Boeken, iLeesclub

De iLeesclub met Liefde is voor losers van Wibke Brueggemann

Iedere maand organiseren wij (heavenleighbooks, magicofbooksnl & elinewildelezen) een iLeesclub. Dit is een leesclub op Instagram waarbij wij verschillende vragen over het boek stellen aan iedereen die met ons meeleest! Ook bedenken wij daar altijd een leuke fotochallenge bij. In juli was het boek van de iLeesclub Liefde is voor losers van Wibke Brueggemann. In deze blog kan je het eindverslag lezen! We hebben de verschillende vragen en opdrachten op een rijtje gezet, dus lees snel verder. 

 

iLeesclub vragen

Tijdens de iLeesclub stellen we altijd een aantal vragen zodat we lekker met zijn allen een beetje kunnen discussiëren over het boek. Hieronder vind je een greep uit iedereens antwoorden! Let op: er volgen spoilers.

Wat zijn jullie verwachtingen van Liefde is voor losers?

bibiboektIk verwacht veel drama en emotie, en hoop ook wat humor. Ik bladerde er vast wat door het boek en zag al leuke korte stukjes met grappige hashtags enzo dus ik vermoed dat het ook wel vlot leest!

moypieIk ben heel benieuwd, eerste keer dat ik met jullie ga mee doen, maar zag de foto van @heavenleighbooks en ik dacht, roze dit is een boek voor mij. Ik denk dat het beetje highschool sfeer is en hopelijk wat humor en verder geen idee. Niet veel van dit soort boeken gelezen, lees meer fantasy.

 

1..2..3.. START!

Wat vinden jullie van de cover —> YAY ?? of NAY ???? En wat maakt het juist wel of niet een fijne/goede/mooie cover voor jou?

booksandmacchiatosIk hou van simpele covers! Beide de illustratie en lettertypes vind ik enorm aanspreken. (En hij valt goed op in de kast hahah?)

miesleestGoede cover, lekker knal kleur, wat aanspreekt bij de doelgroep, leuk detail het hartje op de i in liefde en het sobere lettertype voor losers.

Wat vinden jullie ervan dat Liefde is voor losers als een dagboek wegleest?

foxiesreadingplaceIk vind het wel leuk lezen die dagboekstijl. Mijn eerste tranen vandaag ook al moeten wegstoppen achter mijn zakdoek. Maar dat zal wel aan mij en het moment van de maand liggen.

comfortcorner_mariaIk vind het echt heel lekker weglezen! En die dagboekvorm vind ik ook erg leuk, in het bijzonder met de #-titels.

 

..Mijlpaal 1..

Phoebe en Polly zijn beste vriendinnen, maar toen werd Polly verliefd op Tristan❤️ Polly keek vervolgens niet meer echt om naar Phoebe.. Heb jij weleens een vriendschap verloren op zo een soort manier??

_jufchantalsboekenYes ik heb de eerste mijlpaal gehaald!
Ik ben niet persé vriendschappen verloren, gelukkig! Maar heb wel vaak meegemaakt dat wanneer een vriendin een nieuwe relatie had, dat de eerste paar weken het contact minder was. Gelukkig is dit altijd maar tijdelijk geweest
? Je gunt elkaar als vrienden natuurlijk ook een gelukkige relatie! ?

leesmeemetmijJa ik heb het gehaald! ? Ik heb al eens een vriendschap verloren door de liefde. Deed pijn op het moment maar achteraf gezien had het blijkbaar niet mogen zijn en heb ik me er snel overeen kunnen zetten. Dit is dus zeker wel een herkenbaar puntje in het boek!

Wat vinden jullie ervan dat Phoebe haar moeder als dokter werkt voor Médecins Internationaux en ze dus vaak maanden in gevaarlijke situaties in landen ver van huis is?

marieke_leestIk vind dat ze echt te ver gaat om haar kind steeds bij haar vriendin te droppen. Een mooi beroep wel maar het zijn keuzes die je maakt en je dochter heeft je ook hard nodig. Plus Phoebe is er ook niet gerust in dat haar moeder steeds in oorlogsgebied te vinden is. Wel mooi dat Phoebe met alles bij Kate terecht kan. Ook dingen die je misschien minder snel met je moeder zou bespreken en dan is Kate daar wel de perfecte persoon voor.

biebmiepjeIk vind het lastig een moeder met zo’n beroep. Snap dat zij daar voldoening in vindt, maar ze mag wel iets meer aan haar dochter denken denk ik ?

