Boeken, iLeesclub

De iLeesclub met De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba van Michael Reefs

Iedere maand organiseren wij (heavenleighbooks, magicofbooksnl & elinewildelezen) een iLeesclub. Dit is een leesclub op Instagram waarbij wij verschillende vragen over het boek stellen aan iedereen die met ons meeleest! Ook bedenken wij daar altijd een leuke fotochallenge bij. In juni was het boek van de iLeesclub De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba van Michael Reefs. In deze blog kan je het eindverslag lezen! We hebben de verschillende vragen en opdrachten op een rijtje gezet, dus lees snel verder. 

iLeesclub vragen

Tijdens de iLeesclub stellen we altijd een aantal vragen zodat we lekker met zijn allen een beetje kunnen discussiëren over het boek. Hieronder vind je een greep uit iedereens antwoorden!

Wat zijn jullie verwachtingen van De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba?

Foxiesreadingplace: Spannend, avontuurlijk, …

Marieke_leest: Ik ga er zonder verwachtingen in, maar ben benieuwd naar het avontuur dat ze gaan beleven.

1..2..3.. START!

Wat vinden jullie van de cover van De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba? YAY of NAY?

Aninaleest: YAH! Een mooie cover, straalt avontuur en spanning uit? Ben benieuwd naar het verhaal?

Juf.veronique: Yay! Het avontuur straalt er van af. Zijn de personages digitaal of is het een foto??

Antwoord van Michael Reefs: Digitaal, getekend dus! Knap hè? Ik heb de schetsen gezien?

Hoe vinden jullie het begin van De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba? Wil je meteen door blijven lezen?

Biebmiepje: JA! Ik kon niet meer stoppen met lezen toen ik in het boek begon een tijdje terug! ♥️

Suusenzo75: Het begin sprak mij meteen aan, ik werd eigenlijk meteen het verhaal ingezogen. Ik bedoel, daar wil het toch gewoon wonen!!

..Mijlpaal 1..

Noah, Finn en Tess houden er wel van om een grapje uit te halen! Tijdens de rondleiding van Lara laten ze de bezoekers schrikken? Ben jij een echte grappenmaker? En wat voor grappen haal je dan uit?

Siemhogewoning: Ik ben wel een grappenmaker. Meestal maak ik grappen over dingen die op dat moment gebeuren.

Elinewildelezen: Ja! Ik hou van grappen, maar vooral op het werk! ? Met mijn collega’s – laten schrikken of er wordt wel eens gegooid met eten ofzo door de keuken? en ook opgeruimd!

De tante van Noah en Finn is een echte avonturier. Ze is de hele wereld over gereisd en heeft veel bijzondere dingen gezien en ontdekt. Zijn jullie echte avonturiers en zouden jullie zulke reizen ook wel willen maken?

Aninaleest: Ik ben ook niet zo avontuurlijk…Doe mij maar lekker veilig in de tuin met een goed avontuurlijk boek ?

Suusenzo75: Vroeger wel, toen ik jong was haha. Na een lange vakantie in Canada en nu een zomer werken op een summercamp in New York, kreeg ik een vaste baan, vast lasten en was mijn reislust op.

Wat vinden jullie van de vriendschap tussen Noah, Finn en Tess? En met wie van deze drie zou jij het het beste kunnen vinden?

Marieke_leest: Ik vind het wel tof dat ze zo goed kunnen vinden. En dat ondanks dat de jongens Tess meer moeten missen omdat ze verliefd is, dat ze toch een goede band blijven hebben.

Heavenleigbooks: Een bijzonder groepje.. De tweeling vind ik een leuk stel en Tess vult het allemaal mooi aan met haar (over de top) gekkigheid al is ze zeker hier en daar iets wat te bijdehand.. Ik kan mij in haar het minste vinden daardoor.. Al vind ik wel echt dat het verhaal haar nodig heeft (en ze voegt meteen diversiteit toe).. Tot nu toe lees ik het vooral vanuit Noah en ik mag hem eigenlijk wel.. Finn is het meest rustig en waarschijnlijk zou ik het daardoor het beste met hem kunnen vinden..

..Mijlpaal 2..

Wat vinden jullie van tante Lara en daarnaast van haar (avontuurlijke) keuzes?

Magicofbooksnl: Ik vind Lara een tof personage, ze brengt lekker veel leven in de brouwerij❤️ En haar keuzes zijn misschien onverantwoord, maar als ik een kind was geweest had ik zeker zo een tante willen hebben hoor? Lekker mee op avontuur.. Geweldig!

Siemhogewoning: Ik vind Lara heel leuk! Het zorgt ervoor dat er spannende keuzes in het boek gemaakt worden.

Noah, Finn en Tess verdienen de badge ‘De gevreesde waterrat’, ‘De vurige vlam’ en ‘De perfecte knoop’?Wat vinden jullie ervan dat ze tijdens hun avontuur badges kunnen verdienen? En wat denken jullie dat de volgende badge wordt?

Juf.veronique: Ik hou ook wel van het idee van badges. Stimuleert altijd! Misschien dat ik er volgende week bij het rapport ook enkele uitdeel aan mijn kindjes in de klas … ?

Elinewildelezen: Doet me een beetje denken aan Pokemon ? haha maar juist wel tof en zeker omdat de serie meerdere boeken/avonturen gaat beleven… ik durf nog niet te zeggen wat de volgende gaat zijn omdat ik nog niet zover ben! ❤️

..Mijlpaal 3..

