Boeken, iLeesclub

De iLeesclub met Hell City van Joanne Carlton

Iedere maand organiseren wij (heavenleighbooks, magicofbooksnl & elinewildelezen) een iLeesclub. Dit is een leesclub op Instagram waarbij wij verschillende vragen over het boek stellen aan iedereen die met ons meeleest! Ook bedenken wij daar altijd een leuke fotochallenge bij. In mei was het boek van de iLeesclub Hell City van Joanne Carlton. In deze blog kan je het eindverslag lezen! We hebben de verschillende vragen en opdrachten op een rijtje gezet, dus lees snel verder. 

iLeesclub vragen

Tijdens de iLeesclub stellen we altijd een aantal vragen zodat we lekker met zijn allen een beetje kunnen discussiëren over het boek. Hieronder vind je een greep uit iedereens antwoorden!

Wat zijn jullie verwachtingen van Hell City?

timeforbooksandtea: Ik heb geen idee eigenlijk? Heb (expres) nog niet zoveel recensies gelezen ervan, laat me graag verrassen!

magicofbooksnl: Ik krijg een beetje een sciencefiction dystopisch gevoel bij de cover en de synopsis! Dus ik ben heel benieuwd, ik verwacht in ieder geval dat het spannend gaat worden❤️

1..2..3.. START!

Wat vinden jullie van de cover van Hell City? YAY of NAY?

booksanddrawings_: Yay! Het is een prachtige cover, een echte eyecatcher❤️✨

piggybookride: Een YAY!! Ik vind de kleuren te gek! Hoe meer je kijkt, hoe meer details je ziet. Heel gaaf!!!

Hoe vinden jullie het begin van Hell City? Willen jullie door blijven lezen?

heavenleighbooks: Ik vond het meteen al erg fijn en prettig geschreven.. heel beeldend.. daardoor word je wel echt het verhaal ingetrokken.. wel is het nog wat vaag allemaal en heb ik al meteen veel vragen! maar ja, we zijn pas net begonnen!! Ik heb zeker zin om door te lezen!❤️

Rubycoene: Ik heb de eerste twee hoofdstukken gelezen maar het heeft me nog niet helemaal gegrepen. Het voelt tot nu toe wat afstandelijk en veel herhaling. Ik ben wel benieuwd hoe het verdergaat.

..Mijlpaal 1..

Stel je wordt wakker en je weet niet waar je bent.. Wat zou jij doen? 

thisbutterflywarriorreads: ? Ik hou echt van dit boek… maar heb het vrees ik in 1 keer uitgelezen? ? Mocht ik in een brandende kamer wakker worden, zou ik proberen te vluchten. Moest het vuur me niet branden (hehe) dan zou ik even op adem komen en proberen de situatie in te schatten??

foxiesreadingplace: Misschien lichtjes in paniek, maar al snel observeren en nadenken hoe en wat?


Let op! Mocht je Hell City van Joanne Carlton nog niet gelezen hebben, dan volgen er vanaf hier spoilers voor het verhaal. Je kunt dan het beste verder lezen vanaf de iLeesclub Bookstagram Challenge!


Allie en haar moeder hadden een favoriete dance song, waarop ze samen door de kamer tolden en hun handen in de lucht gooiden.. Aan welk liedje heb jij mooie/fijne/leuke herinneringen?

elinewildelezen: Ik heb er meerdere maar Avond van Boudewijn de Groot is dan denk ik favoriet❤️ Die hadden we op de bruiloft!

magicofbooksnl: Galway Girl van Ed Sheeran❤️ Doet me altijd denken aan onze rondreis door Canada??

..Mijlpaal 2..

Wat denken jullie dat er met Allie aan de hand is? Is ze dood? Ligt ze in een coma? Is ze in een hele andere wereld terecht gekomen? Is het een soort van test? Of speelt er iets heel anders?

piggybookride: k heb heel de tijd het gevoel dat ze wakker wordt aan het einde van het boek. En ik vind het moeilijk om te zeggen, maar het boek is mij wat langdradig. De spanning wordt goed opgebouwd, maar dit ben steeds weer gauw kwijt. Genieten doe ik wel, maar anders dan anders. Sorry ??

rubycoene: Ik heb het hele boek een beetje heen en weer geschommeld tussen coma of toch meer abstract richting een depressie. Ergens dacht ik ook nog aan zelfmoord, omdat ik ooit eens een film heb gezien waarin mensen die zelfmoord pleegden naar een speciaal soort hell gingen.

Wat vinden jullie van de illustraties? Is het een meerwaarde voor het verhaal? Of hadden jullie liever je eigen fantasie losgelaten op deze monsters? ?

thisbutterflywarriorreads: wel, ik vond ze echt een super meerwaarde! Ik was aan het fantaseren over hen maar doordat ze zo snel op elkaar volgden, was een visuele hulp zeer welkom. Zelfs met de art erbij maak ik er nog mijn ding van hihi 🙂 ?

heavenleigbooks: Ik ben iemand die überhaupt dol is op illustraties in boeken! En bij Hell City vond ik het vooral heel gaaf dat ze de monsters eruit gepakt hebben.. door de omschrijvingen kreeg je al een idee, maar de illustraties maakte het plaatje compleet! Super tof gedaan en zeker een meerwaarde!