Wat vinden jullie van Emma? Vind je dat ze genoeg diepgang krijgt in het verhaal? Leer je haar goed genoeg kennen? Of ben je van mening dat dat nog uitgebreider kan?

eefsreadingEmma is een leuke meid. Ik zou met haar wel bevriend kunnen zijn. Omdat we alles vanuit Phoebe’s belevingswereld lezen, is mijn beeld van Emma alleen het beeld dat Phoebe van haar heeft. En ik denk dat hoe verder we komen, we steeds meer over Emma te weten zullen komen.

magicofbooksnlJe leert Emma tegelijk kennen met Phoebe, dus je weet eigenlijk net zoveel over haar als dat Phoebe weet en dat vind ik eigenlijk wel heel tof en realistisch overkomen❤️ Ze lijkt me een lief en zachtaardig meisje, die wel voor zichzelf durft op te komen.. Maar het soms ook een beetje moeilijk heeft, ook al laat ze dat niet zien!

 

..Mijlpaal 2..

Phoebe heeft nooit het precieze verhaal achter het overlijden van haar vader te horen gekregen. Haar moeder en Kate hielden dat achter. Wat vinden jullie daarvan en vinden jullie dat ze het eigenlijk eerder aan Phoebe hadden moeten vertellen?

minibieb_kleefslagJa, ik zou het ws wel eerder verteld hebben. Al is het lastig oordelen als je niet zelf iets dergelijks hebt meegemaakt.

elinewildelezenIkzelf ben van mening dat je gewoon eerlijk moet zijn over de dingen. Hoe moeilijk ook. Dus ik vind ook dat ze het Phoebe al veel eerder had moeten vertellen. Ze heeft al zoveel puber struggles en dan ook dit er weer bij. Het wordt haar ook niet makkelijk gemaakt….

Polly wil eindelijk weer een keertje naar Starbucks met Phoebe, maar vervolgens wil ze over haar seksleven met Tristan praten? Phoebe reageert heel erg boos en loopt weg. Wat vinden jullie van deze reactie?

bibiboektIk denk dat dit Polly’s manier was om juist weer toenadering te zoeken met Phoebe door haar in vertrouwen te nemen met zoiets persoonlijks. Phoebe reageert daarin wat mij betreft ietwat overdreven. Maar hey… dat zijn pubers! ? Ik vind het wel lief van Phoebe dat ze toch op onderzoek uitgaat voor haar ??

heavenleighbooksIk snap Phoebe eigenlijk wel.. Polly is alleen maar bezig met Tristan en vervolgens wil ze eindelijk weer iets doen/afspreken en moet het weer over hem gaan.. het gesprek had daar wel op een later tijdstip over kunnen gaan, maar het eerste contact samen had beter over Phoebe en Polly kunnen gaan of iets dat ze beide leuk vinden..

Kate zegt dat Phoebe geen mensenmens is.. Zelf twijfelt ze daar soms nog over.. Wat vinden jullie? En.. zijn jullie een mensenmens?

marieke_leestHmmm ze komt niet super sociaal over maar bvb Alex heeft ze dan weer direct aanvaard zoals hij is. En zowel Emma, Alex als Polly aanvaarden Emma ook gewoon zoals ze is. En dat is mss wel belangrijk bij Phoebe. Denk wel dat dat kenmerkend is voor introverte personen. En ikzelf ben ook eerder introvert.

comfortcorner_mariaWat is de definitie van mensenmens zijn? Ik denk dat er heel weinig mensen écht geen mensenmensen zijn en dat Phoebe daar niet een van is. Ik denk wel dat Phoebe heel eerlijk is en nergens doekjes om windt. Maar is dat uiteindelijk niet juist fijn? Wat heb je aan mensen die alleen zeggen wat je wilt horen? (precies ja, dat weet je niet ?)

 

..Mijlpaal 3..

Oke, Phoebe is er achter. Ze is verliefd op Emma. Maar ze heeft geen tijd om verliefd te zijn op Emma. Dus nu gaat ze vanalles bedenken om maar niet toe te geven aan haar verliefdheid. Wat vinden jullie daar van? En vinden jullie dat ze er toch iets mee moet doen?

biebmiepjeNiet zo haar kop in het zand steken en gewoon toegeven aan haar gevoelens! ?♥️

miesleestHeb mezelf echt moeten bedwingen niet verder te lezen gisteravond/nacht ? ben blij dat ik vanavond weer verder kan, heel tof boek, leuk ook zo met de @ileesclub zelf had ik het niet gekozen. de verliefdheid wordt prachtig beschreven en de timing is niet echt lekker met drukte op school, maar hoop zo dat ze er aan toe gaat geven ?

Kate speelt een belangrijke rol in Phoebe’s leven. Wat vinden jullie van Kate? En van haar band met Phoebe?

booksandmacchiatosIk vind Kate echt fantastisch, ze kent Phoebe duidelijk erg goed en weet precies wanneer ze haar met rust moet laten, moet opvrolijken of een duwtje moet geven. Het is anders dan een moeder-dochter relatie, iets speelser en losser maar iets waar ik als lezer zo blij om was dat Phoebe dit in haar leven heeft!

minibieb_kleefslagKate is top! Ieder kind zou een Kate moeten hebben ❤️

 

..Mijlpaal 4..