Wat vinden jullie van de schrijfstijl van Michael Reefs? En hoe vinden jullie dat het overleven in de jungle wordt beschreven?

Aninaleest: De schrijfstijl is vlot en leest makkelijk weg. Je merkt wel dat het een boek voor jongeren is, ik mis soms wat details en/of uitgebreidere vertellingen en beschrijvingen van bijvoorbeeld de omgeving of uiterlijke kenmerken. Het avontuur is realistisch en spannend, waardoor je door blijft lezen in dit boek. Kan mij goed voorstellen dat kinderen in groep 7/8 dit boek verslinden?

Marieke_leest: Ik vind de schrijfstijl echt heel vlot en goed voor jonge lezers maar tegelijk ook voor (iets ?) oudere lezers. Het avontuur is echt heel realistisch beschreven. En spannend ook!

Zouden jullie stoer genoeg zijn om de tempel van de heilige olifant te betreden? En wat denken jullie dat de vloek (zwarte rook onder de tempel) is?

Heavenleigbooks: Ik zou ZEKER NIET stoer genoeg zijn.. mooi dat ik geen voet in die tempel zou zetten ??.. Ik heb echt serieus geen flauw idee wat die zwarte rook nu precies is.. eeuwenoude krachten?

Jufwillemijnopallstars: Ik denk dat ik de tempel van buiten zou bekijken?

Welke vijf woorden komen als eerste naar boven als je denkt aan het verhaal van – De Tempeljagers?

Magicofbooksnl: Avontuur, gevaar, jungle, mysterie en tempel?

Aninaleest: Avontuur, spanning, vloek, vriendschap, jungle ?

..Mijlpaal 4..

Zijn jullie verwachtingen van De Tempeljagers: Het verdwenenen eiland Kivamba uitgekomen of misschien wel overtroffen?? Of misschien vond je het wel 3x niks..

Biebmiepje: ik vond het een geweldig boek! Zo’n lekker spannend avontuur! Zou meteen door willen in deel 2 ?

Foxiesreadingplace: Precies alsof ikzelf mee was op avontuur! Pageturner. ❤️

Met hoeveel sterren beoordelen jullie De Tempeljagers: Het verdwenenen eiland Kivamba?

Gemiddeld wordt De Tempeljagers: Het verdwenenen eiland Kivamba met 4,1 sterren!

Vragen aan Michael Reefs

Biebmiepje: Uit hoeveel delen gaat de serie bestaan? ?

Antwoord: Dat ligt heel erg aan de verkoop van de boeken. Maar vooralsnog ziet het er goed uit. Ik ben op dit moment druk bezig met deel 2 en weet al waar deel 3 over zal gaan (kleine tip van de sluier: IJsland en de vikingen). Daarna zien we weer verder!

Jufwillemijnopallstars: Welk personage lijkt het meest op jou?

Antwoord: Haha, die vraag krijg ik echt vaak! Het antwoord is: ik stop altijd een beetje van mezelf in de hoofdpersonages. Op doe manier lijken ze allemaal dus een beetje op mij ? en zo hoef ik ook niet te kiezen!

Elinewildelezen: Hoe ben je op het idee gekomen voor deze serie?

Antwoord: Ik wilde al heel lang iets met een serie over een groepje kinderen die afgelegen tempels bezoekt. Dat heb ik deels al in de boeken van de Bieb-bende en Bram, maar niet als hoofddoel. Toen ik Lara bedacht, geïnspireerd op Lara Croft, viel alles op zijn plek.

Magicofbooksnl: Als je één personage uit je boeken mocht kiezen om er een avontuur mee te beleven.. Wie zou dat dan zijn en waarom??

Antwoord: Lara natuurlijk! Met haar in de buurt hoef ik niet snel bang te zijn ?

Heavenleigbooks: Ben je zelf gek op reizen? En heb je ook stukjes van je eigen reiservaringen in het boek gestopt?

Antwoord: Ja ik hou ontzettend van reizen! Hier en daar gebruik ik wel eens mijn eigen reiservaring, maar jammer genoeg is dat niet zo avontuurlijk!

De iLeesclub Bookstagram Challenge

Tijdens de iLeesclub organiseren we ook altijd een leuke fotochallenge en die bestaat uit 3 opdrachten! Het is super leuk om te zien wat voor mooie creaties iedereen ervan maakt. Hieronder vind je een greep van alle foto’s die per opdracht zijn gemaakt.

1. Show die cover

Bij deze opdracht moet er een foto gemaakt worden van De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba waarop de prachtige cover wordt geshowd. Zijn het geen mooie foto’s geworden?!

Challenge 1 De TempeljagersFoto’s: Foxiesreadingplace, Aninaleest, Marieke_leest  

2. Jungle (Groen)

De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba speelt zich natuurlijk af in de jungle, dus een foto in dat thema kon natuurlijk niet ontbreken!

Challenge 2 De TempeljagersFoto’s: Marieke_leest, Heavenleigbooks, Aninaleest 

3. Stapeltje avontuur..

Avontuur speelt in De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba een hele grote rol. De opdracht was dan ook om een foto te maken van avontuurlijke boeken.

Challenge 3 De TempeljagersFoto’s: Aninaleest, MagicofbooksnlMarieke_leest  

iLeesclub 16: Liefde is voor Losers

Tijdens de iLeesclub van de maand juli gaan we het boek Liefde is voor Losers van Wibke Brueggemann lezen! We beginnen op vrijdag 10 juli al met lezen! Dus neem snel een kijkje op de Instagrampagina van de iLeesclub. Je kan ook altijd nog later instromen!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.