..Mijlpaal 3..

In Hell City wordt Allie gered door een hond.. Als jij een dier mocht kiezen die jou gaat beschermen, welke zou dat dan zijn?

foxiesreadingplace: Voor mij zou dat ook wel een hond zijn. Ik ben wel een kattenmens, maar ons Frulle zou zeker niet de held in het verhaal worden…?

elinewildelezen: Ik denk dat ik ook zou gaan voor een hond! Omdat ze vaak trouw zijn, en als ze eenmaal een baasje hebben ze er dan alles voor doen❤️

Wat vinden jullie van Joanne Carltons schrijfstijl in ‘Hell City’?✍? En hoe vonden jullie het om een boek te lezen zonder dialogen?✨

booksanddrawings_: Heb de dialogen niet gemist want, de schrijfstijl had me meteen te pakken ook omdat er in het boek veel actie voorkomt?❤️

piggybookride: De dialogen is mij niet eens opgevallen ? dit omdat zij een ‘inwendige’ dialoog met haarzelf had. Ik vond het tot halverwege wat chaotisch en op de vlakte, maar richting het einde werd het echt een verhaal en vond ik het prettiger om te lezen. Dit was de eerste YA van haar dat ik las en het was erg omschakelen, maar de moeite waard!

..Mijlpaal 4..

Zijn jullie verwachtingen van “Hell City” uitgekomen of misschien wel overtroffen?? Of misschien vond je het wel 3x niks..

timeforbooksandtea: Ik ben zeker (positief) verrast door deze novelle! ? Ik had weinig verwachtingen, ging er vrij blanco in. Ik vond het heftige thema gaaf en bijzonder uitgewerkt in zo’n kort verhaal! Denk nog nooit zoiets eerder gelezen, over de hel. Einde had ik ook niet zien aankomen ? Misschien het einde wel vrij rap opeens, dat alles snel uitgelegd werd. Maar past natuurlijk bij een novelle.

heavenleighbooks: Mijn verwachtingen zijn ook overtroffen! Het begin was mega mysterieus en een beetje vaag.. Het einde vond ik erg sterk en alles viel daardoor op zijn plaats.. Ik zat wel in de juiste richting te denken, maar toch waren er ook nog verrassende elementen.. en dat voor zo’n dun boek, ik ben echt wel onder de indruk!?

Tegen welke van de zeven monsters zou jij het het liefste opnemen.. Tegenover welke denk je het meeste overlevingskans te hebben(Blind Eyes, Sneaky Snake of toch Thousand Spiders)? Voel je natuurlijk vrij om te vertellen welk monster jij het meest angstaanjagend vond!

rubycoene: Wat een keuze zeg ? ik maak tegen allemaal geen schijn van kans. Ik zou dan toch gaan voor blind eyes, dan ben ik in ieder geval op zicht in ’t voordeel. Al vermoed ik dat angstzweet in dat geval mijn ondergang gaat zijn ?

booksanddrawings_: Ik kies ook voor blind eyes, dan kan je tenminste nog verstoppen?

Hoeveel sterren geven jullie Hell City van Joanne Carlton?

Gemiddeld wordt Hell City door de deelnemers beoordeeld met 4 sterren!

Vragen aan Joanne Carlton

elinewildelezen: Ik ben wel benieuwd waarom je ook onder een pseudoniem schrijft…. ❤️

Antwoord: Hoi Eline, lang verhaal kort. Ik begon in 2015 onder mijn “eerste/echte” naam Sandra J. Paul te schrijven en publiceren. De J staat voor Johanna (naam van mijn overleden meter) en Paul was de naam van mijn overleden peter. Ik schreef al jarenlang Engelstalige kortverhalen en publiceerde die onder een pseudoniem, JCarlton. Toen ik na een aantal jaar Nederlandstalige boeken terug de smaak te pakken kreeg voor het Engels, is het na veel overleg Joanne Carlton geworden. De twee profielen zijn voor mij twee totaal verschillende schrijvers. Als Sandra schrijf ik jeugdboeken en thrillers, als Joanne kan ik echt experimenteren en variëren met verschillende genres, wat ik enorm graag doe, én worden boeken eerst in het Engels geschreven en daarna (door mezelf) vertaald naar het Nederlands. Ik vind het heerlijk zo! Joanne is echt de daredevil in mij 😉

booksanddrawings_: Hoe ben je op dit verhaal gekomen???

