Nick tegen te houden en zelf de ontbrekende voorwerpen te vinden. De tijd dringt, want wie de N.I.K.S. voltooit, zal met dit wapen over de gehele wereld heersen.

 

Een nieuwe kansTitel: Een nieuwe kans in Cockleberry Bay

Serie: Cockleberry Bay (3)

Auteur: Nicola May

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Prijs: €17,99

Verwacht: 7 juli 2020

Alle favoriete karakters (natuurlijk inclusief hond Hot) van de Cockleberry Bay-serie keren nog een laatste keer terug in ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’, het slot van de populaire serie van Nicola May. Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?

 

leeuw met strepenTitel: Leeuw met strepen

Auteur: Marlene Rebel & Lucinda Vos

Uitgeverij: Billy Bones

Prijs: €16,99

Verwacht: 13 juli 2020

Wanneer de tienjarige Jacob en de vijfjarige Catrijn alleen achterblijven na het overlijden van hun moeder, wachten broer en zus met smart op de thuiskomst van hun vader, die als chirurgijn op zee vaart.

Maar al snel worden de kinderen ontdekt door de valse buurvrouw. De kleine Cat wordt afgevoerd naar het pesthuis buiten de stad. Jacob, die in het Burgerweeshuis terecht komt, zet alles op alles om te ontsnappen en zijn zusje te redden.

Een zenuwslopende zoektocht begint…

 

Red, whiteTitel: Rood, wit & koningsblauw

Auteur: Casey Mcquiston

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Prijs: €15,99

Verwacht: 14 juli 2020

Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

 

InlustrisTitel: Inlustris

Serie: Feniksveren (1)

Auteur: Frederique Tienmans

Uitgeverij: In Eigen Beheer

Prijs: €24,99

Verwacht: 15 juli 2020

Op het eerste zicht lijkt de vrijpostige Jenna misschien een jongedame zoals ieder ander. Niets is echter minder waar: eeuwen geleden, toen de Feniks het land schiep, werd haar familie aangeduid als de leiders van het land. Wanneer de oogst tegenslaat en haar vader samen met haar naar Lunae rijdt om hulp, komt haar leven in een stroomversnelling. Geconfronteerd met honger en opstand zal Jenna misschien eerder de leiding op zich moeten nemen dan ze ooit voor mogelijk hield. Zal de Feniks haar te hulp komen, of is hij toch niet meer dan een fabeltje?

 

Dit is ons verhaalTitel: Dit is ons verhaal

Auteur: Ashley Elston

Uitgeverij: Best of YA

Prijs: €24,99

Verwacht: 15 juli 2020

Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat.

Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families.

Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.

 

Thuis in het DuincaféTitel: Thuis in het Duincafé

Serie: Duincafé (3)

Auteur: Debbie Johnson

Uitgeverij: Boekerij

Prijs: €15,99

Verwacht: 21 juli 2020

Als Zoe’s beste vriendin Kate aan borstkanker overlijdt, staat Zoe’s leven plotseling volkomen op zijn kop. Ze ontdekt dat ze de voogdij over Kates zestienjarige dochter Martha heeft gekregen, en moet opeens veranderen van de maffe buurvrouw die nog geen plant in leven kan houden in een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Zoe besluit samen met Martha naar een klein dorpje aan de westkust van Engeland te verhuizen, in de hoop dat de frisse zeelucht van Devon en het tragere tempo van het dorpsleven hen zal helpen Kates dood te verwerken.

Zonder het te weten is haar keuze voor het dorpje Budbury een van de beste ooit, want als ze op een dag het Duincafé binnenstapt, zal haar leven nogmaals ingrijpend veranderen, nu ten goede. De vriendelijke dorpelingen nemen de verloren en intens verdrietige Zoe en Martha direct onder hun hoede en geven steun waar nodig. En die steun kunnen ze hard gebruiken als Martha’s mysterieuze en al lang afwezige vader opeens op de stoep staat…

 

stoere sprookjesTitel: Stoere sprookjes over superhelden

Auteur: Julia Bruce

Uitgeverij: Volt

Prijs: €17,50

Verwacht: 23 juli 2020

Bij een superheld denk je vast meteen aan Superman of Spiderman. Maar wist je dat superhelden al heel lang bestaan? Van goden met machtige krachten tot menselijke helden die zich niet vermommen om de wereld te redden.

Dit is niet zomaar een sprookjesboek. In deze verhalen komen helden voor met heel bijzondere superkrachten.

Ga mee op avontuur met zes stoere, moedige superhelden van over de hele wereld. Elk met een eigen verhaal en een eigen gave.

 

BevrijdTitel: Bevrijd

Serie: Jinxed (2)

Auteur: Amy McCulloch

Uitgeverij: HarperCollins

Prijs: €19,99

Verwacht: 28 juli 2020

Laceys robotkat, Jinx, heeft iets wat geen enkele robot heeft: een eigen vrije wil. Daardoor is hij naast het meest bijzondere robothuisdier ooit ook Laceys beste vriend. Tot hij op een dag spoorloos verdwijnt…

Wanneer Lacey wakker wordt in een ziekenhuisbed, zonder dat ze zich kan herinneren hoe ze daar gekomen is, weet ze dat er iets goed mis is.

Moncha, het bedrijf achter de baku’s – de populaire robothuisdieren die alles kunnen én ook nog eens goed gezelschap zijn – heeft duistere plannen, en alleen Lacey kan ze tegenhouden. Maar hoe kan ze het grootste technologiebedrijf van de hele wereld verslaan, zonder haar dierbare robotkat en met als enige hulp een goedkope level 1-keverbaku?

Naar welke boeken die in juli verschijnen kijken jullie uit?

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.