Boeken, Covers: Original vs. Dutch

Covers: Original vs. Dutch #16

Nadat het vorige maand een beetje stil is gebleven rondom de Covers: Original vs. Dutch-rubriek, heb ik er deze maand weer eentje voor jullie. Het was even zoeken, maar het is gelukt. Deze maand ga ik De schreven van Amy Giles, Onvindbaar van Kathy Tailor en Misschien nu van Colleen Hoover met jullie bespreken. Oktober zal in het teken van griezelige en spannende boeken staan en dat geldt ook voor het vergelijken van covers! 

De scherven – That Night (Amy Giles)

Het eerste wat mij opvalt aan de covers van De scherven en That Night is dat ze dezelfde sfeer uitstralen. Een beetje sober met een knallende gele kleur voor de titel. Bij de Nederlandse cover zijn de schaduwen iets langer en bij de originele cover zie je iets meer van het stel zelf. Ik vind dat de Nederlandse cover heldere kleuren heeft gebruikt en persoonlijk trekt mij dat iets meer aan. In dit geval ga ik dus voor de Nederlandse cover van De scherven van Amy Giles!

Onvindbaar – Disappeared (Kathy Tailor)

Ook bij de covers van Onvindbaar en Disappeared valt het mij op dat er gebruik is gemaakt van dezelfde stijl. Op beide covers zie je iemand in het bos staan, alleen bij de Nederlandse cover staat de persoon ver weg en bij de originele cover staat ze dichtbij. Ik vind het heel tof dat de titel van het boek een beetje tussen de bomen staat. Zelf vind ik de Nederlandse cover mooier door de zachtere kleuren die zijn gebruikt. Daarnaast is het net even mysterieuzer, omdat de persoon zo ver weg staat. Je kan niet zien of het een man of een vrouw is.

Misschien nu – Maybe now (Colleen Hoover)

De laatste cover die ik wil bespreken is Misschien nu (Maybe Now) van Colleen Hoover. Normaal gesproken ben ik niet zo van de mensen op covers, maar bij de Nederlandse cover Misschien nu vind ik het heel mooi gedaan. Het is erg sereen. Ik vind de originele cover Maybe now hierdoor een beetje rommelig overkomen. Dit komt vooral doordat je de mensen door de letters heen ziet. Dat is zeker niet mijn ding! Dus deze keer ben ik erg eensgezind en ga ik 3x voor de Nederlandse cover.

Welke covers vind jij het mooiste? Of welke zou je eerder oppakken in de boekhandel?

Tagged , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.