Auteurs, Boeken

Jungle Escape: Ga het avontuur aan met Michael Reefs!

Kennen jullie de ontzettend stoere kinderboekenschrijver Michael Reefs al? Misschien heb jij al een keertje een boek gelezen uit zijn serie over de Bieb-bende?! Op maandag 6 april is het eerste boek uit zijn nieuwe serie De Tempeljagers verschenen. Michael Reefs neemt je daarin mee naar Het verdwenen eiland Kivamba. En daar hoort natuurlijk een digitale Jungle Escape bij. Durf jij dit avontuur aan te gaan?

Wie is Michael Reefs en wat is zijn missie?

Michael Reefs is een kinderboekenschrijver met een hele belangrijke missie; zoveel mogelijk kinderen weer aan het lezen krijgen. Maar hoe doet hij dit precies? Allereerst schrijft hij natuurlijk hele toffe boeken, zoals De Tempeljagers, De Bieb-bende en Bram en het Zoldermysterie. Zijn boeken zijn net even iets anders dan andere boeken. Zo vind je bij De Bieb-bende in elk hoofdstuk een QR-code waarmee het verhaal online verdergaat. Hoe cool is dat?!

Schrijven is niet het enige wat Michael Reefs doet om kinderen weer aan het lezen te krijgen. Hij geeft namelijk ook interactief leesonderwijs op scholen, in bibliotheken en in boekwinkels. Zo kan je een magische (schrijf)workshop volgen of deelnemen aan een spannende speurtocht door een bibliotheek. Al deze activiteiten sluiten aan bij de boeken die Michael Reefs heeft geschreven. Lijkt het je leuk als hij ook bij jou op school of in je favoriete boekhandel langskomt? Neem dan een kijkje op zijn website (www.michaelreefs.nl) en geef het door aan bijvoorbeeld jouw juf of meester op school.

De Tempeljagers 2

Dilemma’s: voor welke keuzes gaat Michael Reefs?

Speciaal voor jullie heb ik Michael Reefs een aantal (soms een klein beetje gemene!) dilemma’s voor mogen leggen en hij heeft ze (bijna) allemaal beantwoord. Zou jij dezelfde keuzes maken?

Nooit meer lezen? of nooit meer speuren??

Nooit meer speuren

Dag☀️ of nacht??

Dag

De Tempeljagers? of de Bieb-bende??

Dat vind ik echt een gemene vraag! Ik kan hier onmogelijk tussen kiezen… De Tempeljagers is lekker nieuw en verfrissend voor mij, maar ik ben ook enorm gaan houden van alle personages in de Bieb-bende. Dat voelt echt als een vertrouwde familie voor mij.

Avontuur? of puzzelen??

Avontuur!

Buiten? of binnen??

Buiten 🙂

Verdwalen in een oud kasteel? of overleven in de jungle??

Verdwalen in een oud kasteel (liefst een griezelig kasteel)?

Jungle Escape

Gisteren heeft HeavenLeighBooks de aftrap van de digitale Jungle Escape gegeven! Ergens in haar post op Instagram kan je een verborgen letter vinden. Vandaag is het mijn beurt om in deze blog een letter voor jullie te verstoppen. Heb je hem al gevonden? Schrijf hem dan op een briefje en dan kan je morgen naar de volgende letter zoeken bij Carlita van Rossum. Als je aan het einde van de week alle letters hebt verzameld dan vormen ze samen een woord. Maar sssst.. houd de letters wel voor jezelf! Succes met zoeken en puzzelen!

Voor meer informatie over de digitale Jungle Escape kijk je op www.detempeljagers.nl.

Veel plezier, avonturier!

Foto Michael Reefs: Mark Lageman

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.