Boeken, Covers: Original vs. Dutch

Covers: Original vs. Dutch #6

Een nieuwe maand betekent natuurlijk weer een nieuw ‘Covers: Original vs. Dutch’ artikel. Vorige maand hebben jullie er eentje gemist, omdat ik niet drie boeken kon vinden waarvan de covers heel anders waren! Dus ik heb deze keer boeken gebruikt uit Verwachte boeken: augustus 2018 en Verwachte boeken: September 2018. En nu heb ik weer drie boeken voor jullie op een rijtje gezet en geef mijn mening erover! Welke zou ik eerder kopen? Het boek met de originele cover of die met de Nederlandse?

Sorceress – Zwartkunst (Claudia Grey)

Ik begin met Zwartkunst van Claudia Grey. Net zoals Zwartspreuk en Zwartkracht heeft ook dit boek een make-over gekregen van de Nederlandse uitgeverij. Ze lijken een klein beetje op elkaar door de kleuren! Bij Zwartkracht koos ik voor de Nederlandse cover, maar dit keer neig ik toch iets meer naar de originele cover. Die is wat zachter en vrouwelijker! En ik vind de vrouw op de Nederlandse cover een beetje eng, ik weet niet precies waarom.

Code of Honour – De Regelbrekers (Erin Hunter)

Wow! Ik had het niet zien aankomen dat Bravelands 2 in het Nederlands een totaal andere cover zou hebben dan het origineel. Ik vind beide covers erg gaaf, maar ze zijn echt totaal niet met elkaar te vergelijken! Ik vind het leuk dat op de originele cover alle drie de hoofdpersonages staan. Doordat de aap op de voorgrond staat, wordt bij mij meteen het vermoeden gewekt dat het vooral om hem draait. De Nederlandse cover vind ik heel erg artistiek en prachtig vormgegeven! Als ik moet kiezen zou ik ook voor deze gaan, je kan er prachtige foto’s mee maken voor op Bookstagram! Wat ik me wel afvraag is waarom hier de olifant op de voorkant staat en niet de aap?

Opal (Jennifer L. Armentrout)

In Covers: Original vs. Dutch #4 en Covers: Original vs. Dutch #5 heb ik de covers van deel 1 en 2 uit de Lux-serie al besproken en natuurlijk is ook het derde deel, Opal, anders dan het origineel. Het zal voor jullie dus ook vast niet als een verassing komen dat ik ook dit keer voor de Nederlandse cover ga! Ik hou gewoon niet van gezichten op de cover en ik vind de kleur van de Nederlandse cover gewoon magisch! Toch moet ik toegeven dat ik de originele cover van Opal ook wel iets mysterieus vind hebben, dit komt denk ik ook door de manier hoe hij haar vasthoudt en naar mij kijkt (haha).

Welke covers vind jij mooier? De originele of de Nederlandse?

Tagged , , , , , , , ,

1 thought on “Covers: Original vs. Dutch #6

  1. Ik vind alle NL covers mooier.. idd wel grappig dat op de NL bravelands een olifant afgebeeld staat en de originele een baviaan.. Ik weet wel dat de leeuw, olifant en baviaan de hoofdrol spelen.. Ik denk dan toch dat het verhaal in alle boeken uit alle drie de perspectieven geschreven is.. en niet elk boek vanuit 1.. Ik moet hem gewoon maar gaan lezen! Haha..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.