Boeken, Covers: Original vs. Dutch

Covers: Original vs. Dutch #5

Een nieuwe maand betekent een natuurlijk weer een nieuw ‘Covers: Original vs. Dutch’ artikel. In mijn artikel met Verwachte boeken: Juli 2018 stonden weer drie boeken die er in het Nederlands totaal anders uitzien dan het origineel. Dit keer was het echt ontzettend makkelijk om drie covers te vinden die veel veranderingen hebben ondergaan. Ik zet de drie boeken in dit artikel voor jullie op een rijtje en geef mijn mening erover! Welke zou ik eerder kopen? Het boek met de originele cover of die met de Nederlandse?

Three Dark Crowns – Koninginnen (Kendare Blake)

Bij dit boek zijn zowel de titel, als de cover verschillend van elkaar. In de eerste instantie had ik niet door dat Koninginnen de vertaling was van Three Dark Crowns. Gelukkig staat het wel op de cover! Allebei de covers vind ik mooi op hun eigen manier. De originele cover is simpel met de drie kronen erop en past dus perfect bij de titel van het boek. Op de Nederlandse cover staat maar één enkele kroon en ik vraag me daardoor meteen af wie van de koninginnen de kroon uiteindelijk zal gaan dragen! De rozen zijn echt een prachtige finishing touch en maken de cover helemaal af. Ik ga dit keer dus zeker voor de Nederlandse cover!

Onyx (Jennifer L. Armentrout)

In Covers: Original vs. Dutch #4 had ik de covers van deel 1 uit de Lux-serie besproken, maar ook het tweede deel is anders dan het origineel. Ik houd er zelf niet zo van als er echte mensen op de voorkant zijn afgebeeld en dat is ook hier het geval. Ik wil altijd graag zelf een beeld van personages vormen en dat kan niet meer door de cover. Ik ga dan automatisch deze gezichten zien tijdens het lezen. Ik vind de Nederlandse cover ook gewoon mysterieuzer met het zwarte silhouet.

Royals (Rachel Hawkins)

Als laatste heb ik nog Royals van Rachel Hawkins die ik met jullie wil bespreken! Het enige dat overeenkomt is de kleur roze en de titel is natuurlijk hetzelfde gebleven (de niet zo originele titel inmiddels, iedereen gebruikt het). Ik vind zelf de originele cover een beetje kinderlijk overkomen. Zo knalroze met de diamanten letters, het lijkt meer op een tienerboek dan een Young Adult. Dus ook bij dit boek ga ik voor de Nederlandse cover. Die spreekt me veel meer aan en doet me echt denken aan het koningshuis met dat kroontje erop!

Welke covers vind jij het mooiste?

Bron: Best of YA, Zomer & Keuning, HarperCollins

Tagged , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.