Zijn jullie verwachtingen van “liefde is voor losers” uitgekomen of misschien wel overtroffen?? Of misschien vond je het wel 3x niks..

moypieHad nog niets over het boek gelezen dus had geen verwachtingen. Toen ik de flap las dacht ik dit is leuk, heerlijk als tussendoortje tussen fantasy. En ik ben zo blij dat ik het heb opgepakt (natuurlijk makkelijker door kobo Plus), de schrijfstijl heeft me verrast, de manier hoe het verhaal zich ontwikkelde was bijzonder, al met al heel fijn boek!

miesleestIk lees vooral thrillers laatste tijd, had geen verwachtingen maar met veel plezier gelezen en mijn man regelmatig: wat zit je nou te grinniken (is hij niet gewend als ik spannende boeken lees ?) vond het heel herkenbaar geschreven en de ontdekking van Phoebe en haar gevoel voor Emma zijn prachtig en realistisch verwoord

Met hoeveel sterren beoordelen jullie Liefde is voor losers?

Gemiddeld wordt Liefde is voor losers van Wibke Brueggemann met bijna 4,5 ster!

 

Book Quotes

Deze keer vroegen we deelnemers van de iLeesclub met Liefde is voor losers om hun favoriete quotes uit het boek te delen!

heavenleighbooks: “dus nu krijgt één poes designerkittens, en de andere gewoon goedkope nepperds. In plaats van Chanel moeten ze Shanel heten”.

miesleestEn bovendien lijden mensen niet aan het downsyndroom. Ze hébben het downsyndroom. Wat alleen maar betekent dat ze een extra chromosoom hebben. Het enige waar ze aan líjden zijn achterlijke idioten zoals jij.

moypie: “Ik denk dat ik op een dag naar Israël moet gaan. Misschien vind ik er zelfs een God, aangezien ik er bij mijn geboorte geen toegewezen heb gekregen”.

elinewildelezenNa de winteruitverkoop heeft iedereen zoiets van: en wat nu? En daar is: Sint-Valentijn. En daar gaan we weer, lekker geld uitgeven aan onzinnige troep, bonbons in de vorm van een hartje in plaats van de kerstman, en te dure, domme kaarten. Ik zag zelfs een valentijnskaart met daarop: VROLIJKE VALENTIJN, LIEVE SCHOONZUS. Waar slaat dát nou op? O, en omdat er liefde in de lucht zit, gaat de veel minder geile moederpoes van de ontzettend geile ontsnapte dochterpoes op reis om een nummertje te maken.

biebmiepje: “Hij zei geen gedag dus zei ik ook niets, wat volgens mij oké was omdat het een kringloopwinkel is, en niet Lush, waar de verkopers meteen midden in je gezicht staan te hijgen.”

marieke_leest: ‘x’. Wat wil dat zeggen? Kunnen we al x-en? Had ik moeten x-en?

magicofbooksnl“Het is alsof je hersenen je lichaam met tranen willen beschermen tegen iets wat pijn doet” p. 171

 

De iLeesclub Bookstagram Challenge

Tijdens de iLeesclub organiseren we ook altijd een leuke fotochallenge en die bestaat uit 3 opdrachten! Het is super leuk om te zien wat voor mooie creaties iedereen ervan maakt. Hieronder vind je een greep van alle foto’s die per opdracht zijn gemaakt.

1. Show die cover

Bij deze opdracht moet er een foto gemaakt worden van Liefde is voor losers waarop de prachtige cover wordt geshowd. Extra punten voor het gebruik van de kleur roze! Zijn het geen mooie foto’s geworden?!

Liefde is voor losers & show ie coverFoto’s: moypie, marieke_leest, biebmiepje 

2. School

De tweede opdracht staat in het teken van ‘school’. Dit kan natuurlijk van alles zijn; van schriften tot pennen tot agenda’s. Maak er iets leuks van en vergeet Liefde is voor losers er niet bij te leggen.

Liefde is voor losers & schoolFoto’s: minibieb_kleefslag, bibiboekt, comfortcorner_maria

3. Love.. Love.. Love

Hoewel het boek Liefde is voor losers heet, komt er toch voldoende liefde in voor. En wat is er nou leuker dan een foto maken in het teken van de liefde?!

Liefde is voor losers & love, love, loveFoto’s: sharonsbookstagram, booksandmacchiatos, eefsreading

iLeesclub 16: De naamloze koningin

Tijdens de iLeesclub van de maand augustus gaan we het boek De naamloze koningin van Rebecca McLaughlin lezen! We beginnen op vrijdag 7 augustus al met lezen! Dus neem snel een kijkje op de Instagrampagina van de iLeesclub. Je kan ook altijd nog later instromen!

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.