Boeken, Covers: Original vs. Dutch

Covers: Original vs. Dutch #15

Het is weer tijd om covers met elkaar te vergelijken en ik heb er zin in! Het is inmiddels al de 15de keer dat ik dit ga doen, maar ik vond het nog altijd even tof om te doen. Ik hoop dat jullie er ook nog steeds van genieten! Deze keer ga ik de covers van Thuis in het Duincafé, Liefde is voor losers en De naamloze koningin met jullie bespreken. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Thuis in het Duincafé – Coming Home to the Comfort Food Café (Debbie Johnson)

De covers van Thuis in het Duincafé en Coming Home to the Comfort Food Café van Debbie Johnson verschillen echt onwijs erg van elkaar. Ik vind de Nederlandse cover ontzettend schattig met de hond op de voorkant (en daar heb ik sowieso een zwak voor). En ik weet zeker dat als ik dit boek in de boekwinkel zou zien liggen dat ik hem op zou pakken zonder te aarzelen. Maar de originele cover spreekt me ook heel rg aan. De illustratie straalt feelgood uit en als je goed kijkt zie je ook een hondje op de cover! De cover geeft echt een warm gevoel en ik denk dat hij perfect is om in de wintermaanden te lezen. Ik kan niet kiezen tussen deze covers, sorry!

Thuis in het duincafe - Coming Home to the Comfer Food Cafe

Liefde is voor losers – Love is for Losers (Wibke Brueggemann)

De cover van Liefde is voor losers van Wibke Brueggeman heb ik de afgelopen 2 weken erg veel gezien, omdat we dit boek samen met de iLeesclub lezen! Ik vind de Nederlandse cover vrij simpel en ik denk daarom dat het boek me niet zo snel zou opvallen in de winkel. Hoewel ik de kleur wel heel tof vind. En nu ik het boek heb gelezen vind ik de cover ook leuker. De originele cover is erg druk met die bloemetjes op de achtergrond, maar ik vind de illustratie van (ik denk) Phoebe wel echt onwijs tof. Ik zie het al helemaal voor me hoe ze zo door de gangen van de middelbare school loopt. Dus bij Liefde is voor losers kies ik voor de originele cover.

Liefde is voor losers - Love is for losers

De naamloze koningin – Nameless Queen (Rebecca Mclaughlin)

Tot slot is de originele cover van De naamloze koningin van Rebecca McLaughlin ook totaal anders dan de Nederlandse cover. En hier is geen discussie over mogelijk; ik ga 100% voor de Nederlandse cover! Ik vind de originele cover namelijk vrij saai en erg kleurloos. Er staat een kasteel op, maar verder geeft het niet echt veel weg over het verhaal. De kleur van de Nederlandse cover spreekt mij veel meer aan, net als het lettertype van de titel en de illustratie. Ik vraag me af wie het meisje met de groene ogen is en wat zij voor avontuur gaat beleven in De naamloze koningin!

De naamloze koningin - Nameless Queen

Voor welke covers zou jij gaan?

 

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.