Boeken, Covers: Original vs. Dutch

Covers: Original vs. Dutch #4

Een nieuwe maand betekent een natuurlijk weer een nieuw ‘Covers: Original vs. Dutch’ artikel. In mijn artikel met Verwachte boeken: Juni 2018 stonden weer drie boeken die er in het Nederlands totaal anders uitzien dan het origineel. Dit keer was het echt ontzettend makkelijk om drie covers te vinden die veel veranderingen hebben ondergaan. Ik zet de drie boeken in dit artikel voor jullie op een rijtje en geef mijn mening erover! Welke zou ik eerder kopen? Het boek met de originele cover of die met de Nederlandse?

Eliza and her monsters – Zoek me tussen de sterren (Francesca Zappia)

Wow! Wat is er hier gebeurd? Je zou echt niet zeggen dat dit hetzelfde boek is. De covers lijken echt helemaal niet op elkaar, net als de titels. Ik snap eerlijk gezegd ook eigenlijk niet waarom de covers, en vooral de titels zo verschillend van elkaar zijn. Stiekem vind ik beide covers wel leuk, maar op een andere manier. Bij de originele cover denk ik meer aan een (jong) Young Adult boek en bij de Nederlandse cover aan een drama/roman. Op dit moment weet ik niet zeker voor welke cover ik zou gaan, maar ik denk toch voor de originele!

Midnight Jewel (Richelle Mead)

De covers van Midnight Jewel zijn dan misschien wel verschillend, maar ook weer niet totaal verschillend zoals bij het vorige boek. Op beide covers zie je een jonge vrouw afgebeeld. Omdat ik zelf niet echt van duidelijke gezichten op covers houd, kies ik bij dit boek zeker voor de Nederlandse cover. Daarbij vind ik dat de originele cover ook iets te druk is met al die bloemen op de achtergrond. Ook de quote op de Nederlandse cover van het boek ‘Geen geheim is veilig voor mij’ trekt mijn aandacht. Dan ga ik mezelf meteen vragen stellen over het verhaal.

The Chosen Ones – De Magiërs (Scarlet Thomas)

Ook deze twee covers lijken totaal niet op elkaar! Drakendal heb ik vorig jaar gelezen en ik snap dus zeker waarom de Fontein ervoor gekozen heeft om een boek op de cover te plaatsen. Misschien dat ik daarom ook meer naar die cover toegetrokken word. Daarnaast is de Nederlandse cover voor mij ook iets magischer en mysterieuzer. Maar ik vind de originele cover ook wel erg leuk. Je ziet dat de personages uit het boek op avontuur gaan. Dat er een magische poort voor hen ligt, die hen ergens mee naar toe gaat nemen. Maar waarheen?

Welke cover vind jij mooier? De originele of de Nederlandse?

Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Covers: Original vs. Dutch #4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.