Antwoord: Hey! Een heel fijn verhaal kort. Een ontwerper die ik al een tijdlang volg online heeft twee jaar geleden dit ontwerp (zonder hond maar met zombies) gemaakt. Omdat er zoveel interesse in was, heeft hij een wedstrijd georganiseerd en je kon dus deze cover winnen. Wat ik ook gedaan heb. Ik heb de zombies laten vervangen door deze hond (ik had toen al een idee in mijn hoofd) en dan heeft die anderhalf jaar op mijn harddrive zitten wachten omdat ik het zo druk had. Ik wist dat ik een novelle wilde doen, et voilà.

auteurranidevadder: Hoe heb je de monsters verzonnen?

Antwoord: Hey Rani, goeie vraag! Ik heb me laten inspireren door Bestiaries. Ik vind Bestiaries een zeer fascinerend gegeven en dit, gekoppeld aan mythologie, was de aanzet. Dan heb ik ook rondgekeken waar mensen het meeste bang voor zijn, en daar moesten natuurlijk spinnen en slangen bij zijn. 😉

magicofbooksnl: Wat vond je het leukste/ interessantste/ moeilijkste aan het schrijven van Hell City? ?

Antwoord: Het moeilijkste vond ik het allerlaatste gedeelte, omdat het voor mij – zonder te spoilen – heel dicht aanleunt met wat ik zelf meegemaakt heb. Het mooiste vond ik het moment dat de hond voor het eerst opduikt. Ik heb wel het meeste lol beleefd aan de scènes met het water (ik ben zo erg!) 😉

thisbutterflywarriorreads: hi Joanne! Ik vroeg me af hoe je de research naar de paniekaanvallen hebt gedaan? Deze zijn echt heel realistisch weergegeven! ? p.s. loved this book!!

Antwoord: Hey! Wat een fijne vraag. Ik lijd zelf niet aan angstaanvallen, maar ik weet wel hoe het voelt om echt doodsbang te zijn van dingen. Verder heb ik veel research gedaan en veel gelezen over echte cases. Ik gebruik angstaanvallen wel meer gezien dit een echt fenomeen is dat helaas veel voorvalt maar meestal onbespreekbaar lijkt (wat ik verkeerd vind).

heavenleighbooks: Ben jij iemand die begint met schrijven en dan alles al vooruit bedacht heeft, het einde is er dan al een soort van?? Of komt het verhaal en het einde terwijl je aan het schrijven bent??

Antwoord: Goeie vraag! Ik broed maanden op een idee en tegen de tijd dat ik het uitschrijf, zit het klaar in mijn hoofd. Ik ben een plottwist schrijver, dus de twist zit meestal al klaar, samen met het einde. En dat maakt dat ik wel weet waar ik naartoe ga. Soms is het een ingeving, iets dat ik hoor, of iets dat ik zie. In het geval van Hell City heb ik eerst het begin en dan het einde geschreven, de rest vloeide er gewoonweg uit toen ik dat had.

nathalie_loves_books: Welke auteur of boek heeft je geïnspireerd om zelf te gaan schrijven??

Antwoord: Hey Nathalie, ik ben zelf een grote fan van Stephen King. Die man is op vele vlakken mijn idool vooral door zijn creativiteit, zijn nuchterheid en vooral zijn diversiteit. Ik ben geen auteur die je in één box kunt steken. Al mijn boeken zijn compleet anders, of het nu om een jeugdthriller, een paranormale thriller of een fantasy gaat, je kunt ze niet met elkaar vergelijken, en dat wilde ik vanaf het begin af aan. King heeft me daarin geïnspireerd. Daarnaast is hij ook een doodgewoon supernuchter man die echt leeft voor zijn schrijven en ik ben zelf ook zo – alleen heb ik soms te weinig tijd en dat kan wel eens irritant zijn. 😉

De iLeesclub Bookstagram Challenge

Tijdens de iLeesclub organiseren we ook altijd een leuke fotochallenge en die bestaat uit 3 opdrachten! Het is super leuk om te zien wat voor mooie creaties iedereen ervan maakt. Hieronder vind je een greep van alle foto’s die per opdracht zijn gemaakt.

1. Show die cover

Bij deze opdracht moet er een foto gemaakt worden van Hell City waarop de prachtige cover wordt geshowd. Zijn het geen plaatjes geworden?!

Show die cover

Foto’s: rubycoene, timeforbooksandtea, foxiesreadingplace

2. Art

In de prachtige hardcover van Hell City is hele mooie art te vinden. Hiermee kan natuurlijk een hele mooie foto gemaakt worden.

Hell City - ArtFoto’s: booksanddrawings_, piggybookride, rubycoene

3. Drankje/snacks

Tijdens het lezen mag je favoriete drankje of snack natuurlijk niet ontbreken. Daarom is moet bij opdracht van de laatste challenge een foto maken van Hell City en een drankje/snack.

Hell City - drankje:snack

Foto’s: elinewildelezen, rubycoene, booksanddrawings_ 

iLeesclub 15: De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba

Tijdens de iLeesclub van de maand juni gaan we het boek De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba van Michael Reefs lezen! We beginnen vandaag (12 juni) al met lezen! Dus neem snel een kijkje op de Instagrampagina van de iLeesclub. Je kan ook altijd nog later instromen!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.