Boeken, Verwachte boeken

Verwachte boeken: Februari 2020

De eerste maand van 2020 is alweer voorbij gevlogen en dat betekent dat het bijna februari is. Het is dus tijd om op een rijtje te zetten naar welke boeken ik de komende maand uitkijk. Van nieuwe boeken krijg ik namelijk nooit genoeg, jullie wel? Van Begin Again tot De Wrede Prins; deze 10 boeken staan op mijn lijstje!

Begin againTitel: Begin Again

Serie: Again (1)

Auteur: Mona Kasten

Uitgeverij: Boekerij

Prijs: € 20,-

Verwacht: 4 februari 2020

Hij bepaalt de regels. Zij breekt ze allemaal.

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Haar toelating tot Woodshill University is voor Allie Harper de perfecte manier om opnieuw te beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.

Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan Kadens regels kan houden.

Eefje en de dierenTitel: Eefje en de dieren

Auteur: Matt Haig

Uitgeverij: Moon

Prijs: € 16,99

Verwacht: 4 februari 2020

 

De elfjarige Eefje heeft een talent. Een SUPERTALENT.

Met haar talent kan ze namelijk de gedachten van een olifant HOREN en vrienden worden met een hond en een mus.

Het enige probleem is dat haar talent gevaarlijk is. ONTZETTEND gevaarlijk. Dat zegt haar vader in ieder geval.

Dus wanneer ze het schoolkonijn Kahlo na een hulpkreet redt uit haar veel te kleine hok, hoopt ze maar dat niemand achter haar geheim komt. Maar nadat ze oog in oog is komen te staan met een leeuw, dreigt alles gruwelijk mis te gaan. Haar vader – en elk dier in de stad – is nu in gevaar. Eefje is vastbesloten iedereen te redden. En erachter te komen hoe haar verleden eruitziet. Om dat te kunnen doen moet ze de strijd aangaan met een mysterieuze man die een talent heeft dat krachtiger is dan welk ander talent dan ook.

De tijd begint te dringen en Eefje zal hulp moeten vragen aan de dieren en zal eindelijk écht ZICHZELF moeten zijn…

Eerlijk duurt het langstTitel: Eerlijk duurt het langst

Serie: Een van ons liegt (2)

Auteur: Karen M. McManus

Uitgeverij: Van Goor

Prijs: € 19,99

Verwacht: 4 februari 2020

Mis jij About That ook zo? Ik wel. Laten we een nieuw spel spelen. Stuur mij je keuze: Truth or Dare.

Eerlijk duurt het langst neemt de lezer mee terug naar Bayview High, een jaar na de dood van Simon Kelleher, de oprichter van de roddelapp About That. Tot nu toe heeft niemand de honger naar roddels zo goed kunnen stillen als hij dat kon, maar dat verandert wanneer iemand op school begint met een spelletje Truth or Dare. De leerlingen ontvangen een bericht van een anonieme afzender, en ze moéten kiezen. Als je kiest voor de waarheid wordt je diepste geheim onthuld; een opdracht kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Simon mag dan gestorven zijn, iemand houdt zijn naam in ere – en gaat daarvoor over lijken.

de torenclubTitel: De Torenclub en het geheim van de grafheuvel

Auteur: Marianne van der Wal

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Prijs: € 14,95

Verwacht: 10 februari 2020

 

Joost is twaalf jaar en woont met zijn zusje en ouders in een gezellig dorp. Helaas komen er de laatste tijd bijna geen bezoekers meer in het archeologisch museum van zijn vader. Joost is bang dat ze zullen moeten verhuizen als dit zo doorgaat.

Maar dan stuiten Joost en zijn klasgenootje Karlijn op een geheimzinnige grafheuvel en een ondergronds gangenstelsel. In de gangen vinden ze raadsels die verwijzen naar een eeuwenoud mysterie en een nooit gevonden schat. Die schat zou het museum weleens van de ondergang kunnen redden, maar er zijn kapers op de kust en bovendien moeten Joost en Karlijn bij hun zoektocht samenwerken met de pestkoppen uit hun klas. Lukt het hen om samen de schat te vinden?

De waarheidTitel: De waarheid

Auteur: Colleen Hoover

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Prijs: € 15,-

Verwacht: 11 februari 2020

 

De spannende NA-thriller ‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?

Blijf bij mijTitel: Blijf bij mij

Serie: Kom naar huis (2)

Auteur: Emma Anna

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Prijs: € 16,95

Verwacht: 14 februari 2020

Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.

Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo?

Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

ToxineTitel: Toxine

Auteur: Rani de Vadder

Uitgeverij: Hamley Books

Prijs: € 18,99

Verwacht: 17 februari 2020

 

Een offer. Een macht. Een vergiftigde wereld.

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen.

Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet en een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden.

Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden?

Doris de Dappere en de draak van raadselstadTitel: Doris de Dappere en de draak van raadselstad

Serie: Doris de Dappere (2)

Auteur: Simon Mockler

Uitgeverij: Billy Bones

Prijs: € 16,99

Verwacht: 17 februari 2020

Doris de Dappere is koningin. En niet zomaar een, maar een ongelofelijk stoere. Ze is pas 10 jaar oud, maar haar leeftijd heeft haar nooit eerder in de weg gestaan. Zo wist ze in het eerste deel haar eigen ontvoering te verijdelen en moest ze het Kwade Leger zien te verjagen. En ook nu laat ze zich door niets of niemand tegenhouden.

Nu Doris weet dat ze de koningin is en haar ouders in een koninkrijk hier ver vandaan wonen, zet ze alles op alles om die te vinden en haar gemene tante Esmerelda te slim af te zijn. Daarvoor hoeft ze alleen maar het hele koninkrijk te doorkruisen, allerlei raadsels op te lossen, de moeilijkste goocheltrucs te leren, de angstaanjagende draak van Raadselstad op te sporen en gaandeweg een groep ontvoerde kinderen te redden…

Makkie, toch?

Niet bepaald, maar als je Doris de Dappere heet en Joh het jongetje, Hond de hond en Wilfred de Wijze aan je zijde hebt, is alles mogelijk…

Lottie LunaTitel: Lottie Luna en de bloementuin

Auteur: Vivian French

Uitgeverij: HarperCollins

Prijs: € 15,50

Verwacht: 25 februari 2020

 

Lottie Luna mag misschien een doodnormaal weerwolfje lijken, ze is ongelooflijk bijzonder. Doordat ze is geboren tijdens een zonsverduistering heeft ze speciale gaven: superkracht, supersnelheid en superzicht.

Toch wil Lottie een zo normaal mogelijk leven leiden en gewoon lekker naar school gaan met haar vrienden. Ze gebruikt haar speciale krachten liever niet, tenzij ze er iemand mee uit de problemen kan helpen. Echte kracht komt tenslotte niet altijd van buiten – het komt ook van binnenuit. Maar wanneer de bloementuin van de school vernietigd dreigt te worden, moet ze in actie komen – en wel nú!

De wrede prinsTitel: De Wrede Prins

Serie: Elfhame (1)

Auteur: Holly Black

Uitgeverij: Boekerij

Prijs: € 20,-

Verwacht: 25 februari 2020

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Naar welk boek kijk jij het meeste uit?

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 thoughts on “Verwachte boeken: Februari 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.