Boeken, Covers: Original vs. Dutch

Covers: Original vs. Dutch #13

Volgens mij ben ik een paar daagjes te laat met deze blog, maar hopelijk vergeven jullie mij dat. Het is namelijk weer tijd om covers met elkaar te vergelijken. Dit keer heb ik gekozen voor 99 procent van mij, De Beminde en De zielvreters! De Nederlandse cover is weer heel erg anders dan de originele, dus ben je benieuwd voor welke ik zou kiezen? Lees dan snel verder!

99 procent van mij (99 percent mine) – Sally Thorne

Het eerste boek waarvan ik de covers met elkaar ga vergelijken is geschreven door Sally Thorne. Het gaat om 99 procent van mij, in het Engels 99 percent mine. Het zijn twee totaal verschillende covers en daardoor moeilijk met elkaar te vergelijken. Het is maar net een beetje wat je smaak is en waar je aandacht naartoe getrokken wordt. Ik ben zelf gek op blauw dus ik word vooral getrokken door de Nederlandse cover, terwijl ik het juist leuk vind dat op de originele cover twee personages getekend zijn. Alleen vind ik de kleurcombinatie van geel met paars niet zo heel erg mooi. Ik ga dan ook voor de cover van 99 procent van mij.

99 procent van mij - 99 percent mine

De Beminde (The Betrothed) – Kiera Cass

Het volgende boek dat ik wil gaan bespreken is natuurlijk De Beminde van Kiera Cass. Zoals je kunt zien hebben beide boeken bijna hetzelfde lettertype en dat vind ik onwijs tof. Het past goed bij de covers en het verhaal, lekker zwierig. Ik kan jullie alvast verklappen dat ik beide covers erg mooi vind en dat de keuze dan ook erg moeilijk is. Op de originele cover heeft Hollis nog rode rozen in haar haar en dat vind ik een leuk detail, maar het model is naar mijn mening een beetje te oud voor een YA. Daarom kies ik uiteindelijk voor de Nederlandse cover van De Beminde. Haar jurk is prachtig en die gouden glitters die omhoog spatten maken het plaatje helemaal af!

De Beminde - The Betrothed

De zielvreters (The Spirit-Eaters) – Erin Hunter

Tot slot heeft Bravelands 5: The Spirit-Eaters van Erin Hunter in het Nederlands ook een andere cover gekregen. Deze past heel goed bij de rest van de serie, er staat namelijk elke keer een ander dier op de voorkant. Maar stiekem vind ik denk ik het origineel wel leuker dit keer! Die twee kleine baby cheeta’s zijn echt onwijs schattig en je ziet echt dat de olifant ze wil beschermen. Deze cover vertelt voor mij veel meer een verhaal dan de Nederlandse cover. Als is die ook heel erg mooi met al die donkere en natuurlijke kleuren!

De zielvreters - The Spirit-Eaters

Welke covers vind jij het mooiste?

Tagged , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.