Boeken, iLeesclub

De iLeesclub met De Naamloze Koningin van Rebecca McLaughlin

Iedere maand organiseren wij (heavenleighbooks, magicofbooksnl & elinewildelezen) een iLeesclub. Dit is een leesclub op Instagram waarbij wij verschillende vragen over het boek stellen aan iedereen die met ons meeleest! Ook bedenken wij daar altijd een leuke fotochallenge bij. In augustus was het boek van de iLeesclub De Naamloze Koningin van Rebecca McLaughlin. In deze blog kan je het eindverslag lezen! We hebben de verschillende vragen en opdrachten op een rijtje gezet, dus lees snel verder. 

 

iLeesclub vragen

Tijdens de iLeesclub stellen we altijd een aantal vragen zodat we lekker met zijn allen een beetje kunnen discussiëren over het boek. Hieronder vind je een greep uit iedereens antwoorden! Let op: er volgen spoilers.

Wat zijn jullie verwachtingen van De Naamloze Koningin?

readingwithgin: Ik moet toch wel denken aan ‘The Hunger Games’ en dat vond ik een geweldige serie, dus mijn verwachtingen zijn hoog?! Ik hoop dus ook, al voordat we begonnen zijn, op een vervolg #ongeduldig! Al denk ik ook, dat ik na het lezen de vergelijking met #thehungergames niet echt kan maken, ik ben zeer benieuwd! Liefs Nikki

turtlebookworm: Ik ga er vrij blanco in. Weet dat er magie in voor gaat komen en iets van een klassensysteem. Verder vooral positieve geluiden over gehoord en ik laat mij graag verrassen ?

 

1..2..3.. START!

Wat vinden jullie van de cover —> YAY ?? of NAY ???? En wat maakt het juist wel of niet een fijne/goede/mooie cover voor jou?

miesleest: Ik vind hem geweldig, mysterieus en spannend, het halve gezicht is prachtig en maakt mij nieuwsgierig, ik hou van covers die veel in één kleur zijn, geeft mij ook een gevoel van rust.

dutchbookdragon: De cover vind ik heel mooi! De kleur vind ik pakkend en ik vind de hoofdpersoon er heel tof op afgebeeld!❤️

Hoe vinden jullie het begin De Naamloze Koningin? Wil je meteen door blijven lezen???

comfortcorner_maria: Ik heb net het eerste hoofdstuk gelezen en moest ook even wennen, maar ik ben nu al om, het is wel echt goed geschreven en ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met onze naamloze koningin en hoe koning Fallow haar daartoe heeft benoemd! (althans, ik heb het idee dat dat is hoe het werkt?)

boeken_plaatjes: Begin was even wennen, maar dat het ik altijd met nieuwe boeken. Hele fijne schrijfstijl, spreekt mij erg aan! En JA, nu wil zeker door blijven lezen.

 

..Mijlpaal 1..

Hoe vinden jullie tot nu toe dat Coin omgaat met het feit dat ze De Naamloze Koningin is??? En dat ze akkoord gaat met de Slag om de troon? Zal ze uiteindelijk toch gaan vechten? Of geeft ze haar tatoeage aan een Edele??

aninaleest: Ik vind Coin nu al een geweldig hoofdpersonage ?Ze weet wat ze wil en waar ze voor staat. Ze zal de tatoeage niet zo snel opgegeven denk ik, niet voor ze onderhandeld of gevochten heeft voor en over de andere Naamlozen. Ze zou best eens een revolutie binnen dit land kunnen gaan veroorzaken….?

jufwillemijnopallstars: Ik ging er al vanaf het begin vanuit dat ze koningin zou worden, no matter what!

Waarom ging Coin door het leven als een Naamloze? Zou iemand haar geprobeerd hebben te beschermen? Of is er iets anders aan de hand?

magicofbooksnl: Ik ben heel benieuwd naar wat er echt aan de hand is.. Het eerste waar ik aan dacht was dat ze een Naamloze is om haar te beschermen en dat er mensen zijn, zoals bijvoorbeeld de overleden koning, die willen dat de Naamlozen een beter leven krijgen, maar dat ze dat zelf (als Edele) niet zomaar voor elkaar kunnen krijgen.. En wie kan het beter dan iemand die zelf als Naamloze door het leven is gegaan!!

foxiesreadingplace: Altijd spannend om tijdens het lezen, nieuwe dingen te ontdekken, zelf ideeën verzinnen, lezen dat je er ver naast zit of volgt jij de gedachtenlijn van de schrijver! Dit boek is top! ❤️

Coin zegt: Als ik iemand uit die hele Raad moet vertrouwen, dan is het Glenquartz. En het lijkt ook alsof hij aan Coin’s kant staat. Wat denken jullie daarvan? En wat vind je tot nu toe van Glenquartz? 

elinewildelezen: Ik denk dat Glenquartz te vertrouwen is, ik heb er een goed gevoel bij maar ik ben ook vaak heel naïef tijdens het lezen. En ik ben voor Coin, zij wil het beste voor iedereen. Dat idee heb ik tenminste❤️

lisa.loves.to.read: Ik vind hem wel wat makkelijk haar helpen. Wat is zijn overtuiging? Waarom helpt hij haar? Uiteindelijk is hij denk ik wel een vriend maar het kwam wel wat abrupt?

 

..Mijlpaal 2..

Vanaf het begin worden er Naamlozen meegenomen en vermist. Tot nu toe hebben we nog geen idee wat, waarom of wie erachter zit. Wat denken jullie?

heavenleighbooks: Ik ben hier ook enorm nieuwsgierig naar.. iemand neemt ze mee, ze verdwijnen niet zomaar.. maar waarom? En wat ze ermee opschieten.. als ik nu iemand moet noemen zou het Belrosa zijn.. omdat ze gewoon vals is tot nu toe.. maar eigenlijk heb ik gewoon geen flauw idee ??

readingwithgin: Ik denk / hoop dat ze het juist wellicht het beter hebben, dat ze worden ‘ontvoerd’ naar een betere plek #wishfullthinking ~Nik

Wat vinden jullie ervan dat Belrosa Hat gebruikt om aan Coin te laten zien dat zij machtiger is?

miesleest: Ik vind dat Coin super goed gehandeld heeft, wat een plotwendingen zitten er in eens in, hoop dat ik kan stoppen voor de volgende mijlpaal ?

leesmiepje: Hat is zo leuk! Het is wel een slimme zet van haar, maar ik ben toch een beetje boos?

Wat vinden jullie van de worldbuilding in De Naamloze Koningin? + Bonus vraag: En wat vinden jullie van de krachten die met de kroon-tatoeage meekomen en de manier hoe Coin daarmee omgaat?

boeken_plaatjes: Het was misschien wat langzaam, maar ik zag alle scènes wel voor mij! Het kon absoluut uitgebreider beschreven worden allemaal, maar ik kon mij er nu ook wel in vinden eigenlijk.
Bonus: ik vond die krachten echt een toevoeging aan het verhaal, grappig dat Coin het ook gebruikte om bijvoorbeeld die spinnen te laten zien aan die bewaker! Dat maakte het toch iets luchtiger allemaal. Ze ging er goed mee om alsof het aangeboren was vond ik. Ze wist snel haar weg ermee te vinden en het in te zetten voor het goede.

lisa.loves.to.read: De worldbuilding miste nog wat. Het bleef wat vaag. Zelf had ik een 17e eeuws dorp in m’n hoofd, maar ik had graag willen weten wat nog meer (ook bijv. Uiterlijke kenmerken).
Bonus: Tattoeage vond ik vette krachten hebben, misschien had ik constant ermee geëxperimenteerd.

 

..Mijlpaal 3..

Wat vinden jullie van Esther? En van de onthulling die ze doet? ❤️

comfortcorner_maria: Zo leuk! ❤️ Ik vond haar eerst echt een bitch, maar dacht vanaf het begin al wel een beetje dat ze een (half)zus van Coin zou zijn, want dat leek me de enige verklaring voor haar benoeming. Het zit alleen nog zoveel complexer! En ik vind het leuk dat ze nu een soort van stiekeme band aan het opbouwen zijn.

magicofbooksnl: Ik vind Esther een leuk en tof personage, ik had al vanaf het begin het gevoel dat ze zich anders voordeed dan ze was❤️ En dat heeft ze zeker bewezen in de loop van het verhaal?

Er zit eigenlijk niet echt romantiek in De Naamloze Koningin verwerkt, maar het draait veel meer om Coin die zichzelf probeert te vinden en het hebben van familie. Wat vinden jullie hiervan?

dutchbookdragon: Normaal hou ik altijd ontzettend van romantiek en mis ik het eigenlijk als het er niet in zit. Maar bij De naamloze koningin had ik daar eigenlijk helemaal geen last van! Ik vond coin zo’n leuk personage en het verhaal zo spannend dat ik de romantiek niet miste

heavenleighbooks: Ik heb de romantiek ook helemaal niet gemist! En net als ze hierboven al zeggen, het verhaal had het niet nodig en het was weleens fijn en verfrissend om een verhaal zonder liefde te lezen! ?

 

..Mijlpaal 4..

Zijn jullie verwachtingen van De Naamloze Koningin uitgekomen of misschien wel overtroffen? Of misschien vond je het wel helemaal niks..

nikkileest: Ik vond het een erg leuk boek, en vond het leuk om me in de wereld van Coin te wagen.. van mij had het einde wat spectaculairder en langer gemogen.. had ik ook wel verwacht tijdens het lezen.. ik hoop op een vervolg want voor mij is het verhaal nog niet afgesloten..

jufwillemijnopallstars: Ik vond het zoveel leuker dan verwacht!!

Met hoeveel sterren beoordelen jullie De Naamloze Koningin?

Gemiddeld wordt De Naamloze Koningin van Rebecca McLaughlin met bijna 3,7 ster!

 

Book Quotes

Deze keer vroegen we deelnemers van de iLeesclub met Liefde is voor losers om hun favoriete quotes uit het boek te delen!

heavenleighbooks: “Dit is geen jurk, dit is een deken met mouwen”.. “Deze jurk is evenveel waard als een van de sloepen in de haven”, zegt Esther.. Met uitgestreken gezicht zeg ik: “Oké…. een hele dure deken met mouwen, dan.”

magicofbooksnl: “Dingen overkomen ons’, zeg ik. ‘Dingen die we niet in de hand hebben, dingen die we niet willen. Maar we zijn meer dan wat ons overkomt.’ Ik zeg het evengoed tegen mezelf als tegen haar.” – p. 139

comfortcorner_maria: “Je wilt dus zeggen dat als ik wil dat de Edelgarde mij helpt bij het uitzoeken wat er met de Naamlozen gebeurt, ik dus eerst moet uitzoeken wat er met de Naamlozen gebeurt?” – p. 163

readingwithgin: ‘Boeken zijn gemaakt van papier’, wijst Esther me terecht. P. 171

elinewildelezen: Als je de waarheid spreekt, moet je nooit omlaag kijken. Schaam je niet en wees niet bang: de waarheid kun je niet kiezen. Het is iets waarmee je moet leven, en als je er sterker van wilt worden, dan moet je het een plek geven.

leesmiepje: Schoonheid zonder context is nietszeggend.

boeken_plaatjes: Als je doet alsof je niets te verbergen hebt, zullen ze weten dat je iets verbergt..

 

De iLeesclub Bookstagram Challenge

Tijdens de iLeesclub organiseren we ook altijd een leuke fotochallenge en die bestaat uit 3 opdrachten! Het is super leuk om te zien wat voor mooie creaties iedereen ervan maakt. Hieronder vind je een greep van alle foto’s die per opdracht zijn gemaakt.

1. Show die cover

Bij deze opdracht moet er een foto gemaakt worden van De Naamloze Koningin waarop de prachtige cover wordt geshowd. Zijn het geen mooie foto’s geworden?!

De naamloze koningin - show die coverFoto’s: boeken_plaatjes, readingwithgin, turtlebookworm

2. Koninklijke boeken

De tweede opdracht staat in het teken van ‘koninklijke boeken’. Maak er iets leuks van en vergeet De Naamloze Koningin er niet bij te leggen.

Koninklijke boekenFoto’s: turtlebookworm, boeken_plaatjes, leesmiepje

3. Royalty boekenlegger

In De Naamloze Koningin gaat het toch wel behoorlijk over royalty, dus we dachten wat is er nou leuker dan een foto met een royalty boekenlegger?

Royalty boekenleggerFoto’s: heavenleighbooksmagicofbooksnl, elinewildelezen

iLeesclub 16: Cinder & Ella

Tijdens de iLeesclub van de maand september gaan we het boek Cinder & Ella van Kelly Oram lezen! We beginnen op vrijdag 11 september al met lezen! Dus neem snel een kijkje op de Instagrampagina van de iLeesclub. Je kan ook altijd nog later instromen!

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.