Boeken, Covers: Original vs. Dutch

Covers: Original vs. Dutch #7

Het is alweer oktober en dat betekent dat ik weer een nieuw ‘Covers: Original vs. Dutch’ artikel voor jullie heb! Ik heb even mijn artikel met Verwachte Boeken voor oktober 2018 goed doorgekeken en ik heb dit keer met gemak 3 covers die als dag en nacht van elkaar verschillen. Je zou bijna niet zeggen dat het om dezelfde boeken gaat. Ik heb ze hieronder op een rijtje gezet en ik geef mijn mening erover! Welke zou ik eerder kopen? Het boek met de originele cover of die met de Nederlandse?

Iskari. The Caged Queen – Iskari. De Gevangen Koningin (Kristen Ciccarelli)

Ik begin dit artikel met het vervolg op één van mijn favorieten boeken, Iskari. De Gevangen Koningin van Kristen Ciccarelli. Eigenlijk kan ik bij dit boek heel erg kort zijn, ik ga namelijk sowieso voor de Nederlandse cover van dit boek! Elsa Kroese maakte al een prachtige cover voor het eerste deel, Iskari. De Laatste Namsara, maar ook die voor deel 2 is gewoon prachtig. Het is ontzettend gedetailleerd en past goed bij het verhaal (denk ik, want ik moet het boek natuurlijk nog lezen), dat was namelijk ook zo bij deel 1. Sowieso spreekt de Nederlandse cover veel meer tot de verbeelding dan de originele cover, hoewel deze ook mooi is op zijn eigen manier.

The Darkest Legacy – Nagelaten (Alexandra Bracken)

Bij deze twee covers valt vooral het kleurverschil heel erg op, mijn aandacht wordt dit keer meteen naar de originele cover getrokken. Wie is dat meisje op de cover? Is het iemand die we al kennen uit The Darkest Minds-trilogie? Is het iemand anders? Waarom wordt ze omringd door bliksem? Op de Nederlandse cover is het ook meteen duidelijk dat het om de bliksem draait, omdat het symbool groot op de cover staat. Het kleurcontrast is zeker mooi gedaan, maar het roept bij mij toch minder vragen op dan de originele cover. Als ik in de boekwinkel zou staan dan had ik voor de originele cover gekozen.

Royal Love (Geneva Lee)

Ik sluit dit artikel af met Royal Love van Geneva Lee. Ik weet niet precies wat de originele cover is van dit boek, ik kreeg namelijk behoorlijk veel verschillende hits. Ik heb uiteindelijk de linker cover gekozen om te vergelijken met de Nederlandse cover. Jeetje, wat zit er een verschil tussen deze twee covers! De originele is heel erg simpel, maar toch ook wel mooi en chique. De Nederlandse cover vind ik net zoals in Covers: Original vs. Dutch #1 mysterieuzer dan de originele, ik wil meer van het verhaal weten. Helaas is het wel precies hetzelfde plaatje als het eerste en het tweede boek van de Royal-serie, maar dan in een andere kleur.

Welke covers vind jij mooier? De originele of de Nederlandse?

Tagged , , , , , , , ,

2 thoughts on “Covers: Original vs. Dutch #7

    1. De originele cover heeft ook wel wat inderdaad!! Ik zou die ook oppakken in de winkel, maar hij lijkt wel een beetje op de cover van deel 1 ook?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.