Boeken, Covers: Original vs. Dutch

Covers: Original vs. Dutch #14

We zijn alweer op de helft van de maand juni aanbeland en daarom is het tijd om de Nederlandse covers van een aantal boeken te vergelijken met hun originele covers.  Dit keer zijn Koud als sneeuw, Cinder & Ella en De brief om middernacht aan de beurt. Benieuwd waar mijn voorkeur naar uit gaat? Lees dan snel verder.

Koud als sneeuw – The Evil Queen (Gena Showalter)

Als eerste wil ik Koud als sneeuw van Gena Showalter met jullie bespreken. Naar dit boek kijk ik al een hele tijd uit, omdat ik groot fan ben van de Everlife-serie. Dit keer heeft ze een hervertelling van het sprookje ‘Sneeuwwitje’ geschreven en ik denk dat beide covers dit duidelijk laten zien. Als ik de synopsis van Koud als sneeuw lees waarin staat dat Everly met spiegels kan communiceren denk ik dat de originele cover misschien iets beter bij het verhaal past. Maar ik zou de Nederlandse cover toch sneller oppakken in een boekenwinkel, omdat ik deze mooier vind. Ik durf er niet helemaal mijn vinger op te leggen waarom dat zo is. Het is mysteries, duister en past natuurlijk ook goed bij het verhaal, we weten namelijk allemaal voor wie die appel is bedoeld…

Koud als sneeuw - The Evil Queen

Cinder & Ella (Kelly Oram)

Ook de Nederlandse en originele cover van Cinder & Ella van Kelly Oram verschillen van elkaar. En ik moet toegeven dat ik ze eigenlijk allebei wel heel tof vind, maar op hun eigen manier. De Nederlandse cover is clean en simpel. Niet te veel poespas en met drie pakkende woorden: ‘Lees. Zwijmel. Geniet’. Dat zijn toch wel woorden die de aandacht pakken! Maar de originele cover geeft iets meer weg over waar het verhaal zich afspeelt, namelijk in Hollywood. Oeh.. Hello handsome moviestar?! En ik vind het hart met de swirls en de titel toch wel echt geweldig. Moeilijke keus dit, maar ik ga toch voor het origineel.

Cinder & Ella 2

De brief om middernacht – The Midnight Hour (Benjamin Read, Laura Trinder)

Tot slot is het ook nog de beurt aan De brief om middernacht, of in het Engels The Midnight Hour, van Benjamin Read en Laura Trinder. Beide covers hebben iets van elkaar weg, omdat de Big Ben op de voorkant afgebeeld staat. Ik ben verliefd op de kleuren van het origineel en dat komt veel meer over als een tekening. Maar, ja er is een maar haha.. Ik vind de Nederlandse cover echt een stuk toffer, omdat er daarop veel meer te zien is. Van een beer met een hoge hoed tot tentakels op het dak van een huis. Wat is er aan de hand? Wie is dat meisje die de deur opent? Hoe gaat dit aflopen! Ik kies dus voor de Nederlandse cover van De brief om middernacht.

De brief van middernacht - The Midnight Hour

Welke covers vind jij het mooiste?

Tagged